Re: krmno bilje i travnjaštvo
bogec kaže:
marko hurlimann xa86 kaže:
o jesi i ti lik :supris: :supris: :madmana: :roll: pa mogao si bogcu reč i kakvih 20bala bi ti narolao.
pa ni za sjeme nije pitao, a dao bi mu za koju ral, a več bi se mi raskusurali, još uvjek postoji prolječe i mogučnost da posije ljulj, krave bi bile sretne sa svakom balom, samo ne treba čekat da prođe 10 godina pa da odluči da jednog dana bude sijao.
sva tehnologija je objašnjena i to podrobno (one teme koje ja držim tu je sve prefektno objašnjeno da svatko može razumjet), znači samo treba ulagat i radit, rezultat mora doći, pa tako če i kod šanane doči rezultat
a evo i cabage prodaje bale, pa možeš i s njim tržit, po viđenom kvaliteta je super i blizu ti je, stoga rješenja uvjek ima[/quote:1iynge51]
Bilo je problem to što je mama jesenas išla na težu operaciju, a ona i ja vodimo gospodarstvo, tj brugu oko krava, e pa onda smo došli u situaciju da komplet štala i strojevi idu na prodaju, svi smo se posvadili međusobno, mada sam ja preuzeo komplet brigu oko toga na sebe, 3 mjeseca guljenja, dok ona nije došla iz bolnice, na svu sreču operacija je dobro prošla, pa mi sad pomaže oko krava, pere mi kante od mlijeka i tak te sitnice, a bio je dogovor da se na jesen sije ral lucerne, ral engleza i ral talijana i tu bi bilo nekaj sjenaže, al onda se to desilo i sva pada u vodu, kad se ona oporavil bilo je več kasno za sijanje.
Sad je potpuno druga situacija, tak da sam uzeo još nekoliko rali zemlje, na prolječe ču posijati sudansku, graška i zobi, a za ljuljeve nisam siguran i tu ču trebati vaše sjeme za kupit!
za sad imam posijano ral repice i lucerne od prije i to če za ljeto biti dosta!