• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kuhinja

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Poštovani, u pravu ste. Jedino, ja maslinovo ulje manje volim od črnoga/bučinog, dok supruga obrnuto. Koristimo i jedno i drugo. (Dok je tast, bio živ je uzgajao tikve, hranio s njima svinje, vadio i sušio koščice, radio u uljari ulje, imali smo domače ulje. Na žalost ni njega više nema, nastradao i otišao prerano. Sad kupujem. Ni moj otac ne jede črno ulje! )
Ako ga deponiram u špajzu opet bude ista potrošnja, ma nije bitno, ja budem preživio na svoj osebujan ili šašavi način.
Ako netko zna slobodno nek pojasni zašto bi i maslinovo ulje moralo biti najskuplje na svijetu, rado saznam i to. Iako imam svoje mišljenje i o tome. Dok sam s djecom na moru, kupim od provjerene lokalne osobe litru dvije, ali samo da mu potpomognem OPG i njegov turizam. Iskren sam. Za mene je i to ulje prenapuhano, a na reklame se ne palim.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
569
Evo mojeg viđenja cijene bučinog ulja. Prodajem 0,75 za 90 kn, lani sam za 80. Prerada mi je ove godine bila 15 posto skuplja, i veća cijena je rezultat toga.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ako je čisto bučino bez dodatka bijelog, povoljno za kupce, a ako je crno s dodatkom litre bijelog ulja na 3 kg koštic, imaš dobre kupce. ;)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ne veli se zabadav da je istina obično negdje između. ;)

Potrudil sam se napraviti kalkulaciju cijene koštanja. Možda jedinične cijene baš ne odgovaraju trenutnim, ali okvirno su tu negdje. ako netko ima preciznije podatke, informacija je dobrodošla. :)

Ulje - kalkulacija cijene.jpg

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Ne veli se zabadav da je istina obično negdje između. ;)

Potrudil sam se napraviti kalkulaciju cijene koštanja. Možda jedinične cijene baš ne odgovaraju trenutnim, ali okvirno su tu negdje. ako netko ima preciznije podatke, informacija je dobrodošla. :)

View attachment 49921
3x17=136?...si ti s mojom ženom na placu učil?.... :unsure:

Najnoviji postovi

Na vrh