• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kuhinja

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Da peče se na zemljanom ognjištu, to je posebno nešto, u metalnim pečenjarama, se onako na pola i kuha u onom dimu, a prednje noge ili po našu papršnjaci se kidaju i stavljaju na drob, onako probace se da zatvore trbušnu šupljinu. To je nešto posebno.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Upravo sam došao doma, natočio si mrzli gemišt i sjeo sam na terasu, da probam radhladiti mozak, zakipio mi je, pa je nabubrio i postigao valjda veličinu graška, pa me tišti u lubanji 😖.
Išao sam kupiti pravo crno ulje, jer ja ga ne proizvodim, ali ga volim. Imam istog dobavljača ohoho dugo vremena. Danas je ulje po litri skuplje 20 kuna. Pitam ga zašto. Koštice si vadio od lanjskog uroda, ulje si radio prije više mjeseci po starim cijenama, nemaš novih cijena goriva, jer ja sam došao k tebi doma, nisi ga ti k meni vozio. Držiš ga doma u špajzi, koje si to dodatne troškove imao od zadnji put. On mene gleda, je svaki zna svoje. Velim ja točno. Moja ti penzija nije zrasla, a vi samo nabijajte cijene. Bude vas tržište i kupovna moć mušterija prizemljila. Odoh ti ja s unucima na more, uskoro, jer to oni tako traže. Pa kad ja tamo spizdim penziju dok par put kupim ribe od ribara (koji niti more oru, niti tanjuraju, niti siju - samo vade ribu, a onda na pučini prvo prodaju Talijanima ono što je kvalitetnije, a ubiru plavu naftu itd. ) dakle kad ja spizdim penziju s unucima na moru, jebi se ti i tvoje nerealno precjenjeno i preskupo ulje.
On mene gleda i ponavlja, svako zna svoje.
Točno, mogel bi i ja, kak moji starci negda, ili kak pokojni tast jednu našu zemlju prebaciti na tikve i ulja bude. Ak su oni tak pametni, bormeš nisam niti ja baš tak blesav.
Jeli budemo i dalje i črno ulje, ali se namo dali baš sakomu pametnjakoviću zajebavati...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
@plus,
20 kn je veliko poskupljenje na cijenu crnog ulja za istu kvalitetu. Koliko sam upoznat cijena je varirala u ovisnosti od toga na koliko se kg košic kod prženja dodavalo bijelog ulja.
Nebum ulazil u analizu mogućeg razloga poskupljenja jer svatko ima pravo cijeniti svoju robu koliko hoće, a na kupcu je kupiti ili ne.

Za izbjegavanje takvih neželjenih situacija predlažem da se u jesen kad je sezona prerade, nabavi ulja koliko se planira potrošiti do iduće godine i stavi u špajzu. Ako može stajati kod proizvođača, zakaj ne bi moglo i kod potrošača. ;)

Najnoviji postovi

Na vrh