• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Gegic

Član
Tu od
12 Velj 2016
Poruka
226
5ebb9223038f45a47429288d36cbd99b.jpg

Poslano sa mog ZTE Blade L2 koristeći Tapatalk

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kultivira se punom parom, ral pada za 15 minuta u ovoj kombinaciji :)

Ovo je KWS 1394, sutra ga budemo iskultivirali.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kukuruz sad raste dosta brzo, pogotovo nakon kultivacije, za 2-3 dana izraste na očigled nakon kultivacije, svakodnevno raste.

Milane, naravno da ide 540 u 2. direkt i to sa više od pola gasa ga cepam, doslovno leti, ipak je to Fiat sa par konjića više od običnog IMR-a, jeste da je ovaj sa oko 14.000 rh i spreman za pravu generalku, ali još se ne predaje, još motor zareži pri svakom dodavanju gasa :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Prosjek bude oko 130 kg/ral, a ide negde i 150 kg, negde i više, ovisi o potrebi, KAN je sad barem jeftin :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Zrel za generalku da nemože biti zreliji :D:, danas je sigurno potrošio litru i pol ulja :)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,586
Šanana,
zbroji malo troškove ulja. Dok nisu veći od cijene generalke. Velika je to potrošnja ulja, kao kod mene nafte, ako nisu teški poslovi.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nije problem kolega kad taj traktor odradi 50-70 rh godišnje, trenutno je neisplativ da mu se radi generalka, nek ide dok ne prolupa, neću još dobre sklopove bacati van :D:
Sad bude iskultivirao uz pomoć 539 i onda ga možda 2-3 tjedna neću upalit, stajal bude u garaži.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,583
Nacekat ces se dok ne prolupa [emoji1]
Moj potrosi 2-3 litre na 10rs al ne mislim mu nikakvu generalnu radit. Radi smanjenim tempom nekih 200 sati godisnje no kroz koju godinu nece ni to, nadam se, tako da ne planiram genralnu.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Šanana taj Fiat je kupljen nov kod tebe?

Ako taj traktor nije zaslužio generalnu, onda ne znam koji je..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Novog novcatog kupio deda 1978. godine, njegov prvi novi traktor nakon polovnog 533, taj se naradio da ni on nezna koliko, ugrubo smo mu izračunali u sve ove godine cca 14.000 rh.

Eh da je tu samo generalna motora bilo bi lako, treba volan sredit, prednji most komplet, rastaviti zadnji kraj, pogledati u K-T par, poluosovine, zaviriti u mjenjač, komplet korpa i lamela, 2. stepen ne radi dobro, ne odvaja i na kraju sve 4 nove gume i to se nabere preko 20.000 kn sam odijelova.
Bit će jednog dana.

Tema je kukuruz....:)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Šanana, raskopajte ga dok se još ima kaj popravljati. Kad se blajštanga nalukne van, buš se tukla po glavi.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,905
Tu je voda stajala dok su bile one kiše jake u dva navrata , taman se povukla voda onda opet kiša i opet stajalo sve , al dobro ne brine me to malo što je manja , bitno da je ima , bude dalje nadoknadila ostala to koliko bude tu falilo .

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh