• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kud ide ovaj svijet

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Problem je u tome što u našem društvu svatko može nabaviti i držati životinju.Čak i takvi koji nemaju u sebi usađenu odgovornost niti prema ljudima.
Da se uvede propis da životinju može držati samo onaj tko prođe psihološku procjenu i naravno,dobije dozvolu,ovakve se stvari ne bi događale.Osobno bih uvela i obavezno zdravstveno osiguranje za životinje,e,onda bi oni koji se ovako ponašaju odavno odustali od držanja.Kada se putuje kroz Austriju,u skoro svakom restoranu uz put se u predvorju nalazi kutak za pse posjetitelja sa zdjelicama hrane i vode.Besplatno.Ulaz psima u pratnji vlasnika je dozvoljen na raznim manifestacijama,i nikome ne pada na pamet da negoduje,ili se uopće osvrće na to.A mi smo fini i kulturni,čisti,i kažemo-pas-fuj.Čim ga dotakneš,takvi čisti očekuju da isti čas ideš oprati ruke.Onda niti ne možeš očekivati da se takvi ponašaju prema životinji drugačije nego je na slici.

Posljednje uređivanje:
I

IvanVl

Guest
Nikome nije drago držati kutak za pse i ( na oko) besplatno ih hraniti .
Resstorani se moraju prilagoditi kupcima ako žele prosperirati , jel tak?
I sanitarna inspekcija mora zatoriti oči jer porezni obveznici troše velike pare za te iste svoje ljubimce ...i pune blaganju ..umjesto da idu na kruzere , odmore , putovanja

Usporedio bi to s pušenjem , svaki radnik ima pravo na pušenje i vlasnik tvornice mora omogučiti tom istom vrijeme i mjesto za to .
Nije njemu volja da mu čovjek ne radi nego stoji u kučici i puši , a on ga plača ..Dok oni puše država trlja ruke, zakonodavac je zaštitio pušača jer svakodnevno redovito puni kasu države ..a i ja trljam ruke jer mi je benzin jeftiniji , pdv manji ..treba manje biljega itd . primjera je dosta .
U to ime samo pušite Bog vas blagoslovio

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Nikome nije drago držati kutak za pse i ( na oko) besplatno ih hraniti .
Resstorani se moraju prilagoditi kupcima ako žele prosperirati , jel tak?
I sanitarna inspekcija mora zatoriti oči jer porezni obveznici troše velike pare za te iste svoje ljubimce ...i pune blaganju ..umjesto da idu na kruzere , odmore , putovanja

Usporedio bi to s pušenjem , svaki radnik ima pravo na pušenje i vlasnik tvornice mora omogučiti tom istom vrijeme i mjesto za to .
Nije njemu volja da mu čovjek ne radi nego stoji u kučici i puši , a on ga plača ..Dok oni puše država trlja ruke, zakonodavac je zaštitio pušača jer svakodnevno redovito puni kasu države ..a i ja trljam ruke jer mi je benzin jeftiniji , pdv manji ..treba manje biljega itd . primjera je dosta .
U to ime samo pušite Bog vas blagoslovio

Znate šta,gospodine IvaneVI,uopće nije sporan razlog držanja kutka za životinje i to da ulaskom u restoran i ja i onaj koji nema životinju plača njenu hranu i vodu koju popije.Bio razlog i markentiški,ispunjava svrhu,i jedino je to važno.Na zemlji ne žive samo ljudi,pravo na svoj prostor imaju i sva druga živa bića,čak i više jer su brojnija od ljudske rase.Pun mi je kufer raznih sanitaraca,i iako se volim na kraju svakog radnog dana okupati ,tisuću puta do sada sam u polju jela prljavim rukama opranim samo ovlaš vodom,i nikada nisam imala nikakvih zdravstvenih problema.Pa kada čujem za razne sanitarne uvjete dođe mi da puknem.Licemjerje je već došlo toliko daleko da se u restoranima hrana koja je kuhana i nije prodana u vremenu od tri sata mora bacati.A ja doma pojedem i ono od jučer,i opet sam zdrava.Naravno da država ubire porez na hranu i sve potrepštine za životinje i da cijela jedna industrija živi od ljubavi prema životinjama.Eto,i ja godišnje za svoju ljubav prema psu i dvije mačke u bržavnu blagajnu uplačujem skoro dvije tisuće kuna,a industriji dajem onaj veći dio.To je moja osobna odluka.Odlučim li se te novce potrošiti za neke druge potrebe-bilo to putovanje ili kao što kažete- kruzer,isti će dio mojih novaca završiti u državnoj blagajni.
Razumijem je jako dobro što želite reći o licemjerstvu države kao institucije.Sve je vezano i sve se vrti u krug,potiče se proizvodnja duhana,ograničava pušenje,a istodobno joj odgovara da se proda što više cigareta,koje su direktni uzročnik oboljevanja ljudi,pa se opet troši na zdravstvo i na državnom nivou i osobno-ljudi kupuju ljiekove,pa država opet ubire porez.To je tako i stvar je svakog pojedinca na koji će se način uklopiti u začarani krug i licemjerje koje nas okružuje.Tako je to u svim sferama života-a što bi vi htjeli-da svi odemo ispod drveta i ništa nam ne treba?Čekati ćemo jabuku da nam padne sa stabla,i leći na meku travu.I onda svega ovoga neće biti.Jeste li vi utopist?

