• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kud ide ovaj svijet

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
johabica, nemaš niš od Jesenjina za citirat?
:lol:
O,imam.Nemam ništa primjereno ovoj temi.:scratch,malo sam zarđala.Pomozi prijatelju:partyman:,smisli nešto,makar se i ne uklapalo.Samo nemoj "Pismo majci"(iako se i tu zbog teškog života akter odlučio otići iz sela-"jesil živa,staričice moja,sin tvoj živi i pozdrav ti šalje...", potražiti kruha):p:p:p.Pročitaj "Pjesmu o kuji",van okvira je,ali neće ti biti žao.Baš ću je sada potražiti da je osvježim u pamćenju,padam na srcedrapajuće teme,a i na socijalne-Cesaričeve "Vagonaše";Mrtvačnicu najbjednijih",usput pročitaj i Cesaričevu "Pjesmu mrtvog pjesnika",u njoj se svi mi možemo pronači kada dođe vrijeme).:p:p:p

I

IvanVl

Guest
.

IvaneVI,Aleksa Šantić je napisao jednu pjesmu-"O klasje moje"Ima jedan stih koji kaže:
"Seljače,goljo,ti si prah na podu,
trpi i radi,i od gladi skapaj."

Pročitaj je ,i sve će ti biti jasnije.
Ništa ti ja njima ne vjerujem ..nije da su pjesnici neki ekstra plačeni sloj ..ni nikada ni danas ..ali kad je trbuh pun lakše se zaspi .
I ja kad bi znao da bi me gađali hruhom pisao bi takve stihove tj. živio mukte .

Ovo je kopirano iz wikipedie

Živio je u trgovačkoj porodici u kojoj nisu imali razumijevanja za njegov talenat. Poslije završetka trgovačke škole u Trstu i Ljubljani vratio se u rodni Mostar.

Bio je i jedan od osnivac(a kulturnog lista „Zora“ kao i predsjednik Srpskog pjevac(kog društva „Gusle“ u Mostaru. Tu je upoznao i družio se sa poznatim pjesnicima tog doba: Svetozarom C'orovic'em, Jovanom Duc(ic'em, Osmanom ?ikic'em i drugima.

Punoga trbuha trgovačke obitelji lako je sanjariti o stihovima i piskarati o teškom životu seljaka i njihom mukama .

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Nemoj tako oštro suditi pisanoj riječi,napisane misli su trajna vrijednost bez obzira čije bile,a najčešče su odraz vremena u kojem su stavljene na papir.U vremenima kada se nije smijelo otvoreno i glasno govoriti protiv vlasti,pjesnici i pisci su bili ti koji su javno izricali patnju i nezadovoljstvo običnog naroda,a često su puta pribjegavali pritajeno ukazati na nepravdu prema nižem staležu.Jedan od najjasnijih i najpoznatijih primjera je "Jazavac pred sudom",literarno djelo koje se shvćalo kao komedija,ali su suvremenici onoga doba znali da je to satira kojom se ukazuje na ugnjetavački odnos prema običnom puku i seljaštvu.

I

IvanVl

Guest
Nemoj tako oštro suditi pisanoj riječi,napisane misli su trajna vrijednost bez obzira čije bile,a najčešče su odraz vremena u kojem su stavljene na papir.
Slažem se , aki dok ljudi mojeg sloja rade za njih moram čitati i između redaka .

Umornom zemljoradniku bio je dovoljan i ples oko ognja kako je i danas običaj u zabačenim afričkim plemnima .
A ne da mi netko uz taj isti oganj mekih ruku , bijele puti i vrčom vina čita stihove o tome kako teško radim i od rada skapavam .

2310980

Član
Tu od
6 Lis 2011
Poruka
137

O tome su trebali ranije razmišljati a ne sad kad već nemaju što jesti.
Jedan poznati poduzetnik iz Dugog Sela mi je u razgovoru rekao:Dok god postoje caritas,javne kuhinje,socijalna pomoć itd. ništa se ne isplati a kada toga više nebude svima će se sve isplatiti i raditi i saditi". Pomalo se slažem s tom njegovom tvrdnjom a i sve više građani idu prema tome. Ja sam dala otkaz 2011 godine a imala sam plaču 4500 kn,službeno auto0-24h,mobitel i radno vrijeme od 7-15h da bi sada imali 70 kom svinja,4ha zemlje i puno dobre volje,smirene živce,bez grčeva u želucu svaki dan i piljenja u mozak,prijetnji i strepnji, dnevno drijemanje po želji, svoju hranu koju još i prodajemo bivšim radnim kolegama.

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
e budala ljudi .....ovaj svijet stvarno nije normalan i kud sve to vodi???????????

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/nose-pelene-kako-ne-bi-morale-na-wc.html
Jel to normalan svjet u kojem želimo živjeti ? Kud to sve ide u PM ...

