• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Zemlja u kojoj je najgora korona je ILOVAČA,,,;)
Ili Krtova republika.

Plus
Moja majka je u koroni imala 3 dana temperaturu 39 i dojila je krave, znaci radi se dok se mora.
Dobro, ti radnici moraju biti u izolaciji i nemru na posel, a ne da nebi mogli mozda bas zbog svog trenutnog fizickog stanja delati.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Ivan KC, evo ovak mi je danas sestra napisala na Viber: "...baš ga je jako čopilo. Ne može ništa, samo leži. Dere ga visoka temperatura, ima groznicu. Boli ga cijelo tijelo..."

Drago mi je da tvoju mamu nije ta boleština previše ugnjavila i da je gospođa čak mogla raditi. (Ne slažem se da se radi dok se mora, to je prenategnuta tvrdnja, OK mora se, ali onda "bolesnik ne mora, naročito ako fizički ne može" nego uskače netko drugi, iz obitelji, bližnji itd. Mora se samo umrijeti i ništa više...)

Mojeg je starog korona držala u neizvjesnosti da li ju on uopće ima ili svi oko njega lažu. Pa na TV oni koji su u koroni leže po bolnicama. Tek ga je dvanaesti dan stisnula temperatura i držala dva tri dana.

Ovi mladi dečki koje sam ja zadnje spomenuo rade takve poslove da bi morali biti u kontaktima s ljudima po terenu, što je neprihvatljivo, ali ih je izgleda stvarno malo jače stisnulo. Dobro ih poznajem, ti dečki ne lažu, ne glume, ne eskiviraju život.

Definitivno se potvrđuje da nema pravila u simptomima među oboljelima.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
I moja baka je imala koronu dok i mi i rekla je da to ne postoji, makar je i izgubila okus i miris.
Inace ima 80 g i da ju ne bole koljena, pucala bi od zdravlja.
Zdravija je nego majka, sestra i ja zajedno.

A sto se tice posla, bas taj dan dok je policajac dosao provjeriti jel se pridrzavamo izolacije, sam ja pilil drva na cirkular.
I veli on meni da kak ja radim a bolestan sam, pa reko osjecam se dobro, a drva se necu sama napiliti, bas sam mu tak rekel.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,634
Ivan KC, evo ovak mi je danas sestra napisala na Viber: "...baš ga je jako čopilo. Ne može ništa, samo leži. Dere ga visoka temperatura, ima groznicu. Boli ga cijelo tijelo..."
Kaj to nisu klasični simptomi gripe?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
I moja baka je imala koronu dok i mi i rekla je da to ne postoji, makar je i izgubila okus i miris.
Inace ima 80 g i da ju ne bole koljena, pucala bi od zdravlja.
Zdravija je nego majka, sestra i ja zajedno.

A sto se tice posla, bas taj dan dok je policajac dosao provjeriti jel se pridrzavamo izolacije, sam ja pilil drva na cirkular.
I veli on meni da kak ja radim a bolestan sam, pa reko osjecam se dobro, a drva se necu sama napiliti, bas sam mu tak rekel.
Poštujem i podržavam ti sve što si ovdje gore napisao.

Ako si imalo pratio moje ranije stavove, ja sam prvi bio prošle godine ljut na jednu moju susjedu, koja je svojim prvim susjedima pozvala policiju, samo zato što su nešto radili vani na svojem dvorištu, jer morali su odraditi samoizolaciju, kao povratnici u HR, od kćerke iz Austrije. Ja sam i moja supruga tim susjedima u te dane njihove samoizolacije kupovao namirnice, cigarete, sve što im je trebalo.

Jednako tako podržavam i tvoj pristup da radiš unutar svojeg dvorišta "sve što ti zdravlje dopušta". Jasno je da ne izlaziš u trgovinu po namirnice, ne ideš u krčmu na kavu, ne ideš na misu itd. A policajac je dobio nalog i radio je njegov posao, ti nisi bio u apsolutno nikakvom prekršaju - to je moj stav. Policajac je mogao baš samo to konstatirati.
Pa nismo mi koji živimo na selu u nekakvoj gradskoj stambenoj višekatnici, da na stepenicama, ili liftu imamo bliske susrete sa drugih desetak i više susjeda. Kaj god...

