to si dobro izračunao za tu starost kozliča ali računaj kad budu stariji da če im trebati više dok ne počnu samostalno jesti
bio sam u knjiznici i iznajmio knjigu kozarstvo od dr. ivo franića i ondje pise da jarad od 14-30 dana ima 4 obroka po 250 mL zamijenskog mlijeka a od mjesec dana da počinju samostalno da se hrane sa travom ili sijenom tj. počinju isprobavati ali to sve varira od koze do koze ili pasmine. Imam isto knjigu od Boro Mioča i Vesna Pavić a za par dana idem po neke druge iz knjiznice malo da promijenim jer ne pise sve u jednoj knjizi.
Dali ima netko iskustva u vezi kastracije mladih jarica sa gumicama,cuo sam razne price i citao o tome?
pozdravljam forumaše, zanima me ima li tu uzgajivača koza, odnosno kojima je to osnovna djelatnost
planiraš raditi sa mlijekom ili kod tebe bi bio idealno plasirati i gotovi sir i jaretinu ako si blizu mora koliko sam zaključio, ja se bavim mlijekom imam 100 koza dosta skučen prostor problem sa zemljištem znači bez ispaše več poluotvoreni uzgoj što je puno posla i loša lokacija (predaleko od bilo kojeg večeg grada ) mada i untoč tome dolaze mi najviše iz zagreba i po mlijeko i po jariče a večinu mlijeka predajem u privatnu mljekaru, a cijena mlijeka ti je kod nas ovisno o bjelačevini i masnoči ali od 3,5 pa do 5 kuna u jesen plus poticaj 0,50 lipa i dodatak koji je još veči od poticaja znači dobijem cc u prosjeku oko 5 kuna za mlijeko