• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz - 2015

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Strasno. Je to vidljivo ili su to samo rekli da ne prime kamion?

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Je li žižak ili kukuruzni moljac? Žižak bi mogao biti ako je prije tog kukuruza na istoj parceli bila neka mahunarka ili je u blizini kuća i starog kukuruza pa su prešli.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Adonis, videl sam te dok sam s posla išel, nažalost, nisam stigel stati. Kaj tak je loše bilo? A tvoje kuruze su u Iliji bile najbolje, kaj onda možemo mi ostali očekivati. :(

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Danas brali u selu kod kolege forumasa ibosilja.
Najlosija berba do sada, mislim da je bilo oko 5 tona po ha.
Vjerovali ili ne, jedan kamion u koki nisu htjeli uzeti jer je bilo žižaka :confused:
i
Ništa čudnog, logika....stari kukuruz pomješan s friškim...radi manje vlage.

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
mi isto poceli barati prinos katastrofa...od 5 do 8 tona po hekataru...lose razocarani sam ...na dam ase da bu na ostalim zemljama bolje ovo su šudri...

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Je li žižak ili kukuruzni moljac? Žižak bi mogao biti ako je prije tog kukuruza na istoj parceli bila neka mahunarka ili je u blizini kuća i starog kukuruza pa su prešli.

Žižak je bil, rekla žena koja je uzimala uzorak da zna biti na zakorovljenim zemljama na tzv. "kobiljoj travi".

Ibosilj@ ma jesu vraga bile najbolje. Da sam napravil prihranu bile bi super ali jbg..
Susjed je bral, ja sam sijal raž.

đelac@ naj se preveć sekirati, imas ti super kuruza, gledam ih svaki dan, samo ne znam kaj cekas kaj ih ne poberes. Morem ti ih i ja pobrati :icon_biggrin:

Posljednje uređivanje:

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
evo i mi brali danas, nakraju je došao cijeli sanduk ali pun u vrh do ovih povišenja, otraga sam također stavio kasnije, nekih 5,5 kubika ali jako malo za 1,2 ha

Prilozi

• P9306233.jpg
    P9306233.jpg
    66 KB · Pregleda: 205
  • P9306259.jpg
    P9306259.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 209
  • P9306267.jpg
    P9306267.jpg
    69 KB · Pregleda: 221
  • P9306282.jpg
    P9306282.jpg
    43.5 KB · Pregleda: 202

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
Lani je čistilo besprijekorno, ma zbog jako loše godine, mali su klasi, bura ih je bila porušila itd itd, bolje nije moglo.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Misliš da sam miješal stari sa novim ? Pa kaj ti je, nema šanse.
Sorry nisam znal da je tvoj, mislio sam da si ti samo prisustvovao tome. Inaće u mom kraju je to normalna pojava, čak i novi prodaju pod stari.
Sječaš se kak si predviđal 11 t po hektaru, za nas i Međimurce. Nešto se čudno ove godine dogodilo s kukuruzom, ista sorta, negdje dobar, negdje mini klipič, a gdje ga je voda poplavila puno ong crnila umjesto klipa.
Inaće kakva je trenutna cijena pri otkupu?

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Čuo sam neku priču od čovjeka koji bere, a i sam ima veće površine pod kukuruzom, da su ove godine u Pioneeru nešto brljali sa sjemenom jer se proljetos moglo nabaviti samo iz Rumunjske i Madžarske pa me zanima da li još netko zna nešto o tome.

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
kolega te ostavljam za kraj....kaj lakse prebrodim ove lose...a moram sijati pšenicu...dosšla je danas...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Ja sam sa svojim zadovoljan. :icon_mrgreen: Na jako maloj površini (1250 m²) smo natrgali oko 2,3 - 2,5 m³.
Dakle kad bi se svelo na hektar bilo bi to blizu 20 m³ u klipu. Ne znam koliko bu to suhog zrna, tek na proljeće bum videl koliko litri bu se naruđilo.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Jel netko vidio oglas na fejsu o ugovaranju sjetve kukuruza za ljudsku ishranu za 2016. god. , o čemu se to radi.:icon_scratch:

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Vjerovatno neki tvrdunci koji se koriste u mlinskoj industriji za pripremu palente.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Sorry nisam znal da je tvoj, mislio sam da si ti samo prisustvovao tome. Inaće u mom kraju je to normalna pojava, čak i novi prodaju pod stari.
Sječaš se kak si predviđal 11 t po hektaru, za nas i Međimurce. Nešto se čudno ove godine dogodilo s kukuruzom, ista sorta, negdje dobar, negdje mini klipič, a gdje ga je voda poplavila puno ong crnila umjesto klipa.
Inaće kakva je trenutna cijena pri otkupu?
Ista stvar i kod mene. Berem jučer i danas N01 malo zelenija stabljika, super klip. A na drugoj parceli sam brao isto N01 sijan u isto vrijeme i bio je suh kao barut i skroz mali klipovi.. Tako da je Pioneer ove godine itekako brljao sa sjemenom.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh