Može li mi netko poslikati izmuzište. Zanima me kako su koze "ukliještene" prilikom mužnje
Hvala
evo ti na ovoj slici dio moga izmuzišta a budem ti uslikao bolje slike nego za koliko koza trebaš izmuzištejedan od jaraca lanjska slika i dio izmuzišta
evo ti na ovoj slici dio moga izmuzišta a budem ti uslikao bolje slike nego za koliko koza trebaš izmuzište
izmuzište je za 22 komada i zatvaraš ih odjednom mada uz malo truda u izradi dobivaš da se zatvori svaka sama a odjednom da ih puštaš mada mislim da nema potrebe,,,,ja več godinama dojim na izmuzištu i prvo sam imao onaj sistem sa preklopnom daskom a sada ovo i radi se bez problema
moguče je da koza pobaci zbog nametnika zato treba koze redovito cjepiti protiv nametnika u jesen i prolječe nešta sam čitao o tome ali je dosta nedorečeno nema nigdje navedeno razlog pobačaja ali mislim da je neki drugi razlog tome možda se koze same izudaraju kod jela jel su dosta hlapljive pa dolazi do pobačaja nemora uvjek jarac biti kriv
Postovani forumasi, evo da se pridruzim Vasoj zajednici. Prvenstveno zelim puno uspjeha svakom u uzgoju i odgoju bilo cega, a posebno kozarima!
Da se ukratko predstavim. Nakon 20 godina zivota u nasoj metropoli odlucili smo muz, ja i nasih troje djece otici na selo, ali manje urbano selo. I pronasli smo to u sisacko-moslavacoj zupaniji, Tako da smo sada evo treca godina tu u okolici Siska. Prvobitno smo se bavili ovcama, ali moja potajna zelja bile su koze i evo konacno dosla ja do svoje tihe patnje. Moram priznati jedne ali vrijedne! Prije dva mjeseca prodali ovce i potom kupili moju ljubimicu, bredju mjesanku alpinu i ?. Priej cetiri dana donijela je na svijet dva mala preslatka jarica, musko i zensko. I necu stati na tome. Puno sam citala Vas forum i puno toga korisnog saznala. Nadam se da ce te mi i udjeliti koji dobar savjet ako mi zatreba.