• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOZARSTVO

  • Temu pokrenuo KRESO
  • Datum prvog posta

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Eto vidiš koliko si se brinuo, a za pola sata 3 komada, svaka čast, neka budu živi i zdravi. Sada si sretan, a briga je već prošla.
 

gabro

Član
Tu od
4 Kol 2013
Poruka
860
Čestitam!!! Eto vidiš da je sve bilo uredu,puno je trajalo zbog broja jarića,sad samo im pomogni da se zasisaju to bi rebali u roku od 2 sata i onda si miran.Sutra pazi da ako je puno mlika izmuzeš nešto tako da vime bude u redu i samo naprijed!!
 

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
145
Hvala svima vec su oni zasisali jedan je malo umoran ali i On je sisao pa neka odmara
 

maja

Član
Tu od
8 Ožu 2014
Poruka
54
cestitke na pridošlici. Moja još ništa, danima brabonja i mokri, ima one rupe. jedno dva dana nije se mogla ustati koliko je debela. sad polako digne se, napravi par koraka i opet legne... za vrijeme što se digne isprazni se, i eto... stražnjica joj je veća od moje šake... ali mlijeka mrvicu... neznam da bi bilo 0,002... nije tužna, sam eto ništa, nekad mi se čini da piri, pa da se napreže, pa onda opet ništa... 5 dana pratim i pazim, dopizdila sam samoj sebi a kamoli ne kozi... Izgleda da moja malecka nije sjarna, znam da sam ju odvela jarcu 06.09. i bila je tamo a neznam dvadesetak dana (kod muževe tetke), ali nema ništa, vime joj raste i mrvicu stražnjica, muž kaže da možda sad traži jarca, neki dan ju je naskočio dva-tri puta iako se opirala... (jarca smo kupili pa imamo svog sad da ne moram koze stalno vodit u selo)... baš sam tužna...
 

ddado31

Član
Tu od
15 Srp 2013
Poruka
71
Mozda je ovom postu mjesto medju oglasima, ali ipak...
Dakle, u Novakima Oborovskim imam imanje. To je cca 5 km od izlaza Rugvica. Trenutno tamo imam koze, guske, kunice, patke, kokice i veliki vrt. Problem mi je sto ne mogu sve sam i trazim kompanjona s kojim bih sve dijelio popola. Pogotovo poslove. Mogu mu obecati zaradu koja ce tesko pokriti troskove svakodnevnog odlaska tamo. I mogu mu obecati da ce mu familija jesti zdravu domacu hranu. Idealan bi bio netko tko zivi u stanu na istocnoj strani grada ili pak u Dugom Selu. Netko tko ima zelju i volju da si sam proizvodi hranu, ali nema mogucnosti. Sitna prodaja sira, mlijeka i jarica uglavnom pokriva troskove. Iduce proljece planiram i svinje.
Eto...

lijepo što si se sjetio me :p
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Majo!!
Koza ako ti je bila zasusena a sada joj se vime nalijeva ona je sjarna mlijeko nemoze doc ako nije sjarna!!
Tako je i kod moje zene bilo!Nista od mlijeka ako nije (sjarna) :(rofl):
Joj da me cuje bilo bi:icon_axe:

Mikiai!!
Cestitam na prinovi!!
Neka budu zdravi i zivi!!
 

Tessa

Član
Tu od
2 Velj 2015
Poruka
74
Majo imam i ja jednu koju sam odvela u susjedno selo kad je tražila jarca.Odvela sam je početkom rujna.Po mojoj računici trebala se već ojariti.Ali ona je tek prije petnaestak dana počela lagano nalijevati vime.I ja sam sumnjala jeli sjarna ali svaki dan sve više nalijeva pa mislim da je. Sad ili su prvi bili ćorci ili je nisu odmah stavili sa jarcem iako kažu da jesu.Nevirujem da bi bilo mlijeka da nije sjarna.
 

mudric

Član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
120
Ova teorija nije toča mislim da sam u jednom postu nekad već odgovorio.Ja sam imao slučaj,prvojarka nalila vime curi pozadi kad od jarenja nema ništa.Pošto mi je bilo jare od rasne koze ponovo pripust nalivanje mlijeka u vime i opet ništa.Pošto sam u to vrijeme kontaktirao sa profesorima sa veterine i polj.fakulteta smjer stočarstvo odem po savjet kad ono"lažna bremenitost" i jarica pod nož.Neznam dali se to kod žena dešava ali kod koza je to mogućr.
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Kod nje je doslo do pobacaja i zato se nije jarila!
Najvjerovatnije su se u to vrijeme dogodile i hormonalne promjene pa je zato naljevala mlijeko.
Dok jarica neostane sjarna nema nista od mlijeka.
 

gabro

Član
Tu od
4 Kol 2013
Poruka
860
Danas a i idučih par dana najgori mogući posao u štali,vadimo gnjoj!!! Sve mokro bljuzgavo gadarija ali mora se!! Sutra najvjerovatnije zatvaram jariće i prelazim na zamjenicu!
 

Tessa

Član
Tu od
2 Velj 2015
Poruka
74
Ja sam danas svoje jariće odvojila stavila sam im sjeno, paletiranu hranu tek jednu šaku i frišku vodu.Sijeno su imali i dosada a ostalo proučavaju i probaju baš su slatki tako radoznali.Gabro kako ti to čistiš štalu ja čistm svaki tjedan i uvijek im je suho. Muž mi se ruga i kaže da se prije ispod koza čistilo jednom godišnje.
 

Najnoviji postovi

Na vrh