• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Kome vjerovati?
Tko nam daje - plasira informacije?
Da li su to informacije ili dezinformacije?
Što im je cilj postići dezinformiranjem?
Danas je realno situcija......... kada ti netko kaže : Dobar dan! Pogledaj gore prema nebu i uvjeri se sam-da li je dan.
I ne samo vezano uz koronu......
Pa danas moraš bit advokat, doktor, majstor, izbornik nogometne reprezentacije, jer.........vrlo je upitno znanje istih......
Nažalost uvjerio sam se na vlastitoj koži.
Prodajem zemlju na kojoj postoji zabilježba na vlasničkom listu.
Prije prodaje zemlje moram izbrisati zabilježbu.
Odlazim odvjetniku i on napravi papire, i papire nosim u gruntovnu.
U gruntovni tvrde da te papire moram ovjeriti kod javnog bilježnika- odvjetnik tvrdi da ih ne moram ovjeravati kod javnog bilježnika.
Odvjetnik zove gruntovnu i uvjerava ih u suprotno.Gruntovna tvrdi suprotno.
Nakon pola sata gruntovna zove odvjetnika i priznaje svoju grešku - znaći odvjetnik je u pravu.
Odvjetnik mi je uštedio 200-300 kn , i dokazao svoje znanje.
A ima masa ljudi koja to nezna i plaća i što treba i što netreba, jbg.

Posljednje uređivanje:

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Sve te studije i ZA i PROTIV se može komotno objesiti mačku na rep. Svojedobno su neke "studije" dokazale da je maslac nezdrav, a margarin zdrav da bi nakon proteka godina druge "studije" dokazale da je maslac ipak zdraviji od margarina. Pa su po nekim "studijama" jaja nezdrava, a po drugim su zdrava. I ovako se može pisati za sve od čega netko zarađuje novac jer svatko bude izfinanciral studiju koja bude dokazala upravo ono od čega dotični bude imal koristi.

Jedina i najbitnija "studija" ti je ona da ako se nešto dijeli besplatno da najvjerojatnije nema koristi od toga. Cjepivo za covid je za primatelja cjepiva besplatno, a Supradyn vitaminske tablete koštaju 100 kuna za 30 komada. Iz toga se lako može zaključiti što valja, a što ne.

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
Kolega @Futvač, sa puno toga mogu se složiti sa Vama. No, ako dobro pogledamo vidjet ćemo da i vlade-stožeri drugih zemalja koriste iste, slične a bogami i drastičnije mjere. Na primjer pogledajmo što je napravila Australija pa i neke europske zemlje.
Najveći problem su nam bolnice, već sada prepune oboljelih shodno tome drugi neće moći dobiti potrebitu zdravstvenu pomoć, što sigurno nije normalna situacija.
Pitam Vas kako bi Vi riješili taj problem?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Očekival sam takve odgovore. Nakon toga bude stavil netko link na logicno.com sa nekim tekstom sa apokaliptičnim slikama i hrpom gluposti (više puta dokazano) i neistina koje su lako provjerljive i to budete lajkali i uzeli kao ozbiljnu informaciju… I onda budu rekli kolege da se ja lovim za sitnice i pravopisne greške a ne gledam širu sliku… 🤭

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
Jedina i najbitnija "studija" ti je ona da ako se nešto dijeli besplatno da najvjerojatnije nema koristi od toga. Cjepivo za covid je za primatelja cjepiva besplatno
Kolega, nije besplatno već ga mi svi skupa plaćamo. To se vidi i po tome koliko farmaceutska industrija zarađuje

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Od početka svijeta pa do sada- suma ljudskih gluposti ili bedastoća je konstantna........jeste li shvatili? 🤣

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
..............
Najveći problem su nam bolnice, već sada prepune oboljelih shodno tome drugi neće moći dobiti potrebitu zdravstvenu pomoć, što sigurno nije normalna situacija.
Nisam čuo sa smo eliminirali prirodnu selekciju!

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Kolega @Futvač, sa puno toga mogu se složiti sa Vama. No, ako dobro pogledamo vidjet ćemo da i vlade-stožeri drugih zemalja koriste iste, slične a bogami i drastičnije mjere. Na primjer pogledajmo što je napravila Australija pa i neke europske zemlje.
A vi kolega Fergomil mislite da su političari u drugim zemljama drugačiji od naših političara? Pa evo najnoviji primjer Kurtza iz Austrije. Merkel u Njemačkoj je isto pod nekom istragom. O Joe Bidenu i njegovom sineku da se ne priča. Onaj Dan Andrews iz NSW-Australija je psihopat koji bi ljudima zabranil gledanje zalaska sunca u situaciji kad imaju "zastrašujuću" brojku od 2 oboljela od koronavirusa. Pa valjda ste upoznati s činjenicama da se na zapadu uveliko prosvjeduje protiv stupidnih mjera. Prosvjeduje se u UK, Njemačkoj, Australiji, Italiji, Francuskoj, Španjolskoj...Ako naši mediji o tome ne izvještavaju ne znači da se ne događa.
Što se tiče punih bolnica u kojima nema mjesta za redovne zahvate evo jedan primjer iz moje bliske okoline da ne može bliže. Gđa Futvač nema drago kamenje na prstenima, ali zato ima kamence u bubregu i gđa Futvač od 8. mjeseca čeka da joj daju termin za razbijanje kamenaca-tretman koji traje cca 30 minuta i obavlja se u dnevnoj bolnici. Javljaju se gđi Futvač sada nakon 3 mjeseca i dobiva termin u 12. mjesecu uz napomenu da možda sve bude otkazano jer su se počeli puniti sa covidašima i fali im osoblja (kojemu uredno daju otkaze). Znači u tri mjeseca dok nije bilo pritiska na bolnički sustav, nije se našlo 30 minuta da se ti kamenci riješe. Neznam kak se vama čini, ali meni izgleda ko da se netko zajebava sa ljudima i njihovim zdravljem. Da samo napomenem da gđa Futvač ima pristojnu plaću i svaki mjesec od njezine plaće taj isti zdravstveni sustav uprihodi 2000 kuna, a nema 30 minuta vremena da joj razbije kamence. I sad na kraju, po svoj prilici, gđa Futvač nebude dobila potrebnu zdravstvenu skrb koju po sili zakona financira, nego bude gospon Futvač svoju božićnicu potrošil na razbijanje kamenca kod privatnika u iznosu od 5800 kuna.