Jednako je najgluplja kazna u povijesti čovjeku koji je prekršio samoizolaciju i vozio sam u svojem traktoru gnoj na polje. Usporedimo to slobodno sa "reprezentativnim sprovodima" Tuđmana i Bandića. Da li je možda tom čovjeku od strane Države ispravljena "zabluda" i napravljen povrat uzetog mu novca - nekako nisam čuo da bi se to dogodilo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Kaj to nisu klasični simptomi gripe?
Možda i jesu, ja ti baš nisam doktor medicine, ali je dobio potvrdu poslije testiranja da ima koronu, da je pozitivan. Ja se usudim vjerovati da je to istina.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,634
Da tak meni, ili nekom mome utvrde i mi bi se držali mjera kao kod korone. Ako nikoga time ne ugrožavam, uvijek volim biti na strani sigurnosti. No nisu ni doktori, kaj su bili. Neki pošteno odrađuju svoj posel, ali ima i takvih (uvijek ih je bilo) koji se vole brzo riješiti pacijenta. Jesu li mogući, lažno pozitivni testovi? Na početku pandemije je bilo rečeno da su mogući, a da ne mogu biti lažno negativni.
Činjenica je da se gripa više ne spominje, ali to ne znači da Covida nema.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,527
Nitko ne spori da problem postoji...ali da je takva drama da se zatvara svijet radi toga - nije.
Ciljevi su neki drugi, samo to malo ljudi hoće povjerovati. Povjerovat će, ali bude prekasno, kao i tijekom cijele ljudske povijesti. Kratko pamćenje je jako opasna "bolest".
Ljudi su se oduvjek rodili - i umirali; od gripe, k..., ugriza lava (ili pčele) ili su se utopili...Ili su jednostavno umrli jer im je dogorjela životna svijeća (rekli bi - zdošli su se).

Nije li svejedno jel čovjek umre od k... ili se ubije jer je ostal bez posla i kuće? NJEMU je (možda) svejedno, ali društvu ne bi smjelo biti, jer je iza njega vjerojatno ostal netko koga on više nije mogel hraniti (jer mu je to isto "humano društvo" društvo ukinulo egzistenciju)... Uvijek me je strah čim se netko počinje brinuti za mene, jer obično to nije za moje dobro...
A upravo t(akv)om društvu je svejedno, jer se stigmatiziraju zdravi ljudi umjesto bolesnih.
Ili pak neliječenje raka, produžene lista čekanja i sl. Bolnice su prazne (bijah neki dan), a ljudi čekaju ispred njih. Nikad se nije manje pacijenata obrađivalo dnevno...dakle, nekima i paše...

Kladim se d bi zbroj troškova bolovanja svih do sad bolesnih bil višestruko manji nego kaj je koštalo financiranje zabrane rada pojedinim djelatnostima.

Maske su znaci pokornosti, čitaj ropstva, a koristi od njih je ko kad se piljevinu prosijava prek armaturne mreže... Naravno, i podjela u društvu...(podijeli pa vladaj...)

