• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kud ide ovaj svijet

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Nek odu na otkupnu stanicu i vide lako ko predaje pa nek utvrde odkud mu.
trebalo bi ga za jaja objesit pa ko god da je.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Naj jednostavnije za reći je da sve ide u vražju mater,glavni krivac je sveti Petar jer je bio gluh kada su mu rekli da što dalje to bolje on razumio sve gore,kad vidim u svom malom selu na 5 km dužine i nekih 300 ljudi da 80 dobiva socijalku min 800kn do 1200 a moja mama 820 kn mirovine za koju se izdvajo novac od 80 tih godina u meni radi mali šejtan i čeka da pukne,sutra najvjerojatnije počinje stizati socijalka i onda ti likovi 10 dana samo derneče i nitko im ravan,iduči dani počinju biti napeti jer ponestaje love a poslje 15 katastrofa jer treba preživjeti do 20,evo 200 m od mene u kuču stiže 11 300 kn mjesečno neto ,izuzeto od ovrhi plus razno razni pokloni Uskrs,Božić i trlllll,ujutro idem sa mljekom oko 8 i 15 oni se prokljukavaju i kavica i cigara i osmjeh od do a ja razmišljam koliko tih par litri mljeka budu platili ovaj mjesec,vjerujte mi na riječ da nemam ženu i 4 prekrasne dijece ja znam šta bih napravio bez imalo sažaljenja i zbilja ponekad zahvaljujem bogu što mi dao smirene živce i dobru narav :partyman::partyman:

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
Kaže se da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Čeznuli smo za samostalnom državom i kad smo krvlju došli do nje uništili smo ju u 20-ak godina. Zašto? Zašto kad god se pruži prilika za lov u mutnome tu priliku ćemo i iskoristiti? Imamo sve uvjete da budemo država blagostanja. More, šume, plodne ravnice... ma imamo sve osim poštenja.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Naj jednostavnije za reći je da sve ide u vražju mater,glavni krivac je sveti Petar jer je bio gluh kada su mu rekli da što dalje to bolje on razumio sve gore,kad vidim u svom malom selu na 5 km dužine i nekih 300 ljudi da 80 dobiva socijalku min 800kn do 1200 a moja mama 820 kn mirovine za koju se izdvajo novac od 80 tih godina u meni radi mali šejtan i čeka da pukne,sutra najvjerojatnije počinje stizati socijalka i onda ti likovi 10 dana samo derneče i nitko im ravan,iduči dani počinju biti napeti jer ponestaje love a poslje 15 katastrofa jer treba preživjeti do 20,evo 200 m od mene u kuču stiže 11 300 kn mjesečno neto ,izuzeto od ovrhi plus razno razni pokloni Uskrs,Božić i trlllll,ujutro idem sa mljekom oko 8 i 15 oni se prokljukavaju i kavica i cigara i osmjeh od do a ja razmišljam koliko tih par litri mljeka budu platili ovaj mjesec,vjerujte mi na riječ da nemam ženu i 4 prekrasne dijece ja znam šta bih napravio bez imalo sažaljenja i zbilja ponekad zahvaljujem bogu što mi dao smirene živce i dobru narav :partyman::partyman:

Jel' sad shvaćamo u kakvom smo sosu?
Moram pohvaliti ekipu za diskusiju, makar smo ušli u politiku koja je nepoželjna na ovom forumu..

Johabice, evo naknadno sam pročitao Vaš post i divim se načinu Vašeg razmišljanja i načinu života..

Htio bih napraviti malu digresiju na temu, da bez veze ne otvaram novu, a bila bi vezana za društvenu odgovornost pojedinca.
Znači tipa: jesam li danas bio dovoljno odgovoran da konačno osposobim svoj stroj da bude tehnički ispravan i siguran? Jesam li postupao ekološki kod prazne ambalaže pesticida ili kod pranja šprice? Jesam li težio da se barem okvirno držim propisa i morala u poslovanju? Jesam li zanemario djecu u pokušaju da im dam slobode da razviju svoje neovisno mišljenje?... Koliko sam se angažirao u društvenom radu svoje zajednice?..

