Re: krmno bilje i travnjaštvo
cabage kaže:
Da se ne uvrijediš Bogec, ali ne mogu svi ljuljevi biti ko tvoji 8)
Ni moj boxer koji je sijan u rujnu nije dobar ko tvoj koji je sijan u listopadu. Ja sam išao s velikom gnojidbom, 350 kg sedmice na ral, ali sve je zaoravano, ništa nisam bacao predsjetveno, pa u tome vidim razliku. Zato se nadam da ovo zaoranu bude vidljivo nagodinu, kad se skine prvi otkos. Još nešto kana, 300 kg na jutro će bit dovoljno valjda :mrgreen:
Nije mi bio cilj dobiti ljulj za košnju u jesen, već razvijenu biljku koja će nakon zime odmah buknuti. Vidjet ćemo je li ta umisao dobra. Umisao, dgje li sam samo to našao u svom bogatom vokabularu :lol: :lol: :lol:
ma kaj bi se ja uvrijedio, kaj god 8)
uopče nije teško imati ljulj ko npr ja, čak što više to može svatko, a ja potičem ljude da se trgnu i da krenu ozbiljnije u proizvodnju, cjelu tehnologiju sam prezentirao, što nikad nebi saznali od savjetodavne i ostalih institucija jer robuju stereotipima i prepisivanju, a na taj način nema napretka, stoga ja pomažem kolko mogu i znam, a s tim i upozorim na eventualne greške ako ih ima, i naravno pohvalim gdje treba, isto tako i vi svi prema meni
cabage ti si inače moj najbolji primjer dobrog rada, i to što si odlučio zaorati gnojivo se bude kasnije pokazalo, ja inače idem u sjetvenu gnojidbu , tam gdje idem, na nekim komadima neidem koji bi mi bili naknap za zimu sa košnjom
prihrana , ja idem sa dvije prihrane u roku mjesec dana, prva prihrana početak ožujka il kak vrijeme dozvoljava sa 250kg na ral i nakon dva tjedna sa 100 kg na ral, to sve ovisi o vremenskim uvjetima i od parcele do parcele, naime trave jako brzo troše dušik jer imaju nagli porast, sa tim dvjema gnojidbama sam im servirao sve na pladnju.
naravno prije prihrane je išao npk, u jesen ili u prolječe.
marko je mlad i šteta bi bilo da sad usvoji neke tehnologije koje se nekima možda čine dobrim a ustvari nisu, stoga mu želim usadit neke stvari jer če i sam kasnije u procesu rada shvatit da je tako bolje i da če imati više koristi.
cabage za tvoj ljulj se ne moram bojati da li bude dobar, mora bit odličan