• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
490kg, većina Olt i Gaspardo nemaju pločicu, ali gdje god sam gledao Olt je 490kg, Gaspardo 690..

I prelazim sa praznom Olt preko medje sa proximom preko malo većeg jarka i nemogu smotati..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ne znam onda kako ovi kod mene rade sa manjim traktorima, da je Proxima toliko lagena napred? Evo neki dan je čovjek sa 533 sijao i olt 4 reda i 150kg gnojiva u njoj i ide, doduše kada izlazi na cestu ide na 2 kotača. Sa 565 DW nosi 8 redi olt za soju.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Nosim ja svašta u ravnu, sa Z3511 redovno cca 700kg zelene bale jedva ih digne, u brdo na rikverc.. Malcer 630kg nosim i radim s njim, rotodrljacu isto, sa 6245 vilicar 700kg i paleta stočnog od tonu i sl.. Praznu Olt 35-tak komotno nosi po dvorištu, moram probati dal bi ju digao punu gnojiva..

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Nemam ni ja sve u ravnom pa je 533 jedne godine sijao s kutijama. Prije i poslje toga godinama bez njih i bez ikakvih problema.
Viđao sam i 539 sa 6 redi bez kutija.
Tetak ima holanda malo lakseg od mog i nosi 6 redi psk.
Dok napuni sve kutije, oko 325 kg i jos povisene kutije za sjeme, pojacana rama pa nema ni govora o plivanju prednjeg kraja, a strmina ima velikih na krajevima do lenije.
Psk je lagana pa i je zato toliko popularna sto je svaki traktor moze nosit. Naravno osim sto je domaca.
U ravnici takvi 90-100 ks traktori rade sa 8 redi i punim kutijama.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Rade svi, samo utezi.. Ako 35-tak može dignuti, 150kg utega napred i sije. Problem je isto što treba sijacicu dići malo više zbog zatvarača iza redova, nek je nagnuto i s malim traktorom opet problem..

terminator99

Aktivni član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
284
zetor je 6211, 5 vreća stavim u kutiju
nema nista utega i ok je, imam i nodet doma i teza je za nosit od ove

je, prinova je sijacica, al je i za prodaju ako koga zanima :)

sijali smo prošle god s 3511 i nodet.. stavili utege napred.. al to su muke, nikako preko jarka..na kratkom komadu po vreća gnojiva u kutiju.. u pjesku mu tesko i nikak ravno ic.. to je mucenje i sebe i trktora.. nemoze visoko dici

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Prije par dana palo,taman kad sam posijo....Zemljiste dugo drzi vlagu pa se nije ni osusilo kad sinoc kisa,jutros do 11 sati snijeg pa poslije kisa a i najavljuju nestabilno.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja navijam za kisu da mi se aktivira spricivo, inace sa suncem i vjetrom ode sve u zrak..

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Danas se sade zadnje parcelice kukuruza,dodatna oprema,vunena kapa,jakna i rukavice,brrrrr

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Moj posijan 6.4 i dosad niklo oko 2/3,di god priprema nije bila najbolja tu jos nije niknuo..
Sad je tri tjedna od sjetve i vec je trebao bit sav vani,al dosad nije bilo neke prave kise do prije par dana ,pa valjda sad bude ?
Ovaj sto nije niknuo pusta klicu al se bojim da usljed ovih kisa i hladnih dana nestrune...
Ulozeno maksimalno,sad mi jos samo treba da nenikne dobro,al jbg. sto kazu poljoprivreda tvornica pod otvorenim nebom pa cesto i lutrija... :icon_hang:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kod mene je sinoć bilo u 23h 0℃ a sijao sam prije nekih 15 dana.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
A kolika temperatura ti je bila između 4 i 6 ujutro?

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Kak mi se čini, ovo nije zadnja usluga ove godine... Mraz je poharal sve od kukuruza i krumpira pa do vinograda i oraha...

13084246_469921229872326_1617975785_n.jpg

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh