Puno vam hvala. Eto sto znaci neznanje i propust. Malci su ok..piju kravlje mlijeko.
Vet.tek danas navecer ili sutra ujutro ako ne stigne tijekom dana.
Citao sam ako napamet kupim antibiotik da bi bakterije mogle steci rezistentnost. Najbolje je analiza,pa injekcija u misic i injektor u sisu. Tako se pise. Sto je praksa?
Kolega @mudric topla krpa ide odmah. Hvala.
@nino...napisao si da ide i antibiotik(enroxil i trimetosul) i lijek Kloksovet u sisu...ili vime. Molim te detalje jer pisu na veterini da ide injekcija i u misic i u sisu i tek tada se poptuno izlijeci uz prethodnu analizu. Analizu ne mogu cekati jer je sve gore po mojem vizualnom videnju.
Dakle,sto je injekcija..koje je krema,a koje antibiotik. Pitam jer kremu mogu odmah kupiti da djelujem sto prije. Dalje cekam vet-a jer je dobar kod nas sada. Ako u gradu me dobro educiraju i savjetuju bez pregleda krecem odmah sa primjenom svega. Ako se tvoja izlijecila onda ima nade i za moju.
@gabro...tesko da cu ju pustiti...no boriti cemo se do jeseni
Sada cu je morati vezati i nakon utopljavanja vimena ide masaza..pa cemo vidjeti.
Kolega koji ima krave kaze da postoji mogucnost da je vime jako nateceno i da je unutra jako malo mlijeka i da niti ga ne moze imati kod jake upale.
Moja percepcija je bila da je to mlijeko..no ocito je jaaako naoteklo i kombinacija je otecenosti i mlijeka.
Usputno pitanje: moze li biti samo oteceno jako iz drugog razloga osim mastitisa??!