iwanho
Iskusan lik
- Tu od
- 30 Lis 2008
- Poruka
- 8,621
Onaj kome sam ja pomogel na bilo koji način meni ništ nije dužan. Taj moment sam mu rekel ništ ne košta i to je za uvijek to za taj dio života.
Ali kad taj isti ili neki drugi meni veli da bu on meni za neke moje usluge napravil to ili to i onda me u međuvremenu pet put zove gde si prijatelj trebal bi.... a kad dojde dan da meni treba onda on nema vremena ili mi objasni kak da si to sam napravim.....
Onda sam ja lud i tu je priči kraj. Nažalost upoznal sam jako puno takvih ljudi.
Neki ljudi s ovog foruma su me upoznali i znaju jako dobro i mogu potvrditi da sam im u svom trošku puta i goriva poklonil jedan dan svog života ili odvojil po pol vure ili vuru za razgovor telefonom da im probam pomoči oko problema koji su taj tren imali.
Da im nisam htel pomoči nebi im se ni ponudil ili im se nebi javljal i ni ne očekujem nikakvu kontra uslugu od njih.
A ima i ljudi na forumu koji su mi pomogli i kojima sam dužan vratiti uslugu. Nadam se da bu došel i dan da im se odužim jer su u mojoj glavi takva pravila.
Potpuno si u pravu, jedino boldano označeno, po meni ne spada u domenu pomoći. To bi ja nazval nepoštena trgovačka ili kakva već praksa. Takvi ljudi ne zaslužuju pomoć, ali kad bi im ne pružanje moje pomoći moglo naštetiti, prvenstveno zdravlju, ipak bi im pomogel.
Crveno označeno se zna dogoditi i na način da se nikad ne dojde u priliku uzvratiti dobrim dijelom točno određenoj osobi. Meni se to dogodilo, a da bu stvar gora, kad me kolega koji mi je pomogel trebal moju pomoć ja sam krivo procijenil prioritete. U tom trenutku mi je bilo važnije nekaj drugo, kaj se također moglo obaviti samo taj dan kad sam trebal biti kod njega. Dan danas si to nemrem oprostiti, a nažalost nikad kasnije nisam bil u priliki da mu nekaj pomognem. To je razlog više da sam promijenil razmišljanje i pomažem drugima u skladu sa svojim mogućnostima, neovisno u tome jesu li oni meni pomogli ili od njih očekujem pomoć.