Re: Kukuruz - sjetva 2015
Ovako, što se tiče gnojnica ove godine sam samo navozio što sam imao svoje sa farme ,a to je nekih 3-4 rali pognojeno tako da nije obilje gnojnice,dobro sigurno je nešto i ostalo od prijašnjih godina, no nisam nikad pretjerivao sa njom...cca 18000 l /ral
Dosta njiva mi je kalcizirano, i ove godine budemo to radili tamo gdje još nismo, cca 700-800 kg/ral
Gnojidba ovakva: na lakšim zemljama zaorano ujesen 200kg/ral 5-10-25 i na prolječe sad samo urea 75 kg/ral, zaorao bih na sve njive gnojivo al nisam bio u financijskoj moči onda da kupim ,al dobro nema veze...ostatak nekih 20 rali je bačeno sad na prolječe 225 kg/ral 5-10-25 pomješano sa 15-15-15 (znači svakoga pola pola) i 75 kg /ral urea, i prihrana sa 70 kg/ral kana, ove godine svo gnojivo zaoravam u jesen , kao što sam i prekprošle godine
e da bhorv, di če mi biti kraj, samo tak vrednu je jako teško nač u današnje doba , al bude biće...
ja velim bolje imat manje i napravit kako spada nego puno pa nikak ne napravit...imamo 22ha zemlje , još nekih 10ha bi dobro došlo i od toga i svinjogojstva sa 50 krmača se da fino živit, naravno bez kredita
Živeli!