• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Pital sam na forumu u temi, nije bio problem doć ni do Ogulina, 0 ponuda dobio.:)
Da iskoristim "edit time"; sa čim ćete u prihranu? Folijarno kalijem? Jer ako kan ostane ovakav, meni nebi na moju malu količinu predstavljalo ogroman udarac, ali ipak je preskupo.

Posljednje uređivanje:
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Zanimljivo, nego daj ti meni reci, tj neznam jel sam te pital već kak to da niko ne proizvodi feferone kod nas? Znači pratim ih već dost dugo, sve moguće sam kupoval po dućanima i sve kaj sam kupil su bili Makedonski. U čemu je štos? Jel kod njih najbolje uspjeva ili? Pošto ti jedino nekaj proizvodiš sigurno i odgovor znaš. 🙂

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Zanimljivo, nego daj ti meni reci, tj neznam jel sam te pital već kak to da niko ne proizvodi feferone kod nas? Znači pratim ih već dost dugo, sve moguće sam kupoval po dućanima i sve kaj sam kupil su bili Makedonski. U čemu je štos? Jel kod njih najbolje uspjeva ili? Pošto ti jedino nekaj proizvodiš sigurno i odgovor znaš. 🙂
uspjevaju i kod nas, ja sadim oko 3000 komada svih vrsta ( i čili i obične feferone), lani je cijena na tržnici bila oko 50 kn/kg friških...
malo štentaju dok nabereš, ali bolje nabrat kilu feferone nego vreću krumpira...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Dečki, nije bitno kaj je krumopira sve više, bitno je da vam nije svake godine sve krupniji.
Mene je to naučio jedan dalmoš davno, nije mu legla cijena dok me je pitao pošto je a imala sam baš krasan, jako krupan krumpir, pa mi je u žaru bijesa rekao - čim veća budala, to mu narastu krupniji krumpiri.
A ja njemu rekla - pa ti onda moraš posaditi odmah barem hektar, budu ti narasli veliki ko bundeve.
Sjećanja, sjećanja.....:)

Moja dva reda su centimetar do vrha, očekujem nicanje u sljedećih par dana.
Pa onda jedan dobar mraz........

skodilac

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
84
Znači samo ja sadim sve više krumpira i sve mi je skuplji .. hah

Pitanje za vas ekipa. Trebam vadilicu krumpira neku koja može jedan red povući/izvaditi na sebe i u spremnik, a da ne košta 10.000 eura. Ima li kakvih prijedloga ili savjeta?

Gerd1987

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
110
Kad smo kod kasnih mrazeva evo par slika s početka tjedna kad smo imali dva jutra do -2. Sljedeći ponedjeljak ponovo javlja led. Prskanje se kroz evo već godine iskustva pokazalo kao najbolja moguća obrana a pogotovo prskanje po agrilu. Nikakvih oštećenja nema.

Prilozi

• 20220404_064604.jpg
    20220404_064604.jpg
    47 KB · Pregleda: 33
  • 20220404_065422.jpg
    20220404_065422.jpg
    55.3 KB · Pregleda: 32
  • 20220404_065408.jpg
    20220404_065408.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 32

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
I naravno, pod budnim okom nadzora
IMG_20220411_172302.jpg

Sutra nastavak, još 100 kg Memphisa.
Pitanje za znalce, ostalo mi malo domaćeg sjemena ovakve kalibracije
IMG_20220411_204646.jpg .
Jel takav mali krumpir ima potencijala za izrasti u nešto više, barem u sjemenski za iduću godinu, ili ništa od njega? Šteta mi ga baciti....

Najnoviji postovi

Na vrh