Raspišite se..

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Moram reagirati na Johabičin post šta se tiće kumica i kumeka tetica i teteka Johabice ja sam ko mlad radil kratko vrijeme u državnim firmama za vrijeme Juge kad je na jedno radno mjesto išlo i po pet ljudi i oni su lako onda radili i više odmorni nego umorni dolazili kuči i digli sve četri u zrak pa su se mogli smijati ili podrugivati kumicama i kumekima a ti koja si sa svojim radom stvarala i školovala svoju djecu i iza sebe ostavila nešta šta se vidi šta ima matrijalnu vrijednost ,ti koja si i danas opstala i dalje radiš nisi ni gladna ni žedna ti si DAMA a ne kumica po meni kumice su oni bez obzira na spol koji mogu a neče raditi a kukaju,dok su kumice i teteki radili našu Hrvatsku zemlju jeli smo kvalitetno od sira ,povrča do mesa .Sad nek ta gospoda jedu Kineski češnja Brazilsku svinjetinu i govedinu da nevelim koje kvalitete sad sigurno čeznu za tim kumicama i kumekima ti se nemaš čega stidjeti jer si sa svojim rukama i svojim odricanjem napravila više od gospode koja su dobila stanove i lagodni život ali svakom veselju dođe kraj a ti i dalje uživaš i živiš ko gospođa sita i sretna ...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Tako je to u životu,dok jednome ne smrkne,drugome ne svane,iako bi bilo lijepo da nam je svima svanuto umjesto sa se i nama već pomalo mrači.Ili -ko bi gori-sad je doli.Ili ona turska-sto godina ste jahali vi nas,sada ćemo sto godina mi vas,a onda ćemo vidjeti ko će koga.
Jadna je i žalosna zemlja u kojoj nekome mora smrknuti da bi drugome svitalo.Moj mi muž zna u šali ponekad reći da sam komunist.Onaj negdašnji,jugoslavenski.Nisam,nisam nikada niti bila,ali mi se uvijek jako sviđala ona njihova ideja-radi koliko možeš,a uzmi koliko ti treba.Svaki čovjek.Nije ideja utopistička.Utopističko je vjerovanje da svaku dobru ideju neće pokvariti i onemogučiti čovjek.A kako bi život bio lijep.Bez raznih todoriča,kutla,drka,jamba,sanadera....Ja sam za francusku revoluciju.Ali nakon revolucije u svačiju ruku motika.Ili lopata.Ili olovka.Pa neka tododorič budeTodorič,i neka kutle bude Kutle.I neka zavlada starokomunistička ideja-osam sati rada,osam sati zabave,osam sati odmora.E,ovo je večina naših građana i imala.A ja sam seljanka,a bila sam i deset godina snaha,pa sam imala ona prvo i ono treće,a drugo se nekim čudom pretvorilo u prvo,a kada sam konačno postala gospodarica svoga slobodnog vremena,uskoro stigla kriza pa se drugo silom prilike opet stopilo sa prvim kako bi se moglo opstati u todoričevom i kutlinom svijetu.

Markec,ideja o raspravi o temama koje si naveo nije loša,ima se tu puno toga za reći.Ima jedna Cesarićeva pjesma koja govori o važnosti čovjeka kao pojedinca u društvu u kojemu živimo.Mislim da je većinom svi znamo i napamet-"Slap".Pogotovo onaj prvi i zadnji stih-
-Teče i teče,teče jedan slap
što u njemu znači moja mala kap.

I ono najbitnije što nam daje važnost i odgovornost kao pojedinca-

-I da bi taj slap mogao sjati
i moja mala kap pomaže ga tkati.

