• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kud ide ovaj svijet

boris12

Član
Tu od
5 Lip 2012
Poruka
23
Sve u svemu mi smo lutke u rukama političara, a trebali bi svi skupa reći dosta!

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Sve u svemu mi smo lutke u rukama političara, a trebali bi svi skupa reći dosta!

Opet, političari su sluge u rukama moćnika iza zavjese, koji su sluge kruuuupnom kapitalu..

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Evo,ja se javljam za surogat majku koja će roditi novog Matiju Gupca.Pa,kada kod nas napravi reda,lijepo ga iznajmimo Australiji,a oni nakon toga Africi,i tako redom.Ili bi možda najbrže i najbolje bilo da svi zajedno napravimo Francusku revoluciju.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Johabice možeš ti roditi i deset Matija ali nama nema pomoći ni od Francuske revolucije ,mi smo sami svoji robovi jednostavno kroz cijelu povjest nas deru ako nas nederu drugi onda sami sebe izgleda da nam to paše kad se nebunimo...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ja ti,farmervg,grizem,migoljim se,ritam na sve strane,stane li mi se na glavu,noge bježe,nikada ne čujem političare i elitu što govore već što misle,i,pogotovo u današnje vrijeme,nijedna mi informacija nije informacija,već verzija koju mi žele podvaliti da je uzmem zdravo za gotovo.Iako,moram priznati da sam i ja do prije nekoliko godina slušala što mi govore,ali sam radila onako kako sam mislila da se mora.A sada sam naučila reći čvrsto ne.I nema toga koji će me preći ako mu ja to sama ne dopustim.A glupa nisam.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
bar kod

Upozorenje kupcima prehrambenih proizvoda
od 21 Lipanj 2012.

Uploaded with ImageShack.us

Poštovani građani, potrošači poljoprivrednih prehrambenih proizvoda, da bi sačuvali svoje zdravlje, budite oprezni kod proizvoda životinjskog porijekla uvezenih iz Kine. U naše trgovačke lance stižu proizvodi od kontaminiranih lešina (posebno piletine) koji su kemijski tretirani da bi bili privlačnog izgleda i jestivog okusa. Zato, radije kupujte domaće proizvode koji su sigurniji!
Kako ćete znati da li proizvod dolazi iz Kine?
Prve 3 cifre bar koda proizvoda su kod države iz koje proizvod dolazi.

Primjer: svi kodovi koji počinju s 690, 691, 692 do 695 dolaze iz Kine.
Npr. broj 471 znači da proizvod dolazi s Tajvana.

Kodovi :

00 do 13 : USA i Kanada
30 do 37 : Francuska
40 do 44 : Njemačka
49 : Japan
50 : Velika Britanija
57 ~ : Danska
64 ~ : Finska

76 ~ : Švicarska i Liechtenstein
628 ~ : Saudijska Arabija
629 ~ : Arapski emirati
740 do 745 : Srednja Amerika
480 do 489 : Filipini
690, 691, 692 do 695: Kina
471 : Tajvan

Naše pravo je da budemo obaviješteni!

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Upozorenje kupcima prehrambenih proizvoda
od 21 Lipanj 2012.

Primjer: svi kodovi koji počinju s 690, 691, 692 do 695 dolaze iz Kine.
Npr. broj 471 znači da proizvod dolazi s Tajvana.
Kodovi :
00 do 13 : USA i Kanada
30 do 37 : Francuska
40 do 44 : Njemačka
49 : Japan
50 : Velika Britanija
57 ~ : Danska
64 ~ : Finska
76 ~ : Švicarska i Liechtenstein
628 ~ : Saudijska Arabija
629 ~ : Arapski emirati
740 do 745 : Srednja Amerika
480 do 489 : Filipini
690, 691, 692 do 695: Kina
471 : Tajvan

Naše pravo je da budemo obaviješteni!

Svaka ti cast za ovo!!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
samo je problem što gotovo nitko ne gledi delaraciju :madmana::madmana:

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Uvezem kontejner robe iz Kine u rifunzi, "provučem" papirnato kroz nekoliko poduzeća da se dobije domaće podrijeklo sirovine, pakiram u manja pakiranja i dobijem kod 385 da dolazi iz Hrvatske. Što sad? :roll: :mrgreen:

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Uvezem kontejner robe iz Kine u rifunzi, "provučem" papirnato kroz nekoliko poduzeća da se dobije domaće podrijeklo sirovine, pakiram u manja pakiranja i dobijem kod 385 da dolazi iz Hrvatske. Što sad? :roll: :mrgreen:

Neznam,ne uvozim sa te strane al baš za piletinu? Koliko ja hodam po dučanima nigdi nisam vidio kod na piletu u frižideru al eto dobro je znat a ostalo je na savjesti uvoznika, carinskog nadzora a i samog trgovca oče li ta roba proči ...

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Neznam,ne uvozim sa te strane al baš za piletinu?
Zašto ne? Zato postoje frigo kontejneri :mrgreen:

Govedina iz Brazila i Argentine, janjetina iz Australije i Novog Zelanda, grožđe iz Čile, voće iz Kine itd. itd...
Suhi asortiman (grah, češnjak, kikiriki i slično) ide u običnim kontejnerima

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Zanima me vaše mišljenje o poskupljenju kao proizvođača voća,povrća,mesa,i ostalih kultura na tržnicama i trgovačkim centrima koliko je to opravdano ili ne,sobzirom da se najavljuje i poskupljenje grijanja.Dali je po vama logično da osobe sa sela koje imaju zemlju i strojeve kukaju kak je povrče skupo pa tak i meso a zemlja im doma ostaje pusta i neobrađena ,isto tak kad usporediš metar drva koji ima cijenu od 200kn samo više a mjesečno ti treba za3-4metra za 60kvadrata uzeču neku okvirnu kvadraturu stana dok ta drva popiliš složiš svaki dan treba ložiti peč čistiti ili u stanu gdje nemaš nike brige a uvjek ti je toplo a ti ako ne staviš u peč tebi je zima dali se trebaju žaliti na to poskupljenje ,dali po vama bolje onda žive ljudi u gradovima ili na selu gdje je život jeftiniji.....

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Kad cujem kako kukaju zbog grijanja dodje mi da ih sve posaljem u m****inu. Imaju za prosjecan stan racune od nekih 500, 600, 700kn mjesecno i zale se i cmolje na sve strane a ja doma sto trebam 50 metri drva za cijelu zimu i posla ko lud s brasnom to nikog ne zanima a da ne pominjem plin jer je to prica za sebe. Plina imam u blagim mjesecima oko 2000kn mjeasecno a kad "zaprdi zima i do 3500 da bi mi bilo toplo dok je "gospodi" previse dat 100 eura na mjesec za grijanje ma fuuuj!!

I

IvanVl

Guest
Oprostit čete mi ako sam nepozvan ušao u rspravu .
Točno znam koliko su moji starci plačali za grijanje u gradu .
Nije dovoljno 500,600,700 kuna nego 700,800,900 kn za prosječan stan do 50 kvadrata .
Da ne spominjemo paušalno plačanje preko ljeta uz račun tople vode
Ako vi na selu imate kuče od min. 150 -200 kvadrata lako izračunate cijenu po kvadratu .
Ljudi dragi komocija košta .
Nitko vas ne tjera da grijete hodnike , kupaone od 10 kvadrata i dvorište jer nemate naviku zatvaranja vratiju .
Tko ima kuču na selu od 50 kvadrata , da imate takve kuče trebali bi 5-6 metara drva a ne 50

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Sve okej, ja se rado mjenjam preko zime moze? 2 mjeseca grijanja u gradu ja moram dati majstoru samo da mi ispili drva. I trci gore-dolje cijelu zimu. A sto se tice kvadrature i to je vrlo diskutabilno, mi koji smo na selu i zivimo od poljoprivrede imamo u prosjeku 5-6 clanova obitelji koji nebi bas ugodno stanovali u 50 kvadrata, kuzis? Kad odem u mirovinu meni i babi bit ce dost i 30 kvadrata a dotle me zima kosta jako puno.

Najnoviji postovi

Na vrh