• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@Scukaf , jesi kupio nekakvu drugu / novu špricu / prskalicu?
Ja sam u mojem komentaru spominjao ovu pumpu za škropivo:
IMG_20230612_184736.jpg
Na ovakvoj kineskoj, jeftinoj, motornoj šprici:
IMG_20230612_184741.jpg
IMG_20230612_184752.jpg
Neki sam dan s njom špricao voćke, ide kao sam vrag. Nije bila paljena godinu dana.

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
633
Eh, taj Primus Power. To je bilo neki uvoznik na Žitnjaku ali ne rade više uvoz.
Imam 7,5kW, 300L kompresor od te firme i paletar vagu. Vrhunski uređaji i jedan i drugi.

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
633
Dobro da si zadovokhan ali da si uzeo baterijsku još bi ti i ostalo para.
Kakvo ručno pumpanje u 2023., tko to još radi. :)

Inače, sve te kineske baterijske su super, samo jednu stvar nikad ne raditi; puniti bez nadzora. I što dalje od zapaljivih stvari. :)

Yago

Novi član
Tu od
16 Lip 2020
Poruka
2
pozdrav, krumpire u sinjskom polju je poharala plemenjača i siva plijesan. preparati slabo pomažu, rijetki su sačuvali krumpire. kakva je situacija u ostalim dijelovima Hrvatske?

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
633
Kod mene u Vrgorcu, pola-pola. Tko je stalno zaštićivao dobro je, tko nije - pušiona. Ne trebam ti ni govoriti kako je bilo zahtjevno sačuvati bilo što zadnjih mjesec i pol, skoro svaki dan kiša.
Kapula je ljudima propala totalno, češnjak jako puno tko je vadio kasnije ali za njih nije ni bilo alternative jer tko normalan prska fungicidima u vrijeme vađenja. Krumpiru je bilo pomoći, samo je trebalo biti uporan i ne misliti na troškove zaštite. :) Ista stvar sa vinovom lozom, ima svega...

raskriski

Član
Tu od
19 Tra 2014
Poruka
108
Pozdrav, cima bijelog krumpira je dosta manja i nekako slabija od cime crvenog. Da li bi pomogla neka dohrana i čime ?

• Like
Reactions: gss

gss

Novi član
Tu od
8 Lip 2023
Poruka
12
Ja bi probao folijarno sa morton ijc
ide oko 2,5 ili 3kg po hektaru, nisam sad 100% siguran

Posljednje uređivanje od moderatora:

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Mozda beka yara i cristalon (ili kako se vec zove)....moram i ja svog malo dignut ovih dana....

O

ObrisanŽ28

Guest
Jel i vama krumpir žuti .
Nebi reći da je plamenjača ili crna pjegavost jer svaki tjedan tretiram .
Gledao sam na stranici yare da mu fali prihrane.
A može lako moguće biti da je ispralo radi kiša velikih

Najnoviji postovi

Na vrh