Pogledaj okolo koliko ljudi je posijalo, optimalni rokovi se moraju ispoštovati.. Mom kukuruzu fali par sunčanih dana da nikne, 15.4 sijan. Sijem 5-6cm duboko.Vi se ne bojite hladnoće ? Koliko duboko sijete ?
Ma znam al ja bi bio zadovoljan da mogu posadit a da nemoram spricat..[emoji4]Šala mala. Ako ne budeš sadio nećeš morat ni špricat .
Kod mene je većina ljudi posijala koji su marili.. Još i bolje što nije vani, bio bi naje od mraza. Ne brinem se ja, sve će to biti dobro.
Nece ti od toga biti puno vajde. To je hibrid, nije to psenica s tavana pa da je sijes i jednako radja. Kod nas su znali malo ubaciti u sijacicu ako fali u sjetvi, ali to je bilo cisto da zadrzi sklop. To sto si posijao ce vjerojatno niknuti, ali je upitno koliko ce biti klipova.Ja sam ove godine na jednoj parceli od 900 chv napravil eksperiment. 13.4. Je posijan kukuruz sa tavana na cijelu povrsinu. Pod tanjuracu je baceno 100 kg 3x15 i 50 kg euree. Posprical budem u 3-4 peru sa Mustangom i kasnine u korekciju sa Motivellom. Zanima me kaj bude od toga. Prekjucer sam gledal, fino je pustilo klicu, treba mu 2-3 dana sunca da izadje na povrsinu. Prije sjetve sam to "sjeme" malo namocil u Chromogor insekticid jer se nadam da bi njegov uzasan miris mogel odbiti fazane koji su i glavni razlog tog eksprementa. Inace to sjeme je lani sijan BC 354
490kg, većina Olt i Gaspardo nemaju pločicu, ali gdje god sam gledao Olt je 490kg, Gaspardo 690..
I prelazim sa praznom Olt preko medje sa proximom preko malo većeg jarka i nemogu smotati..