Od kad je stožer postal potpuno produžena ruka politike, više se ne zamaram njihovim, da budem malo prost, laprdanjima. Čuvam druge i sebe najviše kaj mogu i to mi ne pada preteško.
Logične mjere poštujem. Za masku sam već pisal da više štiti druge od nas nego nas od drugih. Postoje nositelji virusa bez simptoma i oni koji su preboljeli bolest. Nitko ne može biti siguran da nije nositelj virusa i zato je dobro da, dok se virus ne suzbije (barem u dovoljnoj mjeri) svi koristimo zaštitne mjere (distanca, maske, pojačana higijena ruku).
Na proljeće su neki uspoređivali umrle od gripe i tvrdili da ih godišnje umre čak više nego od kovida (prema ondašnjim brojkama). Neka ti isti usporede brojke umrlih za prvih 11 mjeseci prošle godine i ove godine, ili još bolje za listopad i studeni lani i ove godine.
Bolest je ozbiljna, zdravstveni sustav je preopterećen, a neki nažalost imaju kratku pamet. Kad im strada netko bližnji ili u blizini, onda se malo trgnu, ali ubrzo pozabiju i počnu razmišljat i komunicirati kak i prije. To mi sve više liči na ono kad se drvljem i kamenjem ne nabacujemo na lopova, nego na onoga koji prokazal lopova.