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Stvar je odgoja svakog pojedinca kako će se odnositi prema životinjama.Ono što je u nama od djetinjstva i primjer okoline bitno utječe na naš stav u vrijeme kada sami moramo donositi odluke.Prisustvo životinje u ljudskom životu čovjeka obogačuje i duhovno i emotivno.Ako znamo dati i primati ljubav.Ima ljudi koji to neznaju,i takvi će povrijediti i ljude i životinje,možda iz okrutnosti koja je u njima,a možda i samo iz neobazrivosti i nezainteresiranosti kako će njihov stav utjecati na druge.
Industrija kućnih ljubimaca ima sigurno tržište.I sve što uz nju ide.Uvijek će biti onih kojima je važan prestiž,ali ja takve na ubrajam u ljubitelje životinja.
To što smo ih podredili sebi i napravili ovisnima o nama ne mora uvijek značiti nešto lošega.Ako smo im spremni pokloniti pažnju i voditi brigu o njima i uvažavati i njihove potrebe i želje,to je suživot od kojeg imaju oboje koristi.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Predmet: Znakovi na ambalaži

Znate li značenje kvadrata na stražnjem dijelu tuba kreme, paste za zube, šampona, itd.? Jeste li ikada primijetili da na svakoj tubi, postoji oznaka.

One su: crna, tamno smeđe, tamno plave, tamno zelene boje (obično tamne boje).

... Dakle, što to zapravo znači?

Tamni kvadrati pokazuju da se za proizvod koristite isključivo kemijske supstance!

Crveni kvadrat pokazuju da je proizvod je oko 70% kemije i 30% prirodnih proizvoda.

Zelene oznake pokazuju da je taj proizvod bez kemikalija i da se sastoji samo od prirodnih sastojaka!

Brinite o svom zdravlju i zdravlje svoje djece.

Podijelite s prijateljima možda njih zanima!

Uploaded with ImageShack.us

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
e danas ja ujutro dobijem svoj čaj u logističkoj bazi...i dobijem med...
PIP-ov med, čak je i ukusan...i onak bezveze padne pogled na deklaraciju...
SASTAV: MJEŠAVINA MEDA IZ EUROPSKE UNIJE I MEDA IZVAN EUROPSKE UNIJE

nema problema, piše otkud je...:mur: ako je uopće med...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
E Darijus,da je to med ko što bi med trebao biti ne bi ti u čaju pio mješavinu meda.Normalni med nema potrebe mješati,jel?Nadam se da ti s vremenom neće početi rasti kađe ili rep.Od mješavine.:icon_rofl::icon_rofl::icon_rofl:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@Darijus to ti je kineski med dolazi u bacvama a u firmi ga samo pakiraju u vrecice i sl.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Zato sto je nasa drzava takva uvezi sta ti treba i prodaj pod nase i jos ce doc neki politicar na otvaranje tak neke firme i rec kako njemu dobro ide a uvozi skart i radnike neplaca daje im neku mizerju od place!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
ne znam gdje da stavim ovaj link, ali nekako mi ovdje odgovara, gdje ide ovaj svijet kada ovakvih ljudi ima, ostavio životinje da pate?

Ja bi ostavio vlasnika par dana da vidi kak je to muci jadnu zivotinju sramota!

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Za ovo je kriva isključivo HPA i Država jer pojedini kreteni dižu poticaje i troše na luksuz a za stoku ih nije briga ,takva stvar se dešava i sa vočarstvom čovjek dobi poticaj za sadnju vočnjaka i posadi obićne šibe a drugu godinu več na tom mjesu sadi vinovu lozu i opet dobi poticaj to je jedan od primjera pa zar ovi naši kreteni koji se bave tim poslom nemogu razlučiti neke stvari da svaka kultura ima svoje podneblje i da nemreš saditi banane u Hrvatskoj ili očito možeš neznam možda je neko i dobil poticaj za to,a tak je i u ratarstvu i povrčarstvu ima takvih svagdje a država to jednostavno dopušta.......

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Za ovo je kriva isključivo HPA i Država jer pojedini kreteni dižu poticaje i troše na luksuz a za stoku ih nije briga ,takva stvar se dešava i sa vočarstvom čovjek dobi poticaj za sadnju vočnjaka i posadi obićne šibe a drugu godinu več na tom mjesu sadi vinovu lozu i opet dobi poticaj to je jedan od primjera pa zar ovi naši kreteni koji se bave tim poslom nemogu razlučiti neke stvari da svaka kultura ima svoje podneblje i da nemreš saditi banane u Hrvatskoj ili očito možeš neznam možda je neko i dobil poticaj za to,a tak je i u ratarstvu i povrčarstvu ima takvih svagdje a država to jednostavno dopušta.......

E za to budeš i nagrađen pa te stave za "šefa"
ovaj "gazda" je garant neko jako m... pa mu niko nije došo u kontrolu a meni na pišljivih 0,7H tri kontrole.Pitam zašto? kažu ma kod vas manjih je sve u redu...al znamo da kod "šefa" nije bilo al je i on iz ove udruge jako m...

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
samo za pne sa dobrim zelucem i dobrim zivcima!!!

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=JKrhDCMWl2g[/YT]

Najnoviji postovi

Na vrh