digestor
Novi član
- Tu od
- 29 Tra 2009
- Poruka
- 8
Kada sam bio mlad i naivan, u jednom Večernjakovom prilogu "vrt", pročitao sam jedan članak o jako kasnoj sadnji krumpira, i njegovoj berbi za novu god.
Kako mi vrag nije dao mira, ja sam pokušao i dobio mladi krumpir. Da ga uberem morao sam razgrtati snijeg.
To se događalo u okolici Samobora.
Sada me je taj uzgoj poćeo proganjati, no zaboravio sam detalje.
Potrošio sam sate i sate na internetu no ništa nisam našao.
Sjećam se samo da sam krumpir naklijavao negdje krajem ljeta, i posadio u zemlju. Zatim pokosio cimu. Neznam jel bila u cvatu, ocvala, ili se poćela sušiti. Zatim sam to sve pokrio debelim slojem slame.
Krumpir nije smrznuo i bio je jako ukusan. Sada sam o tom načinu sadnje poćeo razmišljati, no manjkaju mi točniji podaci. Sjeća li se možda netko tog postupka ili ga ima negdje zapisanog.
do groba zahvalan.
Digestor
Kako mi vrag nije dao mira, ja sam pokušao i dobio mladi krumpir. Da ga uberem morao sam razgrtati snijeg.
To se događalo u okolici Samobora.
Sada me je taj uzgoj poćeo proganjati, no zaboravio sam detalje.
Potrošio sam sate i sate na internetu no ništa nisam našao.
Sjećam se samo da sam krumpir naklijavao negdje krajem ljeta, i posadio u zemlju. Zatim pokosio cimu. Neznam jel bila u cvatu, ocvala, ili se poćela sušiti. Zatim sam to sve pokrio debelim slojem slame.
Krumpir nije smrznuo i bio je jako ukusan. Sada sam o tom načinu sadnje poćeo razmišljati, no manjkaju mi točniji podaci. Sjeća li se možda netko tog postupka ili ga ima negdje zapisanog.
do groba zahvalan.
Digestor