Kak bi ja rješil problem? Mislim da nesmijem napisati koje bi bilo moje rješenja.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Kolega, nije besplatno već ga mi svi skupa plaćamo. To se vidi i po tome koliko farmaceutska industrija zarađuje
Besplatno u smislu da se ne plaća, neznam, 150 kuna za dozu cjepiva. Naravno da cjepivo košta, ali krajnji primatelj ne plaća dozu. Znači netko tko nije platio ni kune zdravstvenog doprinosa, a cijepi se, za njega je cjepivo besplatno.

Očekival sam takve odgovore. Nakon toga bude stavil netko link na logicno.com sa nekim tekstom sa apokaliptičnim slikama i hrpom gluposti (više puta dokazano) i neistina koje su lako provjerljive i to budete lajkali i uzeli kao ozbiljnu informaciju… I onda budu rekli kolege da se ja lovim za sitnice i pravopisne greške a ne gledam širu sliku… 🤭
Zašto je link na index.hr prihvatljiv, a link na logicno.com nije?

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
@Lee Champa, oćete reći da bolesnike ne treba liječiti nego ih istjerati iz bolnice pa kako kome?
Ako je to tako onda ne trebaju nam ni bolnice, niti doktori a isto tako niti zdravstvo.
Kolega @Futvač, zato i postavljam takvo pitanje zbog Vaše gđe Futvač i ostalih potrebitih.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
nego bude gospon Futvač svoju božićnicu potrošil na razbijanje kamenca kod privatnika u iznosu od 5800 kuna.

Kak bi ja rješil problem? Mislim da nesmijem napisati koje bi bilo moje rješenja.
Zaboravio si napisati - možda kod istog doktora iz dnevne bolnice!

"@Lee Champa, oćete reći da bolesnike ne treba liječiti nego ih istjerati iz bolnice pa kako kome?"
Pa dobro "istjerati" je malo grubo, ali...

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Za gđu Futvač je bilo tri mjeseca vremena da se problem riješi. Tako da ja njezin problem sa razbijanjem kamenaca nikako ne mogu povezati sa preopterećenim bolničkim sustavom. Svaki mjesec zdravstveni sustav proguta valjda preko milijardu kuna iz doprinosa. Moram li ja, po struci elektrotehničar, rješavati probleme zdravstvenog sustava?Ako financiram taj sustav očekujem da sustav funkcionira i uopće me ne zanima kako će se to riješiti. Ima sasvim solidan broj pametnjakovića koji primaju sasvim pristojne plaće da organiziraju sustav pa neka se onda prime posla. Otkazivanje medicinskih zahvata pod opravdanjem preopterećenog bolničkog sustava NIJE rješenje. Ako to nisu u stanju odraditi neka prestanu vršiti harač u vidu zdravstvenog doprinosa pa se već svatko bude pobrinul za sebe jer ovo nema smisla. Gđa Futvač u tri mjeseca kroz doprinos uplati svoje razbijanje kamenaca u privatnoj klinici i još joj ostane za ručak u restoranu, a ovdje sustav ne može odvojiti 30 minuta za nju. To nije dobro i ne može se opravdavati niti sa covidom niti ičim drugim.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Jel se sjeca tko ovog???
View attachment 41957
Naša superjunakinja Alemka...Da je nema trebalo bi je izmisliti. Jel znate kolega da je dotična jako podržavala bivšu predsjednicu, tako da se ne treba čuditi njezinim izjavama.

Lee Champa, pa valjda ne bude baš isti doktor jer je naručena u Zagreb, a privatnik je 100 km dalje. No nikad se nezna.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Zašto je link na index.hr prihvatljiv, a link na logicno.com nije?
Prihvatljiv je zato što je naveden relevantan izvor informacije za razliku od nelogicno.com i zato što se ne interpretiraju podaci zlonamjerno i glupo kao na nelogicno.com

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Ajde dobro ako je tebi Index relevantan izvor informacija :hahah:
Sigurno vjeruješ da i na HTV govore istinu, samo istinu i ništa drugo nego istinu.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ajde dobro ako je tebi Index relevantan izvor informacija :hahah:
Sigurno vjeruješ da i na HTV govore istinu, samo istinu i ništa drugo nego istinu.
Kad netko navede izvor informacije ja idem gledat taj izvor informacije. U konkretnom slucaju klinicku studiju. Ista je situacija i sa nelogicno.com Znam da su to nekim ljudima apstraktne stvari… 😉

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh