Danas sam zvao Bayerovog savjetnika u vezi Adenga, postavio sam dva pitanja, prvo u vezi s onim propadanjem usjeva što piše na njihovim stranicama, rekao mi čovjek da se to dešava ako se ide prekasno špricat, oko 5. lista. Po tome je meni sigurnije špricati ranije i od 3. lista, sigurno je sigurno.
Drugo pitanje je bilo u vezi s onim oranjem od 50 cm i sjetvom žitarica poslije Adenga, rekao je da se tu misli na normalno duboko jesensko oranje, da brazde trebaju biti dobro okrenute i da nema problema sa sjetvom žitarica, u mojem slučaju ječma.
Broj mobitela savjetnika za moje područje 098 173 5366.
Do sad sam pošpricao 6 Ha sa Lumaxom, jučer i prekjučer, a 4 Ha bude išao Adengo jer su u pitanju preorane zemlje gdje su mi bile umjetne livade.
Prošle godine sam špricao sa Lumaxom po kišnom vremenu, i dobro se pokazao, čak puno bolje od Motivela i Banvela s kojim sam špricao preko lista, a to najvjerojatnije zato jer mi se u tom vremenu miješaju poslovi oko spremanja krme i oko kukuruza, i onda mi je kukuruz na drugom mjestu, a posljedice se znaju. Zato sam sad prešao na špricanje prije nicanja, ako gdje bude trebala kakva korekcija, to će biti sigurno manji posao nego špricati sve. Ujedno bude i manji rizik od visokih temperatura i stresa koji kukuruz doživi kad se kasnije šprica.