• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Gegic

Član
Tu od
12 Velj 2016
Poruka
226
Zp 427+adengo
a9a8c188c45ff105c311b90f0e515dbb.jpg

a5f7c974696822f57555b4fe1399b724.jpg

Poslano sa mog ZTE Blade L2 koristeći Tapatalk

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Meni je motivel na jednoj njivi podbacio,pa moram necim ponovit,al vidim da slabo upotrebljavate ekvip....Meni bi on trebao zbog pirike....
Neznam dal laudis unistava uskolisne.....

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,244
Laudis ne unisti korov do kraja nego od njega pobijeli i stane s rastom, ali ako pada dosta kise korov se moze oporaviti..
Majka i ja dosli danas na jednu parcelu da pocupamo sirak kojeg sam mislo da ga ima malo tj gdje gdje, a kad ono njiva od 2 jutra 1/3 puna sirka, sutra opet kupiti neki otrov i poprskati, a i kultivirati se mora, bojim se da ne preraste..
To nije normalno ove godine s tim sirkom, gdje ga nikad nisam imao, sad ga ima, nesto je to meni vrlo cudno..

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Pa i kod mene isto nešta čudno. Več sam ima loše iskustvo jedne godine sa Travelom tak da me uopče nebi začudilo kad bi se za par mjeseci saznalo da su kemijali sa herbicidima. Več sam pisal o tome, Motikan i Travel kod mene i šurjaka skoro pa 0 bodova. Trava je požutila ali sad treba kultivirati a nakon toga če ona ponovo krenuti. Na jesen opet bude pun ku... trave. Totalno sam nezadovoljan a agronomi koji to prodaju nači će 1001 razlog zašto nije uspjelo, uglavnom uvijek sam ja kriv i uvijek ja (kupac) naj...e.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,244
Ja prskam ove godine sirka s Travelom jer imam dobra iskustva s njim, jedino mozda se ne bude sav osusio kad je vec prevelik, tj oko pola metra je visok..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Pa i kod mene isto nešta čudno. Več sam ima loše iskustvo jedne godine sa Travelom tak da me uopče nebi začudilo kad bi se za par mjeseci saznalo da su kemijali sa herbicidima. Več sam pisal o tome, Motikan i Travel kod mene i šurjaka skoro pa 0 bodova. Trava je požutila ali sad treba kultivirati a nakon toga če ona ponovo krenuti. Na jesen opet bude pun ku... trave. Totalno sam nezadovoljan a agronomi koji to prodaju nači će 1001 razlog zašto nije uspjelo, uglavnom uvijek sam ja kriv i uvijek ja (kupac) naj...e.
A da pospricas nakon kultivacije? Ja budem tako odradio jedan dio..

Moj P9911 nakon kultivacije, sprican Adengom..
b390f9b122c93897a10240a11d5079fd.jpg

db1e13e609cfd99451dff20883b63716.jpg

Posljednje uređivanje:

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Laudis unistava korove ako se koristi pravovremeno,kao i svaki drugi... dosta se ljudi zali na motivel i sl. preparate a to sto spricaju u poodmakloj fazi i kad su korovi dobro uznapredovali to nema veze ???
Ako je napomenuto da se koristi od 2-5, ili 6 lista a ljudi idu poslje onda ni nemozes ocekivat dobar ucinak!
Laudis neobuhvaca sve korove i potrebno ga je mjesat s npr . Eqipom i njega koristim za korekciju u slucaju da je negdje slabije uspijelo tretiranje... jedan je od rijetkih s kojim smijes poslje 6 listova a da nenasteti kukuruzu,a jako,jako malo imas herbicida s kojim smijes poslje ... svega 2-3 tako da je u toj fazi jako suzen izbor...

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
Ja sam na ral posijao lanjski pokusni bc 532 i klipan.
Tast nije znao da i tu sijemo te nije bacio gnoj rasipačem.
Znači posijano bez zrna gnoja,a predusjev je 10godišnja livada..kuruz je odličan,i niknuo je sav,nisam nažalost slikao,ali neki dekalbi bi se mogli sakriti za veličinom stabiljke koji su pošteno nagnojeni..sad je kultivirano,ali imam do tog bc-a par redi dekalba(isto bez gnoja) što je ostalo u sijačici,pa kad budem u prilici poslikat ću..

Mislim da to i nema neke veze kolko je kuruza visoka, imam dva hektara dekalba u pokusu, dobil je svu agrotehniku i nisam štedil na umjetnom gnoju, zemlja na kojoj je sijan je vrhunska i još k tomu je lani bila na ugaru. Jučer kad sam kultiviral taj komad primetil sam da je dekalb znatno niži od Bc Pajdaša kaj imam malo dalje, tak da mislim da je to do sorte kukuruza. Općenito je sav bc koji imam posijan veči i od KWSa i od dekalba iako je bc sijan čak i dva tjedna kasnije...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Sijano je pneumatskom da, posijala je full precizno, no nije nicanje 100%, sijano je na 19.. Tom kukuruzu je trebalo 3 tjedna da nikne, loše vrijeme bilo..

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ma ovo je super,kod nas problemi sa crvima,vranama,svinjama,sada u ponedeljak oderao strašni prolom oblaka,pitamo se što je sljedeće .

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,462
Ti vraga, ja sijem mehaničkom,IMT,, dvoredna, bavim se ovim zadnjih osam god,,
nikad mi boli kukuruz nije bio u ovom stadijumu, sijo pionir Y12, i pajdaš, poprsko Adengom, prihranio, nekih 450 kg po hektaru, stvarno nkad bolji, posijo 13.04.
susjedi mnogi presjavaju,
Samo da led ne zajebe stvar.

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Ja oprskao kukuruze najjeftinijom opcijom 24-25Eura/hektar , Siran+AgroDimark, njive iznenadjujuće čiste. Vise ne bacam pare na skuplje varijante..

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Koliko god mi na početku sjetve napravimo dobro poslije dolaze faktori na koje ne možemo utjecati. Što sam sijao 22.4. reko da spustim malo dublje pošto je zemlja suha. Nakon toga opalila kiša i hladno pa je nicao tri tjedna. Izvukao se negdje oko 90%. Ranije sijani su bolje izišli ali su ih fazani malo prorjeđivali.

Gegic

Član
Tu od
12 Velj 2016
Poruka
226
Do kojeg lista se smije sa tarotom

Poslano sa mog ZTE Blade L2 koristeći Tapatalk

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh