• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kuhinja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
To je domači lukac, nije to onaj špricani.
To miriši kad se podrigneš ;)

Misliš ti i ruksak naprijed to su dvojica :giggle:
Od mene bi tri takva složili ;)

Atppt

Aktivni član
Tu od
10 Sij 2021
Poruka
272
Godinama sam kupovao med na poslu, od kolege tehnologa, a dok je on otišao u penziju od mladog kolege električara, kojeg je taj tehnolog uveo u tajne pčelarstva. Slušao sam godinama jako puno njihovih priča o bolestima koje su napadale njihove pčele, o problemima s uginučima radi nekontroliranih špricanja, svega...

Onda su mi kćerke počele kupovati na svojem poslu od njihovih kolega, čiji se roditelji bave pčelarstvom, u malo udaljenijim krajevima od nas.
Svi su nam ti izvori snabdjevanja domačim i pouzdano kvalitetnim medom presušili. Svi ti pčelari su se suočili sa velikim problemima, koji su rezultirali pomorima zajednica i sa jako malim količinama proizvedenog domačeg meda.
U nama susjednom Međimurju su pčelari također imali ogromne probleme i pomore pčela, radi nekontroliranih špricanja.
Jako malo se mi držimo reda i štitimo našu "prirodu". Kao ljudi, u prirodi smo gori od slonova u trgovini sa kristalom, jer uništavamo sve čega se dotaknemo. Nisu pčele jedine.
Ja imam 10 košnica za sebe.
Prošle godine nisam grcao niti 1 kilu meda
To sve govori

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ne vjerujem da drži kuru, jer je to upavo kontra kure (ako misliš na mršavljenje). Ista količina pojedena kroz 4- 5 obroka bi imala efekt kure.
Neki buju rekli da pametujem, ali nema veze, ipak bum napisal.
Organizam traži kontinuiranu prehranu, 4-5 obroka dnevno, po mogućnosti u isto vrijeme. Kad organizam ne dobije dovoljno hrane, poseže u vlastite rezerve energije (masno tkivo). No, da nebi ostal bez rezervi, organizam iz hrane koju neredovito dobiva, iskoristi minimalno, a veći dio pretvara u zalihe (mast) jer očekuje da opet nebu na vrijeme dobil hranu.

Najnoviji postovi

Na vrh