vindija nikad nije placala 7kn kozje mlijeko!pitaj bilo kojeg proizvodaca koji predaje vidiji pa ces se uvjerit!a sad jos i namjeravaju srezat ovaj poticaj od 50 lipa!pa najbolje je sve lijepo prodat pa nek onda uvoze sve ak je vani tak sve jeftino
Moguće da nije imam negdje u podsvjesti taj podatak star više godina,moguće da je to bilo za ovčije mlijeko kako kaže farmervg
Inače ljudi oko Zagreba koji su držali koze,prije kad sam ja to provjeravao ono kako ide i sl., prodavali su mlijeko kozije ljudima po zagrebu za 10 kuna litar i to vam je siguran podatak.
prodavali su još i koziji sir,onako sprešan ali ne sušen po 50-70 kuna za komad a ti komadi su bili onako po mojoj procijeni od oka cca. 800 grama.
Onaj ko je vrlo blizu ZG a ima volje za to-prodavat na malo po 10 kn. može sigurno samo se treba izreklamirat po Zagrebu dobro.
Samo, ja recimo nebi prodavao mlijeko od koza na malo za manje od 15 kuna(prirodno,neobrano,koze nisu jele ništa sem divlje trave i sjena sa divlji livada znači vrhunska kvaliteta kakva se jako teško i može naći) i to da se dođe po njega jer u prodavnici je industisko kozije(naravno već obrano) najjeftinije koliko sam ja vidio u Plodinama 18,99.
Nedavno sam čuo,tiče se kravljeg mlijeka ali priča je neobično poučna i zanimljiva.
Tip koji inače prodaje mlijeko mljekari,mlijeko od krava,uzeo mlijeko iz tetrapaka iz prodavnice i predao na analizu valjda u Križevce.
I došao mu odgovor kao jel on lud to nije mlijeko to je voda ima i antibotika u njemu te još nekog "drvlja i kamenja" o njegovom mlijeku i još mu zabranili predaju mlijeka 6.mjeseci. :rolfer::rolfer: