• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
@ZJ želim Vam brz oporavak.
Ja mu ne želim ništa.
Apsolutno ništa.
Proživljavati će svoj osobni izbor, i tu nema mjesta niti žalovanju niti likovanju.
Apsolvirala sam informaciju i to je to.

Ajd, ne želim da ga boli i ne želim da završi kao naš prijatelj.
@ZJ, drži se, slušaj doktore i učini sve što treba da ozdraviš što bezbolnije i što prije.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Laži.
Niti u jednoj bolnici nema 50/50 % oboljelih, niti u jednoj bolnici nema 50/50% umrlih.
Kako znas? Vodis evidenciju? Hodas po odjelima? Neki dan- mislim cetvrtak prosli bio na nekoj cabi na Tehnicu,bio i covjek radi ko tehnicar na covid odjeli u pz. Cjepit 2 puta,kaze jednako nam dolaze cjepiti,necjepiti i jednako tako umiru. Neke razlike bas i nema.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
TEŠKO STANJE

Još jedna rodilja stavljena na ECMO: 'Od sinoć se pogoršala situacija i Katarina je sada na uređaju koji zamjenjuje njena pluća'

Respirator u pluća dovodi kisik, a kada to ne funkcionira onda se ide na ECMO uređaj - objasnio je infekolog iz Klinike Fran Mihaljević

U Facebook grupi 'DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice', objavljena je poruka podrške rodilji iz Metkovića koja je zbog zaraze covidom nakon poroda spojena na ECMO uređaj.

Ženu su porodili carskim rezom nakon čega su je spojili na respirator. S obzirom na to da joj se stanje pogoršalo, na kraju je završila na ECMO-u.

"Od sinoć se pogoršala situacija i Katarina je sada na uređaju koji zamjenjuje njena pluća. Borba traje... Od sveg srca molimo vas za molitvenu podršku", stoji u poruci koju su druge majke napisale u Facebook grupi.

Sve je više slučajeva rodilja i mladih ljudi koji završavaju na ECMO uređaju. U utorak je jedna rodilja koja je bila spojena na takav uređaj preminula uslijed mustisistemskog zatajenja organa, a u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević na ECMO-u su bili još jedna rodilja i dvoje 23-godišnjaka.

"Respirator je jedan aparat koji stavlja u pluća kisik koji može biti stopostotni, može se preko tlakova u plućima poboljšavati prisutnost kisika od krvi,
a kada to ne funkcionira onda se ide na ECMO, to je vantjelesna oksigenacija kod koje se pomoću katetera s jedne strane vuče krv van, pomoću pumpe, i onda se obogaćuje preko oksigenatora i vraća se nazad u tijelo. To je jedan kompleksan postupak koji ima puno komplikacija i zato se radi samo u centrima koji su specijalizirani za to", objasnio je razliku između respiratora i ECMO uređaja infektolog dr. Marko Kutleša iz Klinike Fran Mihaljević.

Sjetila sam se laprdanja jedne osobe proljetos koja je na metar od mene razgovarala sa svojom znanicom o koroni. Žučno i žustro je unedogled ponavljala - nije to ništa, ta korona, samo ne smiješ dozvoliti u bolnici da te stave na respirator, samo ne smiješ dozvoliti da te....... To - "ne smiješ dozvoliti......." je histerično ponavljala "sto na sat" u beskonačnost, a ja si mislila - o gospode Bože....doktori onako, iz zajebncije bolesnike stavljaju na respirator, ćefne im se pa hajd, bacit ćemo kocku da vidimo koga ćemo priključiti......i što reći kada se takva osoba zarazi i ima simptome koji ubijaju bez bolničke aparature?
Sada se pitam, bi li i ta, ko onaj iz članka neki dan, otišla samoinicijativno iz bolnice i skapala iza nekog grma? I bih li je žalila da se to dogodi nakon što sam je svojim ušima slušala dobrih pet minuta, bez obzira što je ljudsko biće?
Ne znam, zaista ne znam.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Kako znas? Vodis evidenciju? Hodas po odjelima?
Pticice mi sapnu.. makar za pz bolnicu. Eto danas umrla bakica,bila cjepita. Neznam jel igra ulogu sto je 28. Godiste. Il je mogla jos malo.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Kad netko drugi iznese informaciju onda ga pitaš jel hoda po bolnicama i sprdaš ga a ti iznosiš informacije rekla-kazala iz birtije i to su kao provjerene informacije… :rolleyes:

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Pa informacije iz birtije vecinom budu tocnije nego ove frizirane,uljepsane ili poruznite. Svej to glupost. Koronu ne negiram. Vjerujem daje tu,vjerujem da pojedinci imaju posljedice,mozda i odu bogu na ispovjed. Tj znam. Par ih je oslo sta ih znam,par sunse za dlaku izvukli. Velkoj vecini stas imali nij bilo nist. Bilo bi dobro kad bi netko povadio podatke u nazad 10-ak godina kakvo je bilonstanje sa gripom. Sjecam se das ljudi isto umirali,bolnice se bile kljucale, posjeta nij bilo i tak. Ovo je ekatremno. Ovo ke dikatura. Eno jesi cito o onim curama i deckima sta su dobili otkaz? Cemu takva represija?

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
Ajd, ne želim da ga boli i ne želim da završi kao naš prijatelj.
@ZJ, drži se, slušaj doktore i učini sve što treba da ozdraviš što bezbolnije i što prije.
Kolegice, brzo će ozdraviti naš kolega, svi mu to želimo. Ionako, to je samo "jedno relativno opasna prehlada". Oprosti @ZJ ali morao sam.

