Nitko ne spori da problem postoji...ali da je takva drama da se zatvara svijet radi toga - nije.
Ciljevi su neki drugi, samo to malo ljudi hoće povjerovati. Povjerovat će, ali bude prekasno, kao i tijekom cijele ljudske povijesti. Kratko pamćenje je jako opasna "bolest".
Ljudi su se oduvjek rodili - i umirali; od gripe, k..., ugriza lava (ili pčele) ili su se utopili...Ili su jednostavno umrli jer im je dogorjela životna svijeća (rekli bi - zdošli su se).
Nije li svejedno jel čovjek umre od k... ili se ubije jer je ostal bez posla i kuće? NJEMU je (možda) svejedno, ali društvu ne bi smjelo biti, jer je iza njega vjerojatno ostal netko koga on više nije mogel hraniti (jer mu je to isto "humano društvo" društvo ukinulo egzistenciju)... Uvijek me je strah čim se netko počinje brinuti za mene, jer obično to nije za moje dobro...
A upravo t(akv)om društvu je svejedno, jer se stigmatiziraju zdravi ljudi umjesto bolesnih.
Ili pak neliječenje raka, produžene lista čekanja i sl. Bolnice su prazne (bijah neki dan), a ljudi čekaju ispred njih. Nikad se nije manje pacijenata obrađivalo dnevno...dakle, nekima i paše...
Kladim se d bi zbroj troškova bolovanja svih do sad bolesnih bil višestruko manji nego kaj je koštalo financiranje zabrane rada pojedinim djelatnostima.
Maske su znaci pokornosti, čitaj ropstva, a koristi od njih je ko kad se piljevinu prosijava prek armaturne mreže... Naravno, i podjela u društvu...(podijeli pa vladaj...)