Evo teme za razmišljanje.Iako,moram priznati da sam pomalo skeptična u vezi ovoga članka,djeluje mi nekako nestvarno,prenapuhano, više senzacionalistički nego istinit.Nekako ne mogu vjerovati da je istinit,prije će biti da nekoj izdavačkoj kući ide loše posao pa takvim vjestima pokušavaju privući čitateljstvo.Da netko na radnome mjestu piša u gaće,ne mogu vjerovati.Ako su navodi i točni,opet nešto nije u redu.Ako su istiniti,zbog čega je ženama važno da ne gube vrijeme na odlazak na wc?Vjerojatno,ne vjerojatno,nego sigurno zato što su pred njih postavljene previsoke norme na radnome mjestu koje u normalnim okolnostima ne stignu ispuniti,pa opet nešto nije u redu.Ali ne sa ženama,nego društvom općenito koje dopušta da se takve stvari događaju.Ako se događaju.A što se tiče navoda da žene postaju sve neurednije i zapuštenije,i tu je krivo društvo.Društvo u kojoj glavnu riječ još uvijek imaju muškarci.Uz posao se ne stigne održavati domačinstvo,odgajati djeca i u savršenom stanju održavati osobni izgled.Pa se lako žene proglašava aljkavima.A ti se isti muškarci ne pitaju zašto oni ne mogu zaraditi dovoljno za svoju obitelj,pa da se žena stigne posvetiti svemu onome što se od nje očekuje.Da bude spremačica,kuharica,odgojiteljica i uvijek dotjerana ljubavnica.Da,baš tako,naslov ove teme je-Kuda ide ovaj svijet-u smjeru koji sami odabiremo.
Ja sam za Francusku revoluciju.Koliko sam već to samo puta ponovila.A onda za sistem osam.Osam sati rada,osam sati zabave i osam sati odmora.I to sam već rekla.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
Ja sam za Francusku revoluciju.Koliko sam već to samo puta ponovila.A onda za sistem osam.Osam sati rada,osam sati zabave i osam sati odmora.I to sam već rekla.

Ja nisam za francusku revoluciju, ali za neš francusko sigurno jesam...:heart:

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Johabica;Ide po čaršiji prodavač novina i viče;
Ubio mater silovo sestru !
Navalila raja kupovat novine kad ono ništa o tome ne piše pa pitaju prodavača di to piše? Kaže, nema danas biče sutra...
Eto tako činise i ova vijest čitam malo komentare i kad ono sumnjičavo žensko dalo si truda da ispita i zaključak ispada kao tvoj. Eto zašto Bog spoji ženu i muškarca a ne M i M ili Ž i Ž .

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Osam sati rada,osam sati zabave i osam sati odmora.I to sam već rekla.

Slažem se, ali dodajem; Efektivnog rada, kvalitetnog odmora i kreativne zabave (mislim na učenje i razvijanje..):D

Ah, ti Japanci.. Nisu oni ni blesavi baš u svemu.. Kod njih političar počini seppuku ako iznevjeri narod i svoja obećanja.. A mi im se smijemo za pelene.. Mislim da im je gora situacija kad umiru na poslu i od posla. Ako se ne varam, to se zove karoshi case (slučaj). Čak je ušao u proceduru kao osnova za tužbu poslodavca..;)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A-ha,a tko bi bio pametan i domišljat ako ne žena.A ja sam žena,ne žena,nego Žena.Sve znam.I mogu.
Trebala sam danas popiti čušu vina.Ili pive.Ili ono fino crveno slatko što mi je donjela prijateljica,a kada sam popila malu čašu nisam mogla ustati.Samo sam se smijala.Da imam pokriće za sve što sam danas već napisala.Jer mi škodi.
No Gec,i što sada kažeš!

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Slažem se, ali dodajem; Efektivnog rada, kvalitetnog odmora i kreativne zabave (mislim na učenje i razvijanje..):D

Ah, ti Japanci.. Nisu oni ni blesavi baš u svemu.. Kod njih političar počini seppuku ako iznevjeri narod i svoja obećanja.. A mi im se smijemo za pelene.. Mislim da im je gora situacija kad umiru na poslu i od posla. Ako se ne varam, to se zove karoshi case (slučaj). Čak je ušao u proceduru kao osnova za tužbu poslodavca..;)

Markec,kada dođeš u moje godine,efektiva će ti pasti,kvaliteta isto a i kreativnost će pomalo mijenjati senilnost.Zato budi efektivan,kvalitetan i kreativan sada.U kojem god smislu želiš.Točka.:rolleyess::weedman:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Markec,kada dođeš u moje godine,efektiva će ti pasti,kvaliteta isto a i kreativnost će pomalo mijenjati senilnost.Zato budi efektivan,kvalitetan i kreativan sada.U kojem god smislu želiš.Točka.:rolleyess::weedman:

Svako razdoblje u životu čovjeka nosi svoje karakteristike, pa je teško usporediti mlade i stare jer jedni i drugi imaju svoje stajalište, jedni prema drugima..

Sad je u modi aktivna starost, gdje stariji ljudi mogu učiti sve što uče i mladi, pa čak i rad na računalu i strane jezike..

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Svako razdoblje u životu čovjeka nosi svoje karakteristike, pa je teško usporediti mlade i stare jer jedni i drugi imaju svoje stajalište, jedni prema drugima..

Sad je u modi aktivna starost, gdje stariji ljudi mogu učiti sve što uče i mladi, pa čak i rad na računalu i strane jezike..

Markec,u pravu si,ali ima jedan problem,mislim osobni-a što da rade oni koji sve znaju?Evo,na računalu mi ide.A gledaj sada strani jezik-Meine name ist S.H.Ich bin eine Frau.Aber,mein deutch ist sher schlecht.Tut mier leit.
Morati ću naći nešto drugo ili ne smijem ostariti.
Ma kako sam pametna,to mi je dojč iz škole.

:p:p:p:p:p:p

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
A-ha,a tko bi bio pametan i domišljat ako ne žena.A ja sam žena,ne žena,nego Žena.Sve znam.I mogu.
Trebala sam danas popiti čušu vina.Ili pive.Ili ono fino crveno slatko što mi je donjela prijateljica,a kada sam popila malu čašu nisam mogla ustati.Samo sam se smijala.Da imam pokriće za sve što sam danas već napisala.Jer mi škodi.
No Gec,i što sada kažeš!

:supz::supz::supz::supz:
Iza svakog uspješnog muškarca ....

Najnoviji postovi

Na vrh