Dragi moji prijatelji,otvorite dusu a zatvorite um i spoznat cete i osloboditi sebe.Jasno vidite i ovdje na forumu da su uvijek dvije razlicite strane,neslusajte ni jednu slijepo vec trazite svoj put.
Zapamtite ,imate volju svoju kroz volju stvoriteljevu,neka vam vasu slobodnu volju ne namece NITKO pa ni hotela,kolega plus niti serosi,blenkovici i ostali smrtnici. 🙋♂️
hotela, "vrag mu sve hebi" ja ti isto kradomice jedem špek, tako ponekad dok me ne vidi supruga i moja doktorica, ali nikoga, baš nikoga ja ne tjeram da mi se mora pridružiti - barem meni ostane više špeka.
Isto tako nikoga ja ovdje na forumu, a ni u privatnom životu ne tjeram - niti mogu natjerati: da nosi masku, da poštuje propisane mjere, da se cijepi - hajde slobodno nađi te primjere, naglasi ih i slobodno ih javno prezentiraj i populariziraj, pokaži ih svima kako sam nemoguči i nasilni tip; nasilnik.
Več si me i onako prozvao fašistom - "hebem te smotana" radi tog fašiste, ovako javno, pa neka me moderatori sad kazne zauvijek.
Uvijek je bilo ljudi koji žive u nekakvom strahu, koji su podložni "šupljim pričama" prijatelja, susjeda, poznanika, svečenika, popova... i koji nikada ne vjeruju u napredak, u znanost, medicinu itd. Uvijek je bilo ljudi koji su na svaki način izmicali svoja vlastita leđa "dok je zajednici bilo jako teško", neka radije netko drugi podmetne svoja leđa i nosi teret, zašto bi ga baš on nosio...
Tako se i danas previše pojedinaca zaista neutemeljeno preserava i prave se kao važni, da oni ne budu nosili i ne nose maske, mi svi drugi smo budale koji ih nosimo.
Oni ih nose onako - ispod brade, pa da su baš takve veličine ne bi ih stavili niti ispod brade, digli bi nos u zrak i visoko, ponosno i uzdignuta čela bi hodali po svijetu. Jaki su sve dotle dok ih ne snađe prva i najmanja nevolja, a onda nastaje panika, lom i polom. Onda počinje vapaj, doktore pomagaj, ja ti donesem odojka, ja ti donesem kuvertu punu EUR-a, samo me spašavaj. E tu se ja počnem svima takvima smijati, grohotom, glasno i iskreno. Obični su mutikaše, slabiči, neodgovorne osobe, neuki ljudi, koji samo čekaju da im drugi utabaju stazu ozdravljenja, ili putove napretka, a na koju će onda oni ako treba i ako je moguće prvi odrješito i hrabro kročiti i punim plučima uživati. Ajoj, a jojjj, koliki ih je samo broj ???
Moj trenutni životni put ti je: kako što kvalitetnije proživjeti današnji dan, sutra, prekosutra, kako biti uzoran otac djeci, primjeran i "neobični deda" unucima, kako s njima provesti nezaboravne trenutke u životu, kako im spriječiti svako zlo, a doprinjeti za svako i najmanje dobro. Mi več kujemo planove kako idemo i ove godine zajedno na more, jer deda i baka našima nisu nužno zlo, nego nas svi itekako smatraju dobrodošlima i korisnima. Odrasli recimo pored nas danima mogu s prijateljima mirno biciklirati uzduž Jadrana, a unuci su sigurni i bezbrižni, jer znaju da smo uz njih, nema straha, gladi, žeđi, a voda za kupanje nam je na tridesetak koraka...
Za to nam treba samo da budemo zdravi, te da nema "zapreka korona stožera" i da nam nekakvi korona performeri koji su sami protiv svega i protiv čitavog svemira, ne kvare našu slobodu i potencijalnu idilu.
Jebiga sad,opet sam napisao esej 😖