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Zdravo drustvo,lutam bespucima interneta pa ne stignem biti svugdje al se trudim.🙋‍♂️
Valjda ste shvatili da svatko ima razlicite simptome zbog svojih razlicitih strahova,svima vam je poznato da su strah (neznanje)i lijenost najgori covjekovi neprijatelji.
Dakle sve je u vama(vecina svih bolesti)pokrenite se prijatelji,neki bi doslovno morali baciti te kutije straha kroz prozor.
Kolega iwanho,moj savjet ak se nisi drugi put cijepil odustani ,mozda nije kasno,pokaj se i trazi oprost od gospodina,onnas voli.
Mnogi se nece sloziti samnom,to je u redu,svatko odgovara za sebe, no molim vas ne izrugivajte se mojim stavovima,to nije ljudski ako se osjecate ljudima i bozjim stvorenjima,prodane duse su druga prica.
A sada opet pitanjce....koji organ tijela se prvi stvara po zacecu djeteta u maternici i zasto. :unsure:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,634
Ignorirati bolest, ili bilo koju opasnost meni nije realna opcija. Da Covid postoji postupno izgleda prihvaća sve više forumaša (ograničimo se na nas koji ovdje pišemo). Još uvijek neki misle da to nije opasna bolest i da ne bu baš njih zadesila. Daj Bože da ih ne bu, pogotovo ne u težem obliku.
Dosta se piše protiv korištenja maski. Svakom imalo obrazovanom čovjeku je jasno da te maske kakve se koriste ne mogu zaštititi od virusa. Ali bi također i svakome tko logički razmišlja, trebalo biti jasno da se upotrebom maske smanjuje udaljenost na koju svojim disanjem, kašljanjem ili kihanjem, izbacujemo virus ako smo nositelji. Vjerujem da pojačana higijena ruku nije nikom posebni problem (ili se varam). Izbjegavanje bliskih kontakata je dosta veliki problem, ali s bližnjima je ionako ne prakticiramo (kao ni nošenje maski), a među ostalima je ionako poželjna (bar smo sigurni da ne bumo osjetili kapljice iz sugovornikovih usta).

Voljel bih pročitati konkretne i konstruktivne prijedloge, koji je normalan i pri tome koristan, dakle koliko-toliko efikasan način zaštite od bolesti. Ako svojim razumom zaključim da je bolji od onoga kaj sad delam, sigurno bum ga usvojil. Ili barem djelomično usvojil, kak sam usvojil (ne slijepom primjenom) i mjere koje preporuča stožer. Vjerujem da svojim cijepljenjem nisam ugrozil zdravlje nikog od onih koji su protiv cijeljenja, a za svoje, ako griješim (mislim da ne) bum si sam kriv.
Također bi voljel čuti koji je to realan način da se promijene one stvari u politiki (našoj i svjetskoj) s kojima se ne slažemo.

@hotela,​

različiti smo i to je dobro, ali u toj različitosti pokušajmo ne prisiljavati druge da nam budu čim sličniji. Nisam od onih koji se bilo kome izruguju i smatram da svatko treba imati punu slobodu izražavanja i odlučivanja, sve dok svojim riječima i djelima ne šteti drugima. Nadam se da ubuduće i ti budeš imal jednaki stav prema meni i ostalim forumašima. Lp.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega iwanho,postivam tvoju odluku kao i misljenje i ostalih kolega,bio sam grdno napadnut te sam zamolio da me toga postede🤫,ja glasno i jasno iznosim svoje misljenje jer shvacam plademiju.
Nemojte misliti da se ja nisam bojao,al sam trazio i sve mi je jasnije,nebojte se plandemija bu propala,nazalost zrtava ce biti.
Neka mi oproste svi koji se osjetise povrijedjenima od moje strane i shvatite sve vas imam rada. :ppozdrav: :ppozdrav:

ps.ima video na JT.Glas(o koroni)Dejvida Ajka(David Icke)pa ako je neko radoznao...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Danas u trgovinu ulazi čovjek bez maske, trgovkinja ga opominje, a on hladnokrvno da je cijepljen i netreba masku. Gdje smo sad, trebaju li cjepljni maske? Kak znamo da su cijepljeni?

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Evo ja ovdje u Austriji opet brez maske u Billi,jos pitam cure u skladistu za pivo na akciji,jedna mi kaze da nemam masku.Ja joj kazem da je imam(imam je stvarno u zadnjem dzepu hlaca)ali je nenosim,"ah so" kaze ona i niko vise nista ne pita kao i kasirka iako je ona ima nabijenu na licu.
Prosli petak me u Billi niko nista ne pita u vezi maske,ljudima je dosta ovog sranja.
Ljudi otrijeznite se koji zele.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh