• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Sijem samo za sebe i u bašti nema mjesta za hemiju i vještačka đubriva.
Samo nečural bajo moj! :D

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Stare zlatice skupljam, ali ipak ne mogu izbjeći jedno špricanje Actarom.

Krumpironja, kakvo je pakiranje mospilana? Postoji li u prodaji malo pakiranje? Jedno malo pakiranje Actare (mislim da je 4 g) stavljam na 30 lit vode i sve krepavaju, čak i nekoliko starih vidim po zemlji poslije tretmana.

Kulagic1509

Član
Tu od
3 Sij 2015
Poruka
113
Imas Mospilan pakovanje za 10l vode...
Kod nas ga nema zadnjih par godina u poljo apotekama vec u veterinarskim stanicama...

Actara od 4g je predvidjena za 10l vode, pa ti to bas razrjedis...
Za zlaticu u mom kraju su poceli masovno da koriste Proteus od Bayera...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Površina je jako malena, oko 300 m². Znači, tih 4 g potrošim na tu površinu. Po normativu bi za tu površinu trebal 2,5 g u 15 lit. vode. Za mene je to, s ručnom 9 litarskom špricom, nemoguća misija. Zato sam se odlučil za ovu svoju varijantu.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Meni se mospilan pokazo odlican, ja kad radim tako male kolicine ne gledam na površinu nego na litre i računam koliko ću vode potrošit i uvijek rađe stavim jaču dozu
Philby to te neće spasit, samo sebi otežavaš posao...imam takvih oko sebe koliko hoces,obicno tako pricaju oni koji su najmanje upućeni u sastave...s jedne strane traže zdravo a možes im sve podvalit a s druge strane se truju(cigare najvise)

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Dva člana moje porodice imaju raznih problema i alergijske reakcije kad konzumiraju povrće kupljeno na pijaci. Čime se sve tretira ne znam, ali znam da ću ono kod mene koliko mogu držati da bude zdravo uzgojeno. Ako su vazduh i kišnica zagađeni na to ne mogu uticati, ali na ovo mogu i nije mi nikakvo mučenje da malo češće kontrolišem i djelujem na drugi način.

Ante2

Aktivni član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
180
Dali zna netko mozda za kumpirovu zlaticu dali postoji koji regulator rasta razvoja kukaca koji bi sprjecio jaja da se izlegnu?

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Evo vidim da imaš istu sadilicu / ogrtačicu kao i ja. Kako si zadovoljan s njom? Mi ove godine nismo stigli ogrnuti jer je bilo kiše a krumpir prerastao. Strah nas je da ne bi pogazili dio listova.

Poslano sa mog ONEPLUS A5010 koristeći Tapatalk

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ma super ti je to samo ako visi teren ponoviš red kao kad sadiš.
Inače super baca razmak i dobro nagrne
Ja prihranim kasnije i prigrnem da travu sredim kad krumpir zatvori to će biti to.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Da li ideš s onom plugićima ikako kroz red? Ja sam mislio prvo proći plugićima a onda zagrnuti. Bojim se da je već kasno.

Poslano sa mog ONEPLUS A5010 koristeći Tapatalk

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ma samo prigrnem ali naprijed ostavis prve tri sto okopavaju a iza plugove ide lakse u zemlju.
I možeš štelat širinu na onima što nagrću

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ekonomist- ne brini se za listove, kultivacija puno znači. Lani je moj krumpir zatvorio redove, potukla ga tuča totalno, gola zemlja je ostala, na kraju se obnovio i urod je bio u višegodišnjem prosjeku.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
400 do 800 al zbilja kad ga baciš imaš vrhunski krumpir.
Na žuti nemoj inače bude za stoku prekrupan.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Iskreno nisam pitao pripisao sam neka malo.papir trpi.
Al prije sam turu kupio oko 80 i nešto sitno kn 25 kg.

Najnoviji postovi

Na vrh