• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Nevidim razloga zašto umjetni nebi mogao stajati u zemlji bez da je posijano.Kod zatvaranja zimske brazde stavi se i čeka sjetvu. Ja sijem na4-5 cm.

Posljednje uređivanje:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Vi se ne bojite hladnoće ? Koliko duboko sijete ?
Pogledaj okolo koliko ljudi je posijalo, optimalni rokovi se moraju ispoštovati.. Mom kukuruzu fali par sunčanih dana da nikne, 15.4 sijan. Sijem 5-6cm duboko.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,865
Tih par sunčanih dana i je problem. U nekoj prognozi ih nevidim. Koga da gledam okolo ? Kod mene niko ne sije. Čak ni oni koji siju malo više od mene, u mojoj blizini.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Kod mene je većina ljudi posijala koji su marili.. Još i bolje što nije vani, bio bi naje od mraza. Ne brinem se ja, sve će to biti dobro.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,865
Ako misliš da nisam mario onda nek bude. Nema topline neće pustiti klicu niti izaći nego istrunuti. Sjeme je kupljeno na akciji ali opet nije za baciti.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Nisam to rekao, rekao sam da su u mom kraju ljudi ili posijali, ili im je malo ostalo. Naravno da velike žurbe nema, ako je temperatura sjetvenog sloja ispod 10 stupnjeva ne vrijedi sijati..

I evo mog kukuruza slikan prošlu nedjelju..
a167b34b0db590b2bce29b6bb674d5e4.jpg

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
866
Ja sam ove godine na jednoj parceli od 900 chv napravil eksperiment. 13.4. Je posijan kukuruz sa tavana na cijelu povrsinu. Pod tanjuracu je baceno 100 kg 3x15 i 50 kg euree. Posprical budem u 3-4 peru sa Mustangom i kasnine u korekciju sa Motivellom. Zanima me kaj bude od toga. Prekjucer sam gledal, fino je pustilo klicu, treba mu 2-3 dana sunca da izadje na povrsinu. Prije sjetve sam to "sjeme" malo namocil u Chromogor insekticid jer se nadam da bi njegov uzasan miris mogel odbiti fazane koji su i glavni razlog tog eksprementa. Inace to sjeme je lani sijan BC 354

Gegic

Član
Tu od
12 Velj 2016
Poruka
226
Šala mala. Ako ne budeš sadio nećeš morat ni špricat .
Ma znam al ja bi bio zadovoljan da mogu posadit a da nemoram spricat..[emoji4]

Poslano sa mog ZTE Blade L2 koristeći Tapatalk

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kod mene je većina ljudi posijala koji su marili.. Još i bolje što nije vani, bio bi naje od mraza. Ne brinem se ja, sve će to biti dobro.

Ja sam isto posijo sad mi je zao trebo sam pricekat jos par dana ljepse vrijeme a kod mene oni koji ne mare uzivaju ne muce ih problemi oko rokova ili kakvo ce bit vrijeme nego ih muci jel ce bit mijesta u birtiji i jel ce bit ko da jos kaj i pocasti

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Ja posijao 21 i 22. 04. i sad ne znam ni sam kaj će bit od toga. Mraz nije naštetio al bi mogla ova hladnoća ak se zadrži.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Ja sam ove godine na jednoj parceli od 900 chv napravil eksperiment. 13.4. Je posijan kukuruz sa tavana na cijelu povrsinu. Pod tanjuracu je baceno 100 kg 3x15 i 50 kg euree. Posprical budem u 3-4 peru sa Mustangom i kasnine u korekciju sa Motivellom. Zanima me kaj bude od toga. Prekjucer sam gledal, fino je pustilo klicu, treba mu 2-3 dana sunca da izadje na povrsinu. Prije sjetve sam to "sjeme" malo namocil u Chromogor insekticid jer se nadam da bi njegov uzasan miris mogel odbiti fazane koji su i glavni razlog tog eksprementa. Inace to sjeme je lani sijan BC 354
Nece ti od toga biti puno vajde. To je hibrid, nije to psenica s tavana pa da je sijes i jednako radja. Kod nas su znali malo ubaciti u sijacicu ako fali u sjetvi, ali to je bilo cisto da zadrzi sklop. To sto si posijao ce vjerojatno niknuti, ali je upitno koliko ce biti klipova.

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja sam posijao pred 15 dana, danas sam ga pogledao i 2 cm je iznad zemlje, lijepo se vide redovi a zasad još nema štete od hladnoće pa se nadam da će tako ostati. Sijao sam kws solferino i nešto malo na kraju bc 572 što mi je ostalo od lani i odmah se vidi lošija klijavost bc-a a sveukupna površina je 5000m2.
Moje mišljenje je da će se taj kukuruz sa tavana lako odvesti kući.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,164
490kg, većina Olt i Gaspardo nemaju pločicu, ali gdje god sam gledao Olt je 490kg, Gaspardo 690..

I prelazim sa praznom Olt preko medje sa proximom preko malo većeg jarka i nemogu smotati..

case jx 75 sa punim kutijama gnojiva prelazi bez problema preko jaraka i međa

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,586
Marko1986, vjerojatno buš dobil dobru kuruznicu i malo kuruze.

Ja sam jedne godine napravil takvu probu na jednom kraju njive. Razlika se nije primijetila prije berbe. Nažalost u berbi su klipovi bili dosta manji.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kukuruz na današnji dan, to je sijano 9.-10. 04.
Krabas

OS398

Krabas

Danas prskano sa Adengom, tjera 3. list, zadnja je doba da se oprska.

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
Matija ništa od onog da se kukuruz ne šprica dok je pod stresom, inače dobro iznikla kukuruza.:(blush):

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Eh....jebaj ga sad, puni 3. list, danas je iznimna prilika bila da se pošprica, oblačno i sasvim mirno vrijeme sa laganom kišom, idealno za zemljišni herbicid. A kukuruz i nije baš nekaj oštećen, odlično je pretrpio ove mrazeve, kak mu dragi Bog da.

Evo i par slika sjetve 21.04.

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh