• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
U vrtu 18. 3. posađena jedna gredica.
Jučer proviril prvi, a danas još nekoliko.

Tamo gdje je sađeno 6 dana kasnije još nema ništa.

Entuzijast

Aktivni član
Tu od
18 Sij 2014
Poruka
206
Rani Belarosa moje sjeme prošle god orginalno naklijavan posađen 20.3. lagano napreduje:icon_thumright::icon_thumright:

Prilozi

• 1 Belarosa 12.4..jpg
    1 Belarosa 12.4..jpg
    69.2 KB · Pregleda: 105
  • 2 Belarosa 12.4..jpg
    2 Belarosa 12.4..jpg
    65.5 KB · Pregleda: 94
  • Belarosa 12.4..jpg
    Belarosa 12.4..jpg
    76.3 KB · Pregleda: 86

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Kako si zadovoljan s tim cijevstim valjkom, koje su mu prednosti i mane..vidim da većina traži packer valjke. Dali moraš imati više prohoda s tim valjkom ili je isto s kao s packerom?.

Nije tema, ali zadovoljan sam s njim. Prednost je što je lagan, a mana je kad je mokrije nabija se zemlja u njega. Packer je teži, ali razbija i utišće grude u zemlju. Ja sam isto htio packer, ali me Trgo-gea prevarila.. Ne moram imati više prohoda, ovdje sam išao dva puta. Ugl. prije smo radili sa tanjuračom i ovo je veliki preporod.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Slikano jučer već kasno predvečer, pa je malo mračna slika....

20150412_195450_zpsykh1lnxf.jpg
[/URL][/IMG]

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Lijepo izgleda krumpir. Ak se ne varam, sad je malo više od mjesec dana kak se je sklijal, a pokril zemlju.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
E, sađen je četrnaestog i petnaestog februara.Počeo je nicati dosta rano, nakon dvanaestak dana, ali onak, sramežljivo, bile su noći hladne, tako da se to rasteglo na još slijedećih desetak dana. Ma da, sada bi bilo negdje mjesec dana kako je komplet niknuo, i za sada to jako lijepo izgleda. ali...cima je krasna, ali gomolji su tek veličine oraha i manji. tako da mislim da do prvog petog nemam šta razmišljati o početku berbe. Tu i tamo poneki cvate, a obično se može početi brati desetak dana nakon otvorenih cvijetova.Vidjeti ćemo kako će ispasti.

Ne znam koliko će se moći nabrati, ne sjećam se od prošle godine više, ali meni taj plastenik nije bio potreban za nešto drugo obzirom da imam još dva takva, pa mi je ovo dobro, a nakon vađenja ide unutra hibrid roge.Inače, krumpir nije isplativ, ako se može, bolje je bilo šta drugo posaditi.

Nitko nije forumašu @car1205 odgovorio čime da protiv korova pošprica krumpir. Malo smo postali neobzirni, Hoće li netko, da ne moram ja u sve turati nos? Ajde, znam da svi špricate.:icon_razz:

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ja bi odgovoril ali neznam , Johabice krumpir u vrtu niče a u polju posađen danas :icon_thumright:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ja obrađujem samo sa frezom, plugom za ogrtanje i motikom. Male količine za svoje potrebe pa ne koristim otrove tak da nemrem pomoći.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
E @željkič, sad da vidimo kakav budeš krumpiraš, Bolji od muhača ili ne. Vi ih samo dobro održavajte, a onda mi budete pokazali koji bu imal večega.

ziziKa

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
92
Idući tjedan krećem sa sadnjom krompira. svega nekih 15 m2. Pošto nemam stajskog gnoja kaj mi preporučate od umjetnih gnojiva?

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Za 15m2 kupi u trgovini konjski gnoj u granulama, za osobnu konzumaciju sveg povrća koristim takav gnoj umjesto umjetnog.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Muhač, kaj si to skemijal?
Jel to tvoje od ove godine?
Pa si reko da nisi sadil.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Jel se može to kod vas u Čakovcu prodat, tamo svaka kuća ima krumpira, čak i ovdje kod mene dolaze kamionima i viču krumpiraaaaaaaaaaaaaaa :)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ne može - evo, ljudi daju po šezdeset, sedamdeset lipa.
Sredila nas bagra ko zadnje bedake - u maloprodaji ga po centrima prodaju po kunu i pol do dvije i pol. A one, kao specijalne sorte i po sedam. Ebo ih da ih ebo. Ebo nas bedake koji ne napravimo rusvaj. Ja im ne dam. Kolko mogu sama prodat, prodati ću, što neću - ide u smeće.Radije ću dati ak treba tristo kuna po toni da ga se uništi nego uzet šesto kuna milostinje da bi netko zaradio tisuću dvije na njoj.

Na vrh