• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
E to ti neznam, dok sam sijal još nije ničeg bilo vani, a sad neznam, nisam bil od sjetve dole.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Misliš na među??

Jedan dio te parcele nije naš, radimo u arendu, iznad tog i uz to je naše, pa međa za sada mora biti vidljiva :)

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,585
Ahaa, tako sam i mislio posto vidim da radis obje.
Ma bi im ja ostavljao takve [emoji2]

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Za Adengo je zanimljivo što piše na Bayerovim stranicama za plodored. U slučaju propadanja usjeva nakon primjene sredstva ADENGO, uz zaoravanje na dubinu od 20 cm, smije se sijati samo kukuruz. U normalnom plodoredu nakon dubokog oranja (na dubinu od 0,5 m) smiju se sijati/saditi sve. Po meni je to dosta škakljiva stvar, s njim namjeravam špricati 4 Ha, a nakon kukuruza mi na te parcele ide ječam pa budem sutra zvao u Bayer za savjet. Ovo što pišu za duboko oranje od 50 cm, pa to je rigolanje a ne oranje. I tko od nas ima plug koji može orati na dubinu od 50 cm?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da, to i mene malo brine, pošto se sije žito nakon kukuruza.

Ajde se malo raspitaj pa napiši kaj vele.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kak nebi bila priprema prah, em je bila raola prije, orano u studenom, slegnuto i promrzlo, odlične zalihe vlage, lagano tlo.

Šanana,moram baciti komentar na tvoju sijetvu,lijepo to izgleda.

Znaš da se ja trudim oko toga :)
Ujak priprema, a ja sijem!

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Prskali ste prije nicanja i ako taj vaš usjev ne uspije(kukuruz) tu smijete opet kukuruz sijati, a na jesen bi se žitarice trebale normalno sijati, ja sam tako skužio. Ako je tako kako vi pišete ja s tim kukuruzom ne bi htjeo hraniti stoku.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Samo vi eksperimentirajte s novotarijama, kak je prošle godine bio Koban-t, ove godine ga nitko ni ne spominje. Provjereni Lumax u 4 listu, a za parcele gdje ima višegodišnjih korova, Motiwel i Banvel, za mene najbolja i najjeftinija kombinacija.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Provjereni Lumax je mnoge razočaral puno puta...

Između ostalog, koristimo lumax i ove godine na jednom djelu parcela.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Nije on razočaral, nego vremenski uslovi i vrijeme primjene, ja sam ga lani primjenil u 5 listu kukuruza i nije omanul, najbitnije je pratit fazu korova a ne toliko fazu kukuruza. Ako je vrijeme toplo korovi brže rastu i razvijaju korjen, stoga treba prskat i prije trečeg lista, a sad po hladnom kukuruz več ima tri lista a korova gotovo da i nema, pa si razmišljam dali prvo da iskultiviram i prihranim pa onda isprskam.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,003
mene je lani motivel i banvel razočarao...od 10 parcela,na 3 je uspio,na 7 nije...sve isti uvijeti špricanja bili...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh