• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kuhinja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nisam stigel sinoč pa evo danas slika gotovog proizvoda.
Neki recept ti baš i nemrem napisati ali nametal je unutra svega pomalo od onog s slike.
Na ulju je zdinstal onu kuhanu buđolu i miksani luk i tome je dodal celer, papriku, češnjak, pasiranu rajčicu, fileke i na kraju je dodal limunov sok.
Svi smo se složili da je super ukusno ispalo i da nije trebalo toliko buđole. Ali bilo je za prste polizati. Sljedeči put ide veča doza jer nije ni dost bilo.

20200613_184934.jpg 20200613_185229.jpg

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
E tek sada nakon pokazanog ovog sa zara se ukljucujem i lajkam 🙂🙂🙂🍻🍻🍻🍻

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Ne jedeš fileke?
To je jedna od rijetkih stvari na koje se nisam uspio nagovoriti da probam tako da ne jedem ih jer ih nisam niti probao ali nemam niti hrabrosti...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Također ih nikad nisam imal hrabrosti probati. :oops:
Najgore je to kaj želuce na kolinju hitim bez pražnjenja i čišćenja.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289

Pol hampera je 12 kil

Doma pranje.

Velim ženi da sam opral nek ide dalje napravit kaj treba, ali veli da zgotavlja ručak pa nek ja skroz napravim kad sam zmazaz od njih.
A to mi nije bilo u planu ali kaj sas budem

Drecganje.

Inače imam neku mašinu sa košćice, ali to dugo traje pa nisam niš odvajal, to inače žena dela, a ja ovak bržim postupkom.

Šečer, 10kg

Miješanje.

Moram u drugu posodu stavit jer mi kanta mala.

Jer sam stavil 6 litri vode.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
I tak bu stajalo uz miješanje do sutra, nadam se da bude 10 litri ak ne i više.
Jer nema mi finijega soka nek od višnje ili maline, onak hladni iz frižidera.

I video, joj kak lepo miriši. 😊

Naravno žena došla u kontrolu kad sam rekel da sam gotov, pa je odma bila jezikova juha zakaj nisam koščice očistil, nek ovak.
Ali nema veze ja mislim. 😉👌👍💪✌️

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Kaj to nije sirup koji se za piti razredi z vodom? Preveč mi je to cukora za sok (10 kg na 6 litri vode). Nekad sam delal sirup od bazginih cvetov. Ne delamo ga već, iako je jako ljekovit, upravo zbog velike količine cukora (1 kg na litru vode).

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Je taj sirup je, pa na kilu višnji ide kila šečera, a ja del 10kil na 12 kil višnji. Sad to tak zdreckano stoji do sutra, i mora se odcjediti i prokuhati, i nadam se da bude 10 litri sirupa, i del sam limunske kiseline i vanilin šečer. A bazgu sam prije par tjedni delal, samo 6 litri.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Kaj višnje nisu same po sebi kisele? Da je malo manje cukora, trebalo bi i manje ili niš limunske kiseline. Nemam iskustva, samo tak razmišljam.
Kakva je svrha vanilin šećera?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kaj višnje nisu same po sebi kisele? Da je malo manje cukora, trebalo bi i manje ili niš limunske kiseline. Nemam iskustva, samo tak razmišljam.
Kakva je svrha vanilin šećera?

Upravo zato kaj su kisele ide kila na kilu, i onda još to razrijediti sa vodom treba, ja dodal 6 litri vode na 12 kil višnji i 10 kil šečera. I 100 grama limunske kiseline za šmek, i dalje je slatko, ko i vanilon šečer, samo za aromu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Na kolko stupnjeva steriliziraš?
Pitam jer me uvijek strah da temperatura ne sjebe brtvu na čepu.

Najnoviji postovi

Na vrh