Tak već može, ali ono da moraš kultivirat s istim traktorom kojim siješ, je totalno krivo. Ako imaš pravi kultivator (imt ili OLT) ne home-made, uopće nema veze kojim traktorom ideš, bitno je da se ide uvijek između redova koje se sijalo, tako da nema veze, dali su bočni redovi suženi ili preširoki. Stoga molim mladiću nakon pisanja i ENTER malo promislit. naravno ne traktorom preko 100 konja tj. koji je širi od redova kukuruza. Hvala.Da mislio sam na dva reda kultivator, ako je i dva reda sijačica. Ali ne znam kako bi bilo kad bi sijao sa Z6245 jer je on širi od Z3511 i ne bi bio jednak razmak redova tamo gdje se spaja dva prolaza sijačice.. Ne znam da li sam dovoljno dobro objasnio. Ali opet bi bilo svejedno kad bi kultivirao jer idem onako kako sam išao i sa sijačicom..
Tak već može, ali ono da moraš kultivirat s istim traktorom kojim siješ, je totalno krivo. Ako imaš pravi kultivator (imt ili OLT) ne home-made, uopće nema veze kojim traktorom ideš, bitno je da se ide uvijek između redova koje se sijalo, tako da nema veze, dali su bočni redovi suženi ili preširoki. Stoga molim mladiću nakon pisanja i ENTER malo promislit. naravno ne traktorom preko 100 konja tj. koji je širi od redova kukuruza. Hvala.
Štovani kolega bez zamjere, ne poklapam ja tebe, nego imam tehničke upute od Gaspardo sijačica dok od svoje nemam, npr. dvoredna Gaspardo s dozatorom gnojiva i pesticida je teška 425 kg, a samo s dozatorom gnojiva 390kg. Naravno ako tvoja ima pločicu i u originalnom je stanju onda je tak kak ti kažeš. Ali imaj u vidu ako je kupljena polovna, da možda nedostaju neki djelovi, npr. markeri za tragove, otišli smo u OFF, jer ovo nije tema o sijačicama, Stvarna težina je jedina ona što kaže vaga, a ne tehničke upute ili pločice.@Bhorv:Nezz kolega zašto ti mene stalno poklapas.. Ako kažem da ima 400 kg onda sam to pročitao na pločici koja je stavljena u tvornici i trebala bi biti točna. Kutija je naknadno stavljana od Olt msk i ne računam njenu težinu. Z3511 je sasvim ok nosi s 75 kg gnojiva. U brdu se okrecem na rikverc i malo na kočnici i to je to. I ova sa svojih 400 kg je teška za 2 reda. Jer baterije su na federima tako da ta težina i ne pomaže nešto previše.
Štovani kolega bez zamjere, ne poklapam ja tebe, nego imam tehničke upute od Gaspardo sijačica dok od svoje nemam, npr. dvoredna Gaspardo s dozatorom gnojiva i pesticida je teška 425 kg, a samo s dozatorom gnojiva 390kg. Naravno ako tvoja ima pločicu i u originalnom je stanju onda je tak kak ti kažeš. Ali imaj u vidu ako je kupljena polovna, da možda nedostaju neki djelovi, npr. markeri za tragove, otišli smo u OFF, jer ovo nije tema o sijačicama, Stvarna težina je jedina ona što kaže vaga, a ne tehničke upute ili pločice.