Viduka OPG
Iskusan lik
- Tu od
- 23 Velj 2019
- Poruka
- 3,491
Kak radis krumpir na luku? To je krumpir salata?Danas sam ja kuharica 🙃, da mi unuci ne ostanu gladni, starinska prehrana (pečeni kunić, krumpir na luku, "izmišljena" salata), da djeca nekako prežive dok baka ne dođe z posla 🙃.
View attachment 47025
View attachment 47026
View attachment 47027
Nije salata . Prvo pržim luk, pri kraju dodam češnjak. Dok su prženi, ubacim na ploške narezani prethodno kuhani krumpir, dodam malo Vegete i još malo "frigam", zapečem.Kak radis krumpir na luku? To je krumpir salata?
To mi zovemo restani krumpir, predobar je okus.Nije salata . Prvo pržim luk, pri kraju dodam češnjak. Dok su prženi, ubacim na ploške narezani prethodno kuhani krumpir, dodam malo Vegete i još malo "frigam", zapečem.
Dok ne dobije zlatnu boju, onda unutra baciš skuhani krumpir i lagano miješaš da se ne raspadne. Začiniš po želji, netko samo posoli, netko doda još papar, bijeli luk, crvenu papriku, male kockice slanine itd.Mora da je dobro, koliko dugo se luk przi, dok malo ne otpusti ili?
Pa dok bude recimo oker žute boje, odokativna procjena...Mora da je dobro, koliko dugo se luk przi, dok malo ne otpusti ili?
Kako bi rekao Špiček,da se luk karameliziraPa dok bude recimo oker žute boje, odokativna procjena...