A
Alpine
Guest
pozdrav.. imam jednu kozu koja ima probleme sa disanjem ubrzano i tesko dise a uz to i kaslje davo sam tablete protiv kaslja ali nista sta bi mi vi mogli preporuciti,da napomenem samo jari se za otprilike 2 sedmice
radim na vlastitom matičnom stadu burskih koza za sada imam odlična grla dobre kvalitete ,ono natkriveno je za kokoši imam ih 50 komada grahoraste ,dvije guske za obranu od jastreba i pure ,sad sam još nabavio slavonsku svinju čistokrvnu sa rodovnikom od jednog našeg člana sa foruma i drugi tjedan idem po muškog za rasplod još se polagano širim nadam se da ču imati i neku korist od toga za sad je to još kod mene mogu reći u povojima.....
da netreba se previše baviti mljekom ali zašto i tu neubrati koju kunu ,
kod mene je prosjek lani bio 1,5 po kozi , a ona križana je ojarila troje , kako će biti ovu godinu vidit ću za dva miseca
Nije loše 1.5 , da ja živim u dalmaciji forsirao bi koze koje jare više radi brze prodaje jarića(imam rodbine u dalmaciji pa znam da se traži)....pokušaj naći koze koje jare po troje koliko ja znam ima ih dosta takvih u slobodnom uzgoju u Dicmu,bijele koze jare uglavnom troje rijetko ispod (na pola puta split-sinj)pa ako te put tamo nanese.......
pasmina je alpina a kupovao sam ih u čakovcu bili su od 15 dana pa sam ih hranio na dudu kupovao im mlječnu zamjenicu , a cijena je bila 100 kn. komad
Pozdrav svima,molim za pomoc i pokoji savjet.
Imam dvije koze jedna je alpina a druga je mjesana burska obje imaju po godinu dana. Alpina je bredja(2 mjeseca) i burska nije jos,kod alpine se pojavio proljev i pitam Vas kako da ga rijesim da koza nebi oslabila. Jako sam zadovoljan sa njima i do sada nisam imao nekih problema sa njima.