• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz - 2015

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Ova godina je bila referentna kaj se tice poticaja i moglo se upisati sve živo. Sad treba opet čekati do 2020. god.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Meni u agenciji rekli da je 2020. opet referentna godina i da
do onda samo novi poljoprivrednici iz nacionalnih rezervi mogu dobiti poticaje za prve hektare.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Čekaj malo.
Ja sam proljetos tako prijavio dosta zemlje u arkod, znači izjava kod bilježnika i 2 svjedoka.

No, zaboravil sam na par parcela i sad me zanima dal se to more još do kraja godine dodatno upisati pa da nagodinu ulazi u obračun plačanja??

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nažalost te parcele još nisu ni ucrtane u arkod sustav, znači vlasnici nisu nikad ni dobivali poticaj na to. Neznam kak stoji to sa papirima, ali ako ih oni mogu ucrtat pa da napravimo ugovor o najmu, jel tak prolazi?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Možeš tako upisati, ali mislim da nećeš za to dobiti poticaj. I dovoljno je da ti samo daju je u zakup pa ju ti sam upišeš u arkod.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Ti ih i dalje možeš ucrtati u arkod i za te nove površine ćeš dobiti kvotu za plavi diesel. Ali poticaje nebreš dobiti, osim ako od nekoga ne dobiš ili kupiš prava na poticaje.
Znači prava na poticaje koje si ostvaril u 2015. nebreš povećavati do slijedeće referentne godine, osim naravno u slučaju koji sam gore naveo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A dobro, jasno mi je sve, ako se napravi dobro, ake ne opet dobro, preživali smo do sad bez dobrog dijela poticaja, budemo i dalje.
Ja ne računam previše s poticajem pošto nikad nije kad treba, računam kad dođe dobro dođe i koliko dođe nek dođe :)
Svejedno sve kaj dođe ode nazad u zemlju, stoku i mehanizaciju :)

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
I ja sam prije tak razmišljal i nisam preveč računal sa poticajima.
Ali kak se povećavaju površine koje obrađujemo tak su se i razmišljanja promijenila. Sreća u nesreći sa ulaskom u EU je ta da sada imamo dodijeljena prava na poticaje koje ti nitko nebre uzeti , te će se do 2019. godine ta prava povećavati . Sada poticaji predstavljaju važnu stavku u našem buđetu pa na temelju ostvarenih prava i njihove vrijednosti planiramo nabavku novih strojeva svake godine.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Kao sto se iz prilozenoga i vidi, Adonis, jel da? [emoji6] [emoji6] [emoji6] No, nemoj se sramiti. [emoji13]

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Apsolutno, tko radi puno zemlje, poticaj je jako velika stavka.

Ja sam još sitna riba, ali pomalo rastem, isto tako rastu i poticaji u skladu s tim :)

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Tak je , treba zeti sve kaj ti se nudi i kaj ti pripada.

Karlo, vidim ja da je tebi dosadno na tom faxu i da imaš preveć vremena za zaj.... :(grin):

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
MF, a kolko ti je Renault konja? Jel mu teška?
Renol je 140 ks,a ide dobro sa njom,dobro i staje,nemam zdrak na traktoru pa sam napravio na prikolici uljne kočnice,nisam htio voziti bez kočnica na prikolici,imam par velikih brijegova,pa nevredi reskirati,inače uzbrdo ide dobro sa tim trertom,i odlična je po cesti,mirna,za razliku od traktorskih koje jako nabijaju po lošoj cesti.

compy

Član
Tu od
4 Sij 2013
Poruka
209
Jedan zakašnjeli video...

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=gRcwMXDTb44[/YT]

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh