ja bih rekao da ona negdje vuce zraka, imao sam slican problem s slicnom kosilicom...
kad upali, probaj s prstom tamo u filteru zraka blokirati prolaz pa vidi da li ce tad poceti raditi normalno....
Izbaci to staro gorivo obavezno i sipaj sveze i probaj bez filtera za vazduh kako ce raditi.I kod mene malo zeza i neravnomernije radi kosacica ali je tek kupljena polovna i duze vremena stajala ali se negasi .Oprugica od regulatora nekad se istegne pa pravi probleme isto .Zato ja palim vecinom sve masine bar mesecno da malo odrade i nikad problema dosad i neostavljam staro gorivo u rezervoaru.
Može i to biti. Mogla bi samo uvlačiti zrak na prirubnici između motora i rasplinjača. Eventualno probati kad još uvijek radi poprskati to područje npr WD40 i promatrati promjene. Puštati može na spoju šalice i rasplinjača ona brtva se možda deformirala. Ne poznam baš toliko gore spomenutog kineza, ali znam da kod jedne serije briggsa dolazi do deformacije kučišta filtera zraka pa je jako teško napumpati gorivo. Al s obzirom da je kosilica dugo stajala i vjerojatno je do posljednjeg normalno radila pretostavljam da je samo zaštopana.
edit:
Bundyboy, pretpostavljam da si prilikom čišćenja isčupao onaj crni plastični čep koji se vidi na rasplinjaču....