• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz - 2015

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
To mi je ukupna zarada na 10jutara..

Poticaj smatram dodatkom na zaradu,ako ću krpati sa njim minuse,ostavljam se poljoprivrede,iako nemam svoj traktor i uvijek se nekom molim,solidno i funkcioniram.

Onda ispada da ti je isplativije tu zemlju dat u najam negod ju radit.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Zemlja je u najmu kod mene,tj ja sam uzeo tu zemlju u najam,tj na korištenje bez naknade(od rodbine koja ne obradjuje zemlju,a me žele ju ni prodati ili traže nebulozne cijene).
A kupit ću i ja traktor kad tad.Morao sam prvo kuću riješiti,ali da neidem u OT.
Možda jedna godina i mene "potrefi" sa dobrim omjerom prinosa i cijene:)

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Bilo bi isto kao i do sad, radili bi neki s dobitkom solidnim, dok bi drugi na nuli bili a treci bi propali.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
I ja sam ove godine loše prošao s kukuruzom,kombinacija poplave u proljeće i lošijih parcela koje sam uzeo u najam su glavni krivci. Vlage je bilo dosta,cijena je ispala 770kn/t,i na kraju mi je ostao poticaj,kakav-takav,s tim da neke parcele nisu bile ni prijavljene,nije bilo kvarova na mehanizaciji,pa se nije trošilo na to... Prezadovoljan nisam,ali s kukuruzom nema fizičkog rada,i nije mi glavna kultura,pa je još i dobro. Zemlja će se s vremenom popraviti,neće valjda biti svake godine ni poplave,pa bude bolje...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Kod nas su sretni da ima nadobudnih poput mene pa održavaju tuđe parcele da ne zarastu.
Jedino je fer od njih da smo ugovore riješili,ali sumnjam da bi toga bilo da nismo familija..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kod mene se teško dolazi do zemlje,u najam se uzima sve,i ne pita se kakva je kvaliteta...

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
I kod nas se tesko dolazi do zemlje, jer ima jedan veliki poljoprivrednik pa kupuje sve moguće...

Al, osli smo previse off teme...

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja imam dosta zemlje u zakupu skoro sve kaj sam uzeo u zakup sam moro ocistit jer je bila vec skoro suma nije ni neka kvalitetna manje parcele i ne dobivam poticaj jer nema niko rijesene papire pa opet radimuz minimalnu dobit pomalo se sirim ja zadovoljan!!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Znam al dok sam ja nagovorio starog prosla baba s kolacima jer je on nositelj gospodarstva moram cekat kad bude opet!!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kad sam zvao bilo je da je trenutno nije vise aktivno da pratim dalje da ce opet biti aktivno!!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh