• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Susjeda je sa autom prošla nešto prije 7 i isto je rekla da je bilo 0. Sad pada kiša.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Napisao sam prije par dana ono što sam ja doživio sa kukuruzom od 4, 5 listova. Malo pogledajte teme o djelovanju mraza na kukuruz pa će te vidjeti da svi pišu da mu mraz do 6. lista ne škodi.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Evo da ne traze,,haha
Što se tiče šteta od mrazeva na rano zasijanom i ranije niknutom kukuruzu (nicanje ponekad može nastupiti i prije 1. svibnja), postoji mogućnost da se mraz u nekim godinama pojavi u prvom desetodnevlju svibnja, a vrlo rijetko kasnije. Međutim, ni najranije zasijani kukuruz do sredine svibnja ne može doći u fazu šest listova, kad mraz potpuno uništava kukuruz. Prema tome, ako se i pojavi kasni mraz u početku svibnja bit će oštećeni samo prvi listići, dok sama biljka kukuruza neće biti uništena. Poslije kasnih mrazeva obično slijedi sunčano i toplije vrijeme, pa se oštećeni kukuruz brzo oporavlja, izlaze novi listovi i uz mali zastoj nastavlja rasti. Takav kukuruz ne smanjuje prinos u usporedbi s kasno sijanim kukuruzom, koji u vrijeme pojave mrazeva još nije niknuo.

damirpolgar

Član
Tu od
6 Velj 2014
Poruka
465
Napisao sam prije par i t što sam ja doživio sa kukuruzom od 4, 5 listova. D e ž o djelovanju mrazaa na kukuruz paM će te vidjeti da svi pišu da mu mraz do 6. lista ne škodi.
i

T
[/. Znači doživit će i 6-ti list da mogu sa Mustangom i Tarotomo sad ima 4lista sadit 4.4.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Bome je dobrano dobio po nosu. Krajnji redovi uz medje svi do jednoga pofureni a unutra po mojoj procjeni oko 20% štete.

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
257
Evo kod mene Krabas sijan 11.4. Nekih 10% je izašlo i tu ga je sfurilo(na slici mali komadić), a ostalom nije ništa što je u zemlji bio.

73hxcn.jpg

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Sad će snijeg da dokosuri kukuruz.
Vidim po prognozama pada.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Kod nas i snjeg pada. To bu još veselo.

Kak vam se je pokazal kukuruz poslje ječma.Ak bu potrebno bi tako lovil prinos.
Koje su dobre sorte.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kod nas isto ima štete na ovom prvom sijanom, 9. i 10.04., u depresijama i sjeni šume je najviše stradalo, ali sad tek puni 3. list pa se bude brzo oporavio.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Krabas sijan u toj prvoj turi za sada nema štete od mraza. Sad puni 3. list

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh