• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Počeli mi na jednoj njivi listovi bjeliti od kukurza. Što bi to moglo biti. Ima negdje di koji,

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Obično bijele i gube tonus kada su nečim oštećeni. Ako je na trake fali nekog hranjiva.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Bc 572

783fc181d375af838c25a9febf1055b1.jpg

23b87180d3fedb38d8e69f564c708f7e.jpg

borno

Član
Tu od
29 Ruj 2015
Poruka
56
Sa čime bih mogao poprskati kukuruz protiv slaka a tjera osmi list?Ili da ostavim jer je slak mali pa ga možda ne bude zezao jer bi kukuruz trebao brzo rasti,pa je dobra kiša i kultiviran je.

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Koji su u vas kukuruzi.....U mene totalno nejednaki...jedan ima i 7 pera a na dvadeset cenat od njega drugi u trecem peru....gdje god vlaznije tu nikako da krene

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
marinko96 nebude mu ništa. Prebolit če to.
Ima i kod mene svašta. Ova godina je totalno nakaradna, zapravo več par njih. I ja nađem baš vrijeme kad ču početi više raditi.
Špricanje sa motikanom i travelom kod mene su svi trgovci gurali u ruke i nahvalili. Ništa drugo mi uopče nisu nudili a sad neznam šta da radim. Sve to nekak sporo djeluje. Kupio sam za nešto malo, 2 rali, Lumaxa i to je za sada još dobro. Tu kukuruz ide dosta dobro a ovo sa kontaktnim kao da stoji ili se meni sami pričinja.

Posljednje uređivanje:

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Ove je godine vecinom kukuruz nejednak, zbog onog hladnog i kisnog perioda i puno raznorazne nemani.
Ja sam juce 0.7-0.8 ha presijao, isao sam direktno bez pripreme sijacicom.
Marinko cudi me da je od tako male kolicine dobio ostecenja, ja sam danas gledao svoj kukuruz koji sam isao folijarno sa 25kg na oko 1.1ha i nema nikakvih ostecenja.
Cija je Urea?
Nisu sve uree pogodne za folijarnu prihranu, treba povesi o tome racuna koje imaju vise od 1% Biureta mogu stvoriti ozegotine na tretiranim kulturama

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ako je potrošio 100l vode onda je prejak omjer, možda je voda bila hladna, može i od toga.

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Psenicu sam prskao sa urejom pa znam da dobije malo boje,a da znam da ce pomoc mojim kukuruzima prskao bi svakih deset dana.....

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Nije, isao je sa 300L vode i otopio predhodni dan ureu, zato mi je cudno da ima ozegotina

Fendt515c

Član
Tu od
11 Tra 2016
Poruka
102
Sutra moram ici nesto kupiti i poprskati..
Ajd za sirak mi nije cudo, kad sam znao da ga ima tu, nego ambrozija i divlja kupina, pa ima je previse..
I to moram raditi korekcije tamo gdje je prskano lumax-om, ove druge njive prskane adengom ciste ko suza..

Jel adengo skida ne dopusta sirku da izadje? Divkju kupinu neznam da ces s icim osim s totalcom rjesiti, ispravite me ako grijesim. Jel vam adengo bolje odradjivao osjak (bocu) nego laudis?

marinko96

Član
Tu od
29 Kol 2015
Poruka
70
300 l vode na ral je islo a ureu sam dan prije metno da se topi na suncu jel ce se sta sad dogodit kukuruzu ili ce se oporavit jel imo tko takva iskustva da mi kaze sta ce s kukuruzom bit

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
To je manje od 3% i ne bi se smjelo ništa dogoditi. Folijarnu prihranu najbolje je raditi pod večer, ne znam u koje doba dana si radio, možda po najvećoj vrućini pa ga je malo opeklo.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Jel adengo skida ne dopusta sirku da izadje? Divkju kupinu neznam da ces s icim osim s totalcom rjesiti, ispravite me ako grijesim. Jel vam adengo bolje odradjivao osjak (bocu) nego laudis?

Ne smeta sirku adengo, te njive koje sam prskal adengom, su ciste od sirokolisnih korova, ali zato ima sirka za popizdit..
Jucer sam prskal protiv sirka sa trawelom..
I u buduce, ne znam kako budem rjesil problem tog sirka, pa svake godine ga ima i uvijek moram raditi korekcije, preskupo je to na ovu cijenu kukuruza..
Najvise problema mi prave medasi koji kod sebe ga ne prskaju i uopce ne rade plodored, pa ako ga ja kod sebe i unistim, od njih nazad dode sjeme k meni..

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh