Pozdrav svima, dobro se sjećaš
@goran1985 , prošle godine sam oko prilike u ovo vrijeme imao izmrzavanje u fazi kad su gomolji bili veličine jajeta. Na kraju mogu reći da je urod podbacio za cca 70%. Tu sam naučio lekcije o krumpirima, zaštiti od izmrzavanja i kako dalje postupati. Agril nije dobra zaštita od mraza ako leži na krumpiru, jedino ako ga se uspije odignuti na nekakve konstrukcije visine 80ak cm onda super štiti. Ali to opet može samo gdje nije vjetrovito jer zna ga vjetar pokidati. Puno više stradaju krumpiri na kojima leži agril nego nepokriveni, pogotovo kad je suha zemlja. Međutim agril je jako dobar ako želite ranije nicanje i brži rast u početnoj fazi vegetacije. Kod mene su pod agrilom 15 dana prije nikli krumpiri nego gdje nisu bili pokriveni. Neko jutro na -1.5 bez agrila nije izmrzno u susjeda u drugog pod agrilom izmrzno, budući da se stvorila velika rosa i čovjek ima veliku štetu. Najbolje se kod nas u zaštiti od leda pokazalo orošavanje prskalicama.
Protekle 4 noći su kod mene u minusu i to oko ponoć se već spusti i ide do -5 pred sami izlazak sunca kad je i najhladnije. Prskam 7000m2 i uspio sam dosad sve spasiti.