Nisam stigao Laiku odgovoriti o količini potrebnog mlijeka za 1 kg sira.Laik sve ovisi koji sir se proizvodi može i od 5 pa do 10 a možda i više.Moja supruga proizvodi sir od 9-10 litara mlijeka a sve ovisi u kom se periodu koze muzu.Posebno mi je drago kad čujem da je neko živio u više gradova i tome odmah asocira na moj život.Ja sam uvijek uživao da upoznam ljude i njihove običaje i to me je posebno činilo srećnim.Kad neko spomene neki grad ili selo iz Hr mene na to u većini slučajeva vrati u moju mladost dok sam obilazio te predjele!
mudric,koliko skute dobijes po siru odprilike?...laik,sve su zene dobre,nema losih
To ti je zato jer kljukaš koze koncetratima i žitaricama dobiješ nešto više mlijeka(čitaj vode) a kvalitetni sastojci ostaju isti....kod mene u svakom periodu cca. 5,5 litara mlijeka za kilo sira...nema koncetrata samo paša i to nesijana( divlja ili samonikla-prirodna) Živio sam u 4 velika grada i u 3-4 sela i u cca. desetak(da sad ne prebrojavam) onako srednjih mjesta od 2000-70 000 stanovnika..Selidbe imaju nekih svojih prednosti ali bojim se mana puno više