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
Koronu ne negiram. Vjerujem daje tu,vjerujem da pojedinci imaju posljedice,mozda i odu bogu na ispovjed. Tj znam. Par ih je oslo sta ih znam,par sunse za dlaku izvukli.
Ma ne mogu vjerovati svojim očima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kolega @fergomil,
Pa to sam rekel, ne poričem.
Za ovo stanje sam JA SAM kriv.
Em sam 2 dana pilil drva i onda 2,5 dana kasnije išel na pregled.
Ne treba me žaliti. Kad mi je posel bil važniji od zdravlja, eto mi ga sad...

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Ma ne mogu vjerovati svojim očima.
Zasto?. Ja to nisam nikad ni negirao. Samo negiram da vlada zeli toliku dobrobit narodu. To nikad nigdje. I jedna vlada nije zeljela. Ko sto rekoh lane,kad se masovno kupovala germa i brasno. Sjedim ja opet u kafani sa pajdom jednim,smijem ae i kazem al ce netko dobar biznis od ovog napravit. I jesu,bogatiji postali jos bogatiji,siromasni jos siromasniji. I da nisam antivakser i tak to. Cjepita sam uvjek za sve.djeca takoder. Tablete volim. Evo u pon sam se kreno cudno osjecat,malo temp,malo neka cudna bol u tjelu,misici,kosti ma ubi boze. Uletio sam teti u ljekarnu i rekao,ljepotice pomagaj daj sve sta imas . Fini sam.ceker nakupovo. Jos me malo trese ta virozica al sad je ok. I vjerujem da na ovom forumu nitko nije antivakser. Al da ova prica smrdi smrdi na kvadrat. Isla mama na redovnu kontrolu za vene na bolnicu inace 50 je godiste, pita ju doktor jel se cjepila,kaze nije i nema u planu . On reko i bolje sa obzirom na tlag,trombove into...

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
@ZJ, meni je svakoga žao bez obzira na posao jer slično se i ja ponašam.
Kolega @swizach, kako što sam i više puta rekao, zaboravimo na vladu i stožer jer to je politika. Slažem se sa Vama da će se mnogi bogati još obogatiti a drugi postati još siromašniji. Na ovom forumu ima puno antivaksera. No to je po meni njihovo pravo i sloboda dok time ne uzurpiraju drugima slobodu.
I na kraju da konstatiram "pa ipak se okreće", rekao je Giordano Bruno.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
@ZJ, meni je svakoga žao bez obzira na posao jer slično se i ja ponašam.
Kolega @swizach, kako što sam i više puta rekao, zaboravimo na vladu i stožer jer to je politika. Slažem se sa Vama da će se mnogi bogati još obogatiti a drugi postati još siromašniji. Na ovom forumu ima puno antivaksera. No to je po meni njihovo pravo i sloboda dok time ne uzurpiraju drugima slobodu.
I na kraju da konstatiram "pa ipak se okreće", rekao je Giordano Bruno.
Rekao je Galileo Galilei i tim riječima se djelomično spasil od ondašnjeg "stožera civilne zaštite". Giordano Bruno se nije uspjel spasiti.

Kako možemo zaboraviti vladu i stožer kad od njih sve kreće? Tko propisuje mjere koje se na kraju pokažu besmislene? Tko krši te mjere (evo najnoviji primjer ministra Aladrovića)? Tko posredno, preko bolnog i po zdravlje opasnog testiranja (na kojemu usput dobro debelo zarađuje) prisiljava ljude da se cijepe sa cjepivom koje to nije i koje očito ne djeluje? Tko nabavlja paket brzih testova od 40 komada za 20 kuna, a iste naplaćuje građanima po 100-150 kuna (Informacija iz prve ruke od osobe koja naručuje testove)? I tako dalje i tako bliže...Ne možemo zaboraviti na vladu i stožer jer glavni krivci za sve što se dešava su upravo oni. Virus je tu kao što su i tisuće drugih virusa. Od virusa se razboliš kao i od ostalih virusa. Neki ozdrave lakše, neki teže, a neki ne ozdrave. Ne dešava se ništa što se i inače ne dešava, ali oni koje bi ti da zaboravimo pumpaju atmosferu straha i rade sve da što više zarade, a za građane ih nije briga.
Što se tiče antivaxera...Pa ja se ne sjećam da su se ikad ljudi bojali cjepiva. Ako se netko bojal cjepljenja to je bilo zbog igle ili straha od krvi, ali ja osobno neznam nikoga tko se bojal samog cjepiva (klasični antivaxeri), a danas slušam ljude koji se cijepe da se boje za svoje zdravlje nakon cjepljenja, a cijepe se ne radi zdravlja nego da mogu pristupiti radnom mjestu da zarade novac za život. Pa to nemože biti normalna situacija. To je debilana na n-tu potenciju

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
E moji dragi forumasi,ne pricajte gluposti(opet moje misljenje)naravno da ima dosta ljudi sto ne vjeruju u moronu,a vi ako nemate hrabrosti jasno to reci to je vas stav i strah.
Da svatko hrabro,glasno i jasno izrazi svoj stav koji mu je zagarantiran na papiru,nebi mi danas bili u ovoj situaciji.
Sada prozivljavamo posljedice nasih djelovanja,zakon UZROK-POSLJEDICA,zato opametite se vec jednom i dosta NEGATIVE.
Primjetili ste da sam se malo povukao,neki kazu ne negiram moronu,smijem se i pjevam...more se pjeni jeebe se meni. 👨‍🌾

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh