iwanho
Iskusan lik
- Tu od
- 30 Lis 2008
- Poruka
- 8,622
Ja sam jedanput, davno prije dok se hodalo u Mađu po sve i svašta, kupil kod njih na tržnici neki crveni sitniji krumpir, jedno 10 kg. Kad ga je videl naš carinik u Goričanu onda su počele prodike tak da sam skoro moral s njim natrag prek granice. Bila mi je bolja varijanta da završi u Muri nek da platim sve kaj treba za to malo krumpira. Izgleda da je i carinik skužil kaj bi se moglo dogoditi pa me je pustil.
Taj krumpir je bil super jedno 5, 6 godina. Jedne godine ga je plamenjača hništila u roku 2 dana (više nije bilo zelene cime), kompletnu njivicu. Kak se to dogodilo početkom srpnja mislil sam da ne bu niš krumpira, ali sam se na sreću prevaril. Bil je malo slabiji nek godinu prije i kaj je najvažnije gomolji su bili zdravi tak da sam opet prebral za seme. Da mi je opet tak vredno seme...
Taj krumpir je bil super jedno 5, 6 godina. Jedne godine ga je plamenjača hništila u roku 2 dana (više nije bilo zelene cime), kompletnu njivicu. Kak se to dogodilo početkom srpnja mislil sam da ne bu niš krumpira, ali sam se na sreću prevaril. Bil je malo slabiji nek godinu prije i kaj je najvažnije gomolji su bili zdravi tak da sam opet prebral za seme. Da mi je opet tak vredno seme...