K
Kozojarac
Guest
Pa ne znam onda što bi to mglo biti. Koza je starija, oko 4-5 godina i više put se jarila (ali ne kod nas). Inače je prilično jaka a sad je još jako jako debela (mi mislili od sijena ). Ne izgleda bolesno, vedra je i već je pojela cica-mace, štapiće i bombone koje je našla po kuhinji Dok joj držim ruke na trbuhu, onako prema vimenu, osjeća se da je napeta i čini mi se da se nešto giba unutra. Povremeno se grči. Ta je koza jednom imala 5 mladunčadi, tvrdi bivša gazdarica!! Nakon prvog jarića izašao je nekakv krvavi balon koji je ona pojela ali je još prilično otvorena, povremeno kapka i visi joj još nkakav krvavi šmrkelj... Hm, nisam baš medicinski obrazovan pa se ispričavam na "slikopisnim" objašnjenjima
Inače, imali smo još jednu odraslu kozu koja je crkla na jesen a već je bila bređa. Veterinar je ustanovio da ju je jedna druga koza jako udarala i da je plod umro i inficirao je. Nadam se da s ovom nije kaj takvoga jer izgleda skroz raspoloženo, stalno traži jesti i otima iz ruku. Jedino je malo nervozna, ne može dugo ležati i biti na mjestu.
S mladunčetom "razgovara" uredno. To za mlijeko ću još vidit, ne bu malomu do ujutro ništa. A ako mlijeka ne bude onda ćemo morati hraniti s kravskim.
Inače, imali smo još jednu odraslu kozu koja je crkla na jesen a već je bila bređa. Veterinar je ustanovio da ju je jedna druga koza jako udarala i da je plod umro i inficirao je. Nadam se da s ovom nije kaj takvoga jer izgleda skroz raspoloženo, stalno traži jesti i otima iz ruku. Jedino je malo nervozna, ne može dugo ležati i biti na mjestu.
S mladunčetom "razgovara" uredno. To za mlijeko ću još vidit, ne bu malomu do ujutro ništa. A ako mlijeka ne bude onda ćemo morati hraniti s kravskim.