Corona nije strašna osim ako je metko bolestan.
Kod nas tko god je imao ništa strašno.
Ja ni nezz možda aam imao peklo me grlo 15 tak dana i malo teže disao.
Nešto ko prehlada.
Ništa strašno više je ljudi umrlo od drugih bolesti.
Jučer mi je pričao muž - bio je na tržnici - došla je jedna gospođa koja već godinama kupuje povrće od nas, pita je on, kako ste?
Nikako - veli ona . u dva dana sam pokopala i majku i oca.
Majka je bila u bolnici zbog teških problema unutarnjih organa, izlječili su je i poslali doma. Teško je bila bolesna, ali doslovno su joj spasili život. Doma se još oporavljala, a onda je muž donio virus u kuću, dobila ga je i ona od njega. Oboje su završili u bolnici.
Njega su pokopali. Dva dana nakon njegovog sprovoda pokapala je i majku.
Moja znanica je pokopala muža i majku isto u dva dana - muž je ležao u mrtvačnici taj dana kada je bio sprovod, a ujutro toga dana su joj javila da je i majka umrla, govorila sam o tome ranije tu na temi.
Danas je jedna gospođa, koja isto godinama kupuje od nas došla i veli mi - teško je još uvijek.
Ona je pokopala prije par mjeseci i muža i sina u par dana.
A veli doktor koji nas je cjepio da oni koji imaju burnu reakciju na cjepljenje imaju i burnu - tešku - reakciju ako se zaraze.
Blago onima koji su koronu preboljeli bez nekih spomena vrijednih poteškoća.
Ali kako unaprijed znati da ću i ja biti jedna od takvih, a ne onih koji završavaju na respiratoru?
Zato ja imam dvije pike na ruci lijevoj.
I unatoč tome još uvijek nosim maskicu kada nekamo idem, a pogotovo na tržnici gdje mi dolazi na stotine ljudi u kontakt. Iz obzira i poštovanja prema njima i brige i za njihovu sigurnost. Iako mi danas baš i nije bilo ugodno kada je sunce prigrijalo.