Mislio sam na Aví a ne Aliete. Sa Avi ja idem sad kad se smiri vrijeme,nikakav Antracol. Gdje ste uzgajivaci,jel i vi prskate kako vam kaze terenac, ilí netko malo vise zna o tome?
sto se tice ovog problema radilo se o tripsu na listu kornisona tako mi je agronom rekao i to sam prskao sa kraft i blend 90 kao okvasivac i prska se u vecernjim satima ponovi se u razmaku od 4-5 dana.inace kraft je zamjena bila za vertimcPocetak i odmah problemi sta bi moglo bii pa listove ovako nesto jede
Poslano sa mog BLOOM koristeći Tapatalk
http://www.agroklub.ba/povrcarstvo/400-000-kg-kornisona-zavrsilo-u-smecu/26780/ Kod nas pocelo sr...!
fali kalcijuma u ishrani zbog toga list zuti i opada pod truhneMože li mi neko reći zbog čega listovi ovako okolo žute, da li je zbog nekog nesostatka ili plamenjače mada sumnjam da je plamenjača u pitanju. Takođe zbog çega se ovako suše plodovi čak i na stabljikama koje su potpuno zdrave suše se plodovi i previše i imam male prinose, potpuno sam zbunjen trenutno iako imaju stalno navodnjavanje, kontantnu gnojidbu i redovno prskanje, ali opet ništa nije zadovoljavajuće..!?
Plodovi se ili osuše ili požute i otpadnu..