Tako nekako.Malo sam već preumorna za raspisati se o nekoj tvojoj navedenoj temi,ali budem pokušala početkom tjedna.Sutra još spremamo robu,a u nedjelju idem na sajam cvijeća u Bedimpeštu.

korisnik2508

Član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
119
Moj mi muž zna u šali ponekad reći da sam komunist.Onaj negdašnji,jugoslavenski.Nisam,nisam nikada niti bila,ali mi se uvijek jako sviđala ona njihova ideja-radi koliko možeš,a uzmi koliko ti treba.Svaki čovjek.Nije ideja utopistička.Utopističko je vjerovanje da svaku dobru ideju neće pokvariti i onemogučiti čovjek.A kako bi život bio lijep.Bez raznih todoriča,kutla,drka,jamba,sanadera....Ja sam za francusku revoluciju.Ali nakon revolucije u svačiju ruku motika.Ili lopata.Ili olovka.Pa neka tododorič budeTodorič,i neka kutle bude Kutle.I neka zavlada starokomunistička ideja-osam sati rada,osam sati zabave,osam sati odmora.E,ovo je večina naših građana i imala.A ja sam seljanka,a bila sam i deset godina snaha,pa sam imala ona prvo i ono treće,a drugo se nekim čudom pretvorilo u prvo,a kada sam konačno postala gospodarica svoga slobodnog vremena,uskoro stigla kriza pa se drugo silom prilike opet stopilo sa prvim kako bi se moglo opstati u todoričevom i kutlinom svijetu.

Prije rata sam radio u jednoj poljoprivrednoj tvrtki tada u drustvenom vlasnistvu. Radnici dosli pred direktora i rekli kako je njihova placa puno manja od njegove. Direktor im je odgovorio da su njegove potrebe puno vece.
Znaci radi prema mogucnosti, a uzmi koliko ti treba. Direktoru je ocito trebalo vise.

I

IvanVl

Guest
Ne mogu jedno bez drugog..
Salžem se , ali .

Usput bi pitao sve kumice zašto kad su vidjele da nisu poštovane i da ih izrugivaju ljudi iz grada nisu okrenule svoje cekere i otišle natrag na svoje selo .
I rekle ne trebamo novac iz grada , na svom selu imamo sve kaj nam treba ..isto i grupa tu na forumu koja zagoavara taj stav ?

Ako je na selu tak ljepo zašto vire u "tuđe dvorište" ..tamo imamo svega , friški zrak , zdravu hranu , rumene dječje obraze ?

Zašto ljudi kao forumaš darijus koji poštuje sve svoje od kamenčića do proizvoda , zna da je zdravo uzgojeno itd. ne kaže čovjeku iz grada u crnom pasatu NE - povrče je po toliko i toliko kuna a ne da se cjenka na vlastitom plotu ?

Odgovor na jedno i drugu je na vrhu posta u rečenici koju sam citirao od člana Markec

Zašto tražiti od ljudi iz grada da bojkotom kupovanja u centrima izbore mjesto domačem povrču .
Kad su se ti isti potrudili da to povrče donesu gotovo svakome pred vrata .
Vi ste ti koji morate vilama istjerati i napraviti mjesta gdje čete opet Vi postaviti svoje cekere .

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Mislim da je to zato što se dogodio migracijski fenomen, da je u gradu više seljačina nego na selu seljaka.. Pravi građanin, onaj višegeneracijski, najvjerojatnije ne bi tako postupao jer zna da ovisi o seljaku i nije odgajan da vrijeđa ljude oko sebe.. Pišem iz vlastitog i debelog iskustva..

Prije nekakvih desetak godina, manje-više, trebali su zatvoriti jedan night club u Zg, koji je alternativno orijentiran.. Pa nastala medijska i politička pompa oko tog kluba, dok su s druge strane nicali narodnjački klubovi po centru..

Tada je jedan mlađi lik koji se bavi time i takvime izjavio na TV-u 'da se nekad dolazilo sa sela u grad da se urbanizira i postane građaninom. Sada je situacija takva, da grad postaje jedno veliko urbano selo zbog prevelikog priljeva ljudi bez gradskog bontona i grad to ne može apsorbirati..'
E sad, što se dogodi kad malom, neukom i ambicioznom čovjeku daš dio kolača vlasti nad narodom?..

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
E sad, što se dogodi kad malom, neukom i ambicioznom čovjeku daš dio kolača vlasti nad narodom?..

