Jarići su stari oko mjesec dana, već su cca 2 tj odvojeni od mama tako da sami jedu više od 1 dana. Tamo su jeli tu smjesu za teliće, pa sam tako zbog manjeg šoka nakon preseljanja im odlučila još kratko vrijeme davati ju uz sve veći postotak šrota, kasnije i ječma i zobi u zrnu. Samo mi nije jasno to da je ona bila u peletama ( i takva mi se činila praktičnijom i da ju radije jedu) nego ova koja je brašnasta.
Nije za forum,al reko da stavim,evo dovezo sam ga jučer-lipicaner
Winn to što koza ne brabonja nije problem moje koze u vrijeme od jarenja pa do kraja muže u principu ni ne brabonjaju iz razloga što ih kvalitetno hranim.Koza ako nije sjarna nastavlja da se muze ja nisam nikad to imao ali sam vidio kod uzgajivača.Moje koze u principu se pare skoro svake godine u isto vrijeme.
Bez uvrede, ali ako je stolica koza imalo drugačija od pravilnih brabonjaka ja obratim pozornost na tu kozu dok joj se stanje ne vrati u normalu...inače ne samo kod koza nego kod svih životinja oblik i stanje stolice je pokazatelj zdravstvenog stanja i ako kod koza nije brabonjak nešto ili ne valja ili nije dovoljno dobro.......
Inače povremeno se može desiti promjena stolice kod koza recimo prilikom prelaza sa sijena na pašu( kod jarića češće) ili ako jedu neku npr. pljesnjivu hranu i ako je to kratkotrajno to se dešava ali obično se vrati u normalu kroz 2-5 dana ali ako traje duže od toga trebaju se poduzeti mjere tipa dijeta ili veterinar i dr.,po mom mišljenju..........