O,imam.Nemam ništa primjereno ovoj temi.:scratch,malo sam zarđala.Pomozi prijateljuartyman:,smisli nešto,makar se i ne uklapalo.Samo nemoj "Pismo majci"(iako se i tu zbog teškog života akter odlučio otići iz sela-"jesil živa,staričice moja,sin tvoj živi i pozdrav ti šalje...", potražiti kruha).Pročitaj "Pjesmu o kuji",van okvira je,ali neće ti biti žao.Baš ću je sada potražiti da je osvježim u pamćenju,padam na srcedrapajuće teme,a i na socijalne-Cesaričeve "Vagonaše";Mrtvačnicu najbjednijih",usput pročitaj i Cesaričevu "Pjesmu mrtvog pjesnika",u njoj se svi mi možemo pronači kada dođe vrijeme).johabica, nemaš niš od Jesenjina za citirat?
:lol:
Ništa ti ja njima ne vjerujem ..nije da su pjesnici neki ekstra plačeni sloj ..ni nikada ni danas ..ali kad je trbuh pun lakše se zaspi ..
IvaneVI,Aleksa Šantić je napisao jednu pjesmu-"O klasje moje"Ima jedan stih koji kaže:
"Seljače,goljo,ti si prah na podu,
trpi i radi,i od gladi skapaj."
Pročitaj je ,i sve će ti biti jasnije.
Slažem se , aki dok ljudi mojeg sloja rade za njih moram čitati i između redaka .Nemoj tako oštro suditi pisanoj riječi,napisane misli su trajna vrijednost bez obzira čije bile,a najčešče su odraz vremena u kojem su stavljene na papir.
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/nose-pelene-kako-ne-bi-morale-na-wc.html
Jel to normalan svjet u kojem želimo živjeti ? Kud to sve ide u PM ...
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/nose-pelene-kako-ne-bi-morale-na-wc.html
Jel to normalan svjet u kojem želimo živjeti ? Kud to sve ide u PM ...
Ja sam za Francusku revoluciju.Koliko sam već to samo puta ponovila.A onda za sistem osam.Osam sati rada,osam sati zabave i osam sati odmora.I to sam već rekla.
Osam sati rada,osam sati zabave i osam sati odmora.I to sam već rekla.
Slažem se, ali dodajem; Efektivnog rada, kvalitetnog odmora i kreativne zabave (mislim na učenje i razvijanje..)
Ah, ti Japanci.. Nisu oni ni blesavi baš u svemu.. Kod njih političar počini seppuku ako iznevjeri narod i svoja obećanja.. A mi im se smijemo za pelene.. Mislim da im je gora situacija kad umiru na poslu i od posla. Ako se ne varam, to se zove karoshi case (slučaj). Čak je ušao u proceduru kao osnova za tužbu poslodavca..
Markec,kada dođeš u moje godine,efektiva će ti pasti,kvaliteta isto a i kreativnost će pomalo mijenjati senilnost.Zato budi efektivan,kvalitetan i kreativan sada.U kojem god smislu želiš.Točka.:rolleyess::weedman:
Svako razdoblje u životu čovjeka nosi svoje karakteristike, pa je teško usporediti mlade i stare jer jedni i drugi imaju svoje stajalište, jedni prema drugima..
Sad je u modi aktivna starost, gdje stariji ljudi mogu učiti sve što uče i mladi, pa čak i rad na računalu i strane jezike..
A-ha,a tko bi bio pametan i domišljat ako ne žena.A ja sam žena,ne žena,nego Žena.Sve znam.I mogu.
Trebala sam danas popiti čušu vina.Ili pive.Ili ono fino crveno slatko što mi je donjela prijateljica,a kada sam popila malu čašu nisam mogla ustati.Samo sam se smijala.Da imam pokriće za sve što sam danas već napisala.Jer mi škodi.
No Gec,i što sada kažeš!