• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica radi neravnomjerno - molim savjet

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Mislio sam da je bilo namjenjeno meni.

bundyboy

Novi član
Tu od
4 Tra 2015
Poruka
8
ja bih rekao da ona negdje vuce zraka, imao sam slican problem s slicnom kosilicom...

kad upali, probaj s prstom tamo u filteru zraka blokirati prolaz pa vidi da li ce tad poceti raditi normalno....

Izbaci to staro gorivo obavezno i sipaj sveze i probaj bez filtera za vazduh kako ce raditi.I kod mene malo zeza i neravnomernije radi kosacica ali je tek kupljena polovna i duze vremena stajala ali se negasi .Oprugica od regulatora nekad se istegne pa pravi probleme isto .Zato ja palim vecinom sve masine bar mesecno da malo odrade i nikad problema dosad i neostavljam staro gorivo u rezervoaru.

Može i to biti. Mogla bi samo uvlačiti zrak na prirubnici između motora i rasplinjača. Eventualno probati kad još uvijek radi poprskati to područje npr WD40 i promatrati promjene. Puštati može na spoju šalice i rasplinjača ona brtva se možda deformirala. Ne poznam baš toliko gore spomenutog kineza, ali znam da kod jedne serije briggsa dolazi do deformacije kučišta filtera zraka pa je jako teško napumpati gorivo. Al s obzirom da je kosilica dugo stajala i vjerojatno je do posljednjeg normalno radila pretostavljam da je samo zaštopana.

edit:
Bundyboy, pretpostavljam da si prilikom čišćenja isčupao onaj crni plastični čep koji se vidi na rasplinjaču....

kada skroz maknen filter za zrak, kosilica se upali i odmah nakon dvije tri sekunde i ugasi... probao sam par puta ali bez filtera nemre raditi.

kada vratim filter i poslije kada upalim kosilicu i stavim ruku na otvore iskreno ne vidim neke razlike u radu.

da, stajala je od prošle sezone. a tada je zadnji put radila normalno. inače je stara oko 4 godine.

i za kraj, koji crni čep ?

hvala :icon_weed:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pregledaj ono gumeno crijevo kaj ide na kučište filtera da dobro dihta spoj na drugoj strani i da nije ispucano.
Druga stvar kaj je več hodor spomenul,dovod goriva može biti loš ili je dovodno crijevo poštopano ili plovak ne radi dobro i šteka.

I ona poluga kaj se pomiče preko ručke za gašenje da ne šteka zapinje pa ga gasi.

Ili čok ako ima da ne šteka ili se sam uključuje isključuje.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Mislio sam na ovaj "revizijski" čep koji se vidi na 3. slici(crno, lijevo). Ak se dobro sjećam tu su nekakvi o-rinzi.
Kad sam napisao da koristiš spray nisam bez veze napisao. Nije neki trošak, a super stvar. Pritom propuši sve, ne samo glavnu diznu.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Operi obavezno filter vazduha i obrisi kuciste filtera jer se na slici vidi trunje i prasina na kucistu do karburatora.Ako provlaci prasinu a provlaci po slici brzo ce ti otkazati motor.Sipaj sveze gorivo i izduvaj diznu od goriva i kanal gde je dizna i proveri dotok goriva kod plovka.Mozda trunka neka zeza

bundyboy

Novi član
Tu od
4 Tra 2015
Poruka
8
Bok :)

evo da vam javim, da je na kraju bio problem u dizni.
dizna je sada očišćena i kosilica ponovo radi kao urica :icon_weed:

nego dali je točno da postoji nekakva tekućina koja se ulije u benzin odnosno u kosilicu da tada gorivo može preko zime stajati u kosilici i neče se ništa zaštopati ?

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Ima u austriji benzin Aspen u trgovinama alatom(motornim),mislim da drzi 5g.ima posebno za 2takt. i 4taktne motore al je cijena oko 19€ 5l kanister e sad nisam siguran dal ima sredstvo posebno za kupit ,meni se cini da ,probaj kliknit na guglu.:(call):

Evo ima na wikipediji pod Alkyalat benzin objasnjenje ili na stranici firme Aspen,zagadjuje veoma malo pa se zove zeleni benzin i drzi najmanje dvije godine.

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Nema potrebe za nikakvom kemijom, kad završi sezona košnje samo isprazniš svo preostalo gorivo i iz krburatora osušiš i zatvoriš. Slijedeće sezone novo gorivo i kosiš kad trava naraste.:icon_e_wink:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ja nikad ne praznim ni rezervar ni fergazer,jer neču da mi fergazer oksidira ili napucaju membrane a i za rezervar je bolje ak je pun goriva.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
U većini uputstava koja sam imao prilike vidjeti proizvođač preporučuje da mašina bude bez goriva van sezone, baš da bi se sačuvale membrane od stvaranja različitih naslaga iz benzina/mješavine. Kako god, ionako kad trebam raditi nalijem svježe gorivo jer je mirniji rad motora i ne zajebava svakih par minuta dok se ne potroši staro.

A što se tiče rezervoara ne vidim kako mu je bolje kad je pun sem što će nas to staro gorivo izluđivati dok se ne potroši? Ako je zbog rđe to se gorivom ne može spriječiti, u najboljem slučaju će gornja površina gdje je čep ostati suva. Žnj materijal koji lako truli će svakako praviti probleme i začepiti filtere bio pun ili prazan. Takve je isplatnije zamijeniti plastičnim ili rezervoarom od nekog kvalitetnijeg metala

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja godinama kosilice na kraju sezone praznim od goriva i do sada nije bilo problema sa karburatorom,svako ima svoje tumačenje,radi kako misli da mu je najbolje.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Ja nikad ne ispuštam gorivo, i na početku sezone operem filter zraka, napumpam i brm, upali od prve. Tako več 10 godina.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Sa metalnim rezervarima je bolje da su puni do vrha,sa plasticčnim nije bitno.
Ja isto ne ispuštam gorivo,skroz van.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Nema koristi puniti spremnik do vrha, jer lake frakcije benzina ionak ispare. Ono kaj ostane je teže zapaljivo i puno vode.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Taj benzin kaj otstoji cjelu zimu u metalnom rezervaru,u prolječe izvadiš van i s njim možeš prat masne djelove ili kad pališ nekaj ili ga zmješat sa friškim benzinom.

Najnoviji postovi

Na vrh