E toga smo se bar mi u VG-u nagledali :madmana:

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Markec ovo si dobro napisal svaka čast po ovim našim komentarima ispada da ljudi koji žive po gradovima manje vrijede od ljudi na selu ,nije to tak svaki se od nas muči na svoj način bez obzira gdje živimo ali komentari se svode upravo na one koji su sa sela otišli u grad i sad su za dva dana postala gospoda nemreš postati gospodin za dva dana.
Nemislim da su samo gospoda u gradu gospoda su i na selu jer je sad i selo postalo grad ,pojedincima koji su do sada hodali u opancima po blatu najednom smrde svinje i ostala živina dvorišta su se pretvorila u botaničke vrtove pa pobogu ako više ni na selu nebumo mogli držati stoku pa kud onda če to sve odvesti.
Nebi volio da se ljudi koji žive u gradu uvrijede na ove komentare jer to se ide onih koji su to zaslužili sa svojim ponašanjem i svojim djelima ,mladi odlaze sa sela u grad i onda odjednom su velika gospoda kad dođe kod svojih na selo sve mu smrdi sve je fuj a do jučer se igral sa odojcima u svinjcu,a sad pije kavu na trgu Bana Jelačića pa šta reči onda za tu gospodu...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,752
nešto o certifikatima za proizvođače smo pokušali i u Karlovcu, ali ispalo je nemoguće...
ipak, sretno u pokušajima...;)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,752
ja još uvijek tvrdim, a svi koji rade na tržnicama to dobro znaju, da inspekcije ne rade svoj posao!
ne možeš deklarirat da si nešto proizveo ako si to kupio na zelenoj tržnici (dajem primjer austrijske mrkve koja se u Karlovcu uredno deklarira kao da je narasla u okolnim naseljima).

ja osobno mislim da je to kažnjivo s više strana, ali očigledno naši gospodarski inspektori ne...
i kad bi se radilo po zakonu, nebi ni trebalo certifikata...

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
ja još uvijek tvrdim, a svi koji rade na tržnicama to dobro znaju, da inspekcije ne rade svoj posao!
ne možeš deklarirat da si nešto proizveo ako si to kupio na zelenoj tržnici (dajem primjer austrijske mrkve koja se u Karlovcu uredno deklarira kao da je narasla u okolnim naseljima).

ja osobno mislim da je to kažnjivo s više strana, ali očigledno naši gospodarski inspektori ne...
i kad bi se radilo po zakonu, nebi ni trebalo certifikata...

Inspekcije ne rade svoj posao zbog uvoznog lobija,jer ipak su još uvijek "lažni proizvođači" najveći distributeri uvoznih govana i ujedno rade zbrku i pomutnju na tržnicama sa cijenama i kvalitetom robe koju prodaju...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Korisnik2508,kao što sam rekla,ljudi su ti koji su u stanju sve dobro izokrenuti i upropastiti.Je da je bila ideja i je da je bila utopistička i je da nije nikada zaživjela.Da je,komunizam bi se bio opasno približio načelima krščanskog nauka...

IvaneVI,Aleksa Šantić je napisao jednu pjesmu-"O klasje moje"Ima jedan stih koji kaže:
"Seljače,goljo,ti si prah na podu,
trpi i radi,i od gladi skapaj."

Pročitaj je ,i sve će ti biti jasnije.
To je ono selo od prije pedeset godina,sa ublaženom neimaštinom sedamdesetih,sa odlučnšću za napretkom i borbom za bolje sutra,sa spremnošću ne prevazilaženje svih prepreka u ostvarivanju cilja.
Netko viri u tuđe dvorište,nekome je njegovo draže i nebi ga mjenjao za tuđe,možda i bolje.Život je pun kompromisa,visoko dignuta glava je odlika dostojanstva,ponos je mana koja može uništiti priliku kompromisnog rješenja proiblema.
Vjerojatno nisi primjetio,ali trudimo se mi donjeti svoje proizvode do vratiju potrošača,možda ne doslovno,ali u današnje vrijema ima i drugih načina .Ostalo će ti vjerojatno reći